„Išmanusis miestas II“ – investicija į realią ateitį

Prieš metus žurnalo „Structum“ skelbto ir sėkmingai įvykusio konkurso „Išmanusis miestas“ rezultatai paskatino ir šiemet kviesti jaunuosius mokslo atstovus kurti, projektuoti ir mąstyti. „Išmanusis miestas II“ – ne tęsinys, o savarankiškas konkursas, kurio esmė ta, kad studentų projektinius pasiūlymus savivaldybės, kurių teritorijas jie motyvuotai siūlys pritaikyti dabartiniams poreikiams, žada įgyvendinti.

Konkurse, skirtame įvairių statybų sektoriaus sričių atstovų bendradarbiavimui, idėjų bei požiūrių sklaidai ir mainams studijų procese skatinti, dalyvaus studentų komandos iš penkių Lietuvos universitetų. Vienas svarbiausių uždavinių studentams – naujam gyvenimui prikelti apleistas, tačiau didelį potencialą turinčias trijų miestų teritorijas.

Suformuotos studentų grupės pasirinks po vieną iš trijų savivaldybių pateiktų tikslinių teritorijų ir parengs joms skirtus projektinius pasiūlymus. Tikslinėse teritorijose planuojamos tokios priemonės: miestų traukos vietų sukūrimas ar atnaujinimas; gyvenamųjų rajonų kompleksiškas atnaujinimas; rekreacinių teritorijų sukūrimas ar atkūrimas; nenaudojamų objektų pritaikymas (konversija); bendruomenės siūloma vietos plėtra.

Studentai projektus rengs net septynis mėnesius, o pasirinktų teritorijų sprendinių variantus vykdys keliais etapais – nuo teritorijos planavimo koncepcijos iki jau suprojektuotų statinių technologinių sprendimų.

Organizatorių nuotr.

Komandų darbus vertins autoritetinga komisija: žinomi architektai, urbanistai, universitetų dėstytojai, nekilnojamojo turto, statybų rinkos bei savivaldybių atstovai ir kt. Konkurso finalas vyks 2016 m. balandžio pabaigoje. Studentai varžysis dėl pagrindinių prizų nuo 3 iki 5 tūkst. eurų ir kitų rėmėjų įsteigtų papildomų apdovanojimų.

„Studentai jau pernai konkurse įrodė, kad yra novatoriški, išmanūs, drąsūs, o jų projektai ne tik išradingi, bet ir profesionalūs. Tokie, kurie neturėtų nugulti į stalčius ar likti tik žurnalo puslapiuose. Todėl geriausi šio konkurso darbai, pateisinantys savivaldybių lūkesčius, tikime, kad bus įgyvendinti“, – tvirtina idėjos sumanytoja, žurnalo „Structum“ direktorė Ignė Dausevičiūtė.

Daugiau informacijos apie konkursą rasite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis