Kaip padidinti mažą erdvę: 5 patikrinti receptai

Jeigu gyvenate mažoje erdvėje ir jaučiatės ankštai – tai ne problema. Tiesiog reikia pokyčių, kuriuos kiekvienas galite lengvai įgyvendinti ir savo namuose. Šįkart pateikiame 5 receptus, kaip sukurti erdvės įspūdį.

1. Baldai. Svarbiausia renkantis baldus – netikėti mitais. Apsilankius baldų salone, atrodo, kad pamatytą koncepciją galima lengvai atkartoti namuose. Tuomet ir prasideda didieji vargai, nes visų pirma yra neįvertinamas baldų dydis, kambarių plotai, o visų antra – norima perkelti visas nusižiūrėtas interjero idėjas iš žurnalų, televizijos laidų ir pan.

Ekspertai pataria pasirinkti vieną ar daugiausiai kelis interjero stilius, kuriais remiantis bus kuriama jūsų namų nuotaika. O kitas svarbus aspektas – neapkraukite nedidelių erdvių mažais baldais. Kaip tik geriau parinkti masyvesnę sofą ar stalą, kuris taps erdvės atrama. Tuomet beliks kambarį papildyti žaviomis interjero detalėmis.

Shutterstock nuotr.

2. Atspindžiai. Pasitelkus veidrodžius ir šviesą galite sukurti ne tik erdvių, bet ir jaukių namų pojūtį. Dideli veidrodžiai gali dvigubai padidinti erdvę. Tereikia teisingai pasirinkti – tam tinkamos veidrodžio dalys rėmuose, kurios ne tik praplatins erdvę, tačiau ir taps stilingais akcentais, kurie primins paveikslą. Taip pat galima naudoti ištisas veidrodines plokštumas, kurios montuojamos į baldus, sienas ar lubas. O dar viena gudrybė – veidrodžių mozaikos, kuriomis galite padabinti ir sienos dalį, ir mėgstamą arba kaip tik pabodusį baldą. Taip nejučia yra „ištrinamos“ ribos, o šviesa gali nevaržomai žaisti ant veidrodinių paviršių.

Shutterstock nuotr.

3. Baldų ir sienų deriniai. Tai vienas svarbiausių receptų kuriant mažą erdvę. Jeigu spalva dera prie parinktų baldų, tuomet visas kambarys susilieja ir tampa vientisas. Dėl to, svarbu žinoti, jog kontrastuojančios spalvos „laužo“ kuriamą zoną. Visgi derinkite atsargiai – spalvos turi būti giminingos. Taip pat būkite atidesni, jei norite savo namuose naudoti dryžius, langelius ar kitus raštus – galite pasitelkti juos kaip akcentus, bet tai negali būti atraminiai sprendimai, nes kuriama zona iškart taps ankštesnė.

Shutterstock nuotr.

4. Užuolaidos. Norime paneigti mitą, kad nedidelėse zonose negalima kabinti užuolaidų. Tai netiesa, kad jos tarsi „praryja“ erdvę. Tiesiog reikia sumaniai pasirinkti. Geriausia kabinti vienos spalvos užuolaidas, jos netgi gali būti ilgesnės – kristi ant grindų. Dėl tokio originalaus sprendimo bus sukurtas aukštesnės erdvės įspūdis. Be to, užuolaidų pagalba svečių dėmesys bus nukreiptas į stilingas užuolaidas, o žvilgsnis susitelks į lubas, tad niekam neklius, kad namuose trūksta kelių kvadratinių metrų.

Shutterstock nuotr.

5. Spalvos. Ir svarbiausia – apgalvokite, kokiomis spalvomis dažysite sienas. Netiesa, kad mažos erdvės visada turi būti dažomos šviesiomis spalvomis. Tai priklauso nuo kambario paskirties. Miegamajame gali pasiteisinti šiltesnės spalvos pasirinkimas, tuo tarpu vonios kambaryje tinkami šaltesni atspalviai. Tikrai galite naudoti mėlyną, žalią ar net juodą spalvas. Tokie sprendimai padeda nutolinti sienas, ypač jei tokia spalva nudažyta tik viena siena. Esmė, kad parinkta spalva būtų šaltesnė. Būkite atsargesni su raudonais, geltonais ar salotiniais atspalviais – tai didelių erdvių spalvos.

Shutterstock nuotr.

Ekspertai pataria, jog jei norite sukurti aukščio iliuziją galite nudažyti sieną pasirinkta spalva 10 cm nuo lubų arba iki karnizo apačios (jei jis yra), tuomet nuo tos linijos į viršų viską nudažykite baltai. Papildoma baltos spalvos juosta vizualiai padidins lubų aukštį, ir kambarys atrodys aukštesnis. Šį sprendimą galite derinti su melsvai žalia spalva. Ir gudru, ir stilinga!

Dėmesio! Atsisiųsk naująją nemokamą „Sadolin Visualizer“ programėlę, nuskanuok norimą patalpą, išsirinki spalvą ir iš karto pamatyki, kaip ji atrodys po atnaujinimo. Savo idėjomis dalinkis su draugais, šeima ir kurkite savo svajonių namus kartu! Atsisiųsti programėlę galite paspaudę ČIA

Užsakymo nr.: PT_72092352

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis