Ką daryti, kad interjeras jūsų nevargintų?

Po sunkios darbo savaitės svajojame, peržengus savo namų slenkstį, atsidurti ramybės ir harmonijos oazėje. Deja, dažnai pasitaiko, jog namuose tvyro chaosas – tačiau ne todėl, kad erdvėje vyrautų betvarkė. Siūlome sužinoti, ką galite pakeisti būsto interjere, kad namų aplinka jūsų nebevargintų.


Neperkrautas interjeras – nebūtinai modernus.

Jei interjerui apibūdinti kas nors panaudotų žodį „švarus“, dauguma įsivaizduotų modernų ir minimalistiškai įrengtą būstą. Tiesa, kad jūsų namai transformuotųsi į poilsio erdvę, patalpos negali būti perkrautos skirtingų stilių daiktais ir atrodyti margos kaip persiškas kilimas. Tačiau minimalistinis ir modernus interjerai – ne vienintelis būdas sukurti tvarkingus, psichologiškai nevarginančius ir regimosios atminties neperkraunančius namus.


Pagrindiniai principai, kuriais turėtumėte remtis, koreguodami savo namų dizainą yra šie:

* Spalvinę paletę sudarykite iš trijų skirtingų, bet tarpusavyje derančių spalvų. Patalpas dekoruodami elementais, šiems parinkite pagrindinių tonų atspalvius.

* Patalpoje pakanka vieno „geometrinio braižo“: vertikalios ar horizontalios linijos, kvadrato ar kitos geometrinės figūros imitacijos interjere ir t.t. Šį „geometrinį braižą“ gali sukurti tiek baldų formos, tiek grindų dekoravimo ar sienų dažymo stilius.

* Norėdami pritaikyti ryškias ar margas detales neutraliame, švesių ir natūralių spalvų interjere, pakaks kelių akcentų: pervilktų minkštasuolių, įdomesnio grindų rašto, margo kilimo ar poros didelių paveikslų, kitokių meno dirbinių.

Akcentuokite svarbiausius interjero elementus. 

Į jūsų namus užėjęs svečias pirmiausiai turėtų pastebėti tik esminius, masyvius patalpos baldus ir interjero detales. Taigi, savo erdvės dekoruoti dideliu kiekiu smulkių objektų, neturinčių kasdieninio
naudojimo funkcijos, nederėtų.

Tačiau tai dar nereiškia, kad jokiu būdu negalite lentynoje išdėlioti savo trofėjų ar kitokių kasdieniniam naudojimui neskirtų daiktų. Tiesiog jie turėtų užimti itin mažą plotą. Taip pat venkite chaotiško daiktų išdėliojimo: neišbarstykite pavienių daiktų po visą erdvę.


Smulkių objektų chaosą palikite už durų.

Sukauptus mielus niekučius, dulkančias statulėles, virtuvės įrankius bei birių produktų indelius ar netgi vonios reikmenis sutalpinkite spintelėse, kurių durys – nepermatomos. Žvelgiant į erdvę, mūsų rega fiksuoja kiekvieną smulkmę. Taigi, net ir ant virtuvės komplekto stalviršio netvarkingai sudėti prieskonių indeliai vargina ir apkrauna mūsų regimąją atmintį.


Dažykite duris sienų spalvos dažais.

Durys – tikrai ne esminis namų dizaino akcentas. Taigi, duris derėtų dažyti sienų spalva ar bent panašaus atspalvio dažais. Tokiais būdais taip pat išvengsite nereikalingų detalių išryškėjimo, o, trumpiau tariant, veltui nešvaistysite savo dėmesio.


Relaksacijai – natūralūs tonai

Medžio elementai ar imitacija, žemiškos spalvos, kitos natūralios medžiagos interjere žmogų veikia raminančiai, priešingai nei ryškūs, tamsūs ir sodrūs tonai, sintetiniai atspalviai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis