Interjero dizainerės patarimai, kaip namuose sukurti kalėdinę nuotaiką

Interjero dizaino namų „Retroforma“ įkūrėja Lina Kalinauskaitė-Forsman, kurios žavingas kalėdinis interjeras puošia žurnalo MANO NAMAI gruodžio mėnesio viršelį, sako, kad pirmiausia šventinis laikotarpis jai asocijuojasi su šviežiai iškeptų imbierinių sausainių aromatu, kuris pamažu padeda kurti ypatingą nuotaiką. Dizainerė pabrėžia, kad šventiškai atmosferai pakanka mažų, bet apgalvotų akcentų – tam nėra būtinos ypatingos dekoracijos.

Kalėdinės dvasios kūrimas namų erdvėje

L. Kalinauskaitė-Forsman pataria, kad šventiškai dekoruoti galima ir pasitelkus daiktus, kuriuos jau turite namuose. Juos tereikia gražiai pergrupuoti, sudėti ir papuošti viena kita šaka. Netgi nuo tokios minimalios dekoracijos namai gali prisipildyti kalėdinės dvasios.

Augis Narmontas

Visgi pats svarbiausias kalėdinis akcentas yra eglutė. Kokią eglutę rinktis – gyvą ar dirbtinę, priklauso tik nuo paties žmogaus norų bei požiūrio į ekologiją. Eglutės dydį bei puošnumą, pasak dizainerės, turėtų lemti laiko kiekis, kuris bus leidžiamas namuose šventiniu laikotarpiu.

Jeigu per Kalėdas planuojate išvykti, užtenka namus papuošti minimalia šaka bei keliomis dekoracijomis, kurios primintų apie šventes, o jei planuojate švęsti namuose su šeima ir draugais – smagu turėti didelę ir puošnią eglę.

Kalėdinių dekoracijų tendencijos

Kiekvienais metais kalėdinių dekoracijų tendencijos keičiasi. Kadangi tokie namų puošybos elementai yra interjero dizaino dalis, jų mados įsilieja į bendras interjero bei drabužių industrijos tendencijas.

Dizainerė sako, kad šiais metais dominuoja žalia spalva bei visi jos atspalviai. Taip pat tendencingos yra vario, rūdžių bei sodriai mėlyna spalvos. Nereikia užmiršti ir klasikinio raudonos, žalios ir baltos spalvų derinio, kuris niekada neišeina iš mados.

Augis Narmontas

Kalėdinės eglutės puošimo patarimai

Kiekvienais metais kyla klausimas – kaipgi papuošti kalėdinę eglę? L. Kalinauskaitė-Forsman juokaudama sako, kad šis klausimas beveik prilygsta išsireiškimui „neturiu kuo apsirengti“. Planuojant eglutės dekoracijas, reikia atsižvelgti į tai, kaip jaučiatės, kokias dekoracijas jau turite bei kokios stilistikos šventę kuriate.

Augis Narmontas

Dizainerė sako, kad yra keletas universalių patarimų, kurių laikantis galima sukurti gražią eglutės kompoziciją. Pradėkite eglutę puošti nuo girliandos, ja apvyniokite eglutę ir tik tada pradėkite puošti žaisliukais. Derindami žaisliukus laikykitės vientisos stilistikos. Mažesnius žaisliukus kabinkite eglutės viršuje, sunkesnius ir didesnius – apačioje. Tobulai papuošti eglutės per kelias minutes neįmanoma, todėl paskirkite tam laiko.

Kalėdiniai užsiėmimai skirti visai šeimai

Prieš šventes norisi kuo daugiau laiko praleisti su šeima, todėl smagu visiems kartu užsiimti kokia nors veikla. Kalėdinių sausainių kepimas – dažnai yra neatsiejamas nuo kalėdinio pasiruošimo. Šie sausainiai ne tik pripildo namus šilto ir saldaus kvapo, bet ir gali tapti puikia namų puošmena. Taip pat tokie sausainiai gali būti miela dovana.

Augis Narmontas

Kalėdinių snaigių karpymas yra kitas užsiėmimas, kuriuo galima užsiimti su visa šeima. Iškarpytas snaiges po to galima pasitelkti lėkščių dekoravimui, jos gali pasitarnauti kaip padėkliukai po gėrimais. Juk svarbiausia kuriant namuose šventinę nuojautą – pasitelkti fantaziją ir nebijoti būti kūrybiškais!

Pasisemkite įkvėpimo žiūrėdami VIDEO reportažą, o daugiau kalėdinio dekoro idėjų galite atrasti naujausiame žurnalo MANO NAMAI numeryje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis