Horoskopas: kokie turi būti namai, kad juose vyrautų harmonija

Jeigu domitės horoskopais, vadinasi, skaitote ir šį. Turbūt neverta aiškinti, kad kiekvienas Zodiako ženklas turi įtakos žmogaus būdui, pomėgiams ir, žinoma, gyvenamajai aplinkai. Kiekvienas ieškosi vietos ten, kur komfortiška ir jauku, kur jaučiasi saugus ir ramus. Tokia erdvė, be abejo, yra būstas. Kurdami namų interjerą pamėginkite remtis ne tik mados tendencijomis ir savo finansiniais ištekliais – kad jūsų namuose vyrautų harmonija, įsiklausykite ne vien į širdies balsą, bet ir į tai, ką siūlo planetos ir žvaigždės.

Aktyvus, tvirtas ir stiprus Avinas negali ilgai sėdėti namuose: jo siela trokšta veiksmo. Be to, jis labai emocingas, o kartais net agresyvus, tad jo namų aplinka turi aiškią paskirtį – sušvelninti, „apglostyti“ Avino būdą, slopinti jo agresyvumą, raminti, suteikti komfortišką poilsį po kiekvienos „pasaulio gelbėjimo operacijos“ ir papildyti energijos išteklius prieš kitą žygdarbį. Taigi jis nesąmoningai rinksis pastelinius atspalvius. Be to, šie atspalviai turi būti ne šilti, o vėsūs. Tiks perlų, jūros putos, šviesiai pilki ir žalsvi. Tokios neutralios spalvos derės dideliems paviršiams, o akcentams pabrėžti Avinas rinksis ryškias spalvas, tačiau ne karštas (raudoną, oranžinę), o šaltas (mėlyną, žalią). Tokiame pilkai žalsvai melsvame interjere jis jausis patogiai. Avino interjeras – šiuolaikiškas, artimas minimalizmui, tačiau su daugiau dekoro ir tekstilės. Didelę reikšmę jam turi taisyklėmis pagrįstas ryškus įvairių variacijų apšvietimas. Kalbant apie baldų dizainą, Avinas vertina ekstravaganciją ir mobilumą. Jis mėgsta dažnai perstatinėti baldus, tad didžiausias reikalavimas jiems – mobilumas ir nedidelis svoris.


Jaučio namai – tai jo slėptuvė, tvirtovė, kurioje gali jaustis saugiai, patogiai ir laisvai. Jautis mėgsta puošti savo aplinką, interjerą kuria su meile, įkvėpimu. Fantazijos polėkį jam gali sukelti netikėta baldo padėtis, įdomi spalvų kombinacija. Dauguma Jaučių norėtų gyventi nuosavame name, dar geriau – už miesto. Labiausiai priimtinas interjero stilius – kantri arba Provanso su daug tekstilės (staltiesės, apdangalai, naktinės užuolaidos, kėdžių apvalkalai). Tiks ir klasika. Jautis – vienas materialistiškiausių Zodiako ženklų, tad didelį dėmesį skirs medžiagos kokybei, tekstūrai. Ir, be abejo, komfortui. Jaučio mėgstamiausia ir jaukiausiai įkurta vieta namuose – miegamasis su minkšta, bet, svarbiausia, tvirta lova. Silpnybę jaučia minkštiems audinių apmušalams ir patogiems foteliams. Spalvos Jaučio interjere – gamtos, žemės: ruda, rusva, žalsva, smaragdo. Jos bus ne itin ryškios, pastelinės, neslegiančios. Jautis – nepataisomas romantikas, todėl nenustebkite, kad jo santūriame interjere vietą ras ir raukinukai, ažūrinės servetėlės, mieli niekučiai, žvakės.


Nepastovus Dvynys jus pasitiks šviesiuose, erdviuose ir lengvai transformuojamuose namuose. Mobilūs baldai, pinti krėslai, stalai ir spintelės ant ratukų, pufai ir daug pagalvėlių tiesiai ant grindų – Dvynys dažnai mielai priima svečius. Be to, su nesunkiai perstumiamais baldais greitai galima pakeisti nusibodusį vaizdą. Mėgstantis bendrauti ir kviestis svečių Dvynys valgomąjį dažniausiai jungia su svetaine. Vieną dieną jis gali susižavėti moderniu dizainu, o po mėnesio jau norės gyventi klasikinio stiliaus namuose. Dvyniui patinka erdvūs ir dideli kambariai. Televizorių jis pakabins ant sienos, pastatys lengvai transformuojamą lovą, priderins didelį stalą, kurį galima paversti į nedidelį žurnalinį staliuką. Virtuvėje bus daugiau pakabinamų, o ne ant grindų statomų spintelių: Dvynys mėgsta dideles erdves. Beje, šio ženklo atstovai – vieni meniškiausių ir nepastoviausių: savo namus mėgsta puošti įvairios formos veidrodžiais ir ryškiomis sienų afišomis. Pagrindinės interjero spalvos – šviesiai geltona, melsva ir žalsva, tinkamiausi stiliai – modernas, hightech, neoklasika.


Vėžiui namai – tai galimybė pasislėpti nuo supančio pasaulio. Iš prigimties tokie žmonės namisėdos, mėgstantys pabūti vieni. Jie kuria niekuo neišsiskiriantį, bet labai patrauklų ir jaukų interjerą sau, o ne norėdami pasirodyti prieš kitus. Vėžys paprastai renkasi ramias, santūrias spalvas: rudą, mėlyną, vyšninę ir derina jas su šviesiomis permatomomis draperijomis, trapiais aksesuarais. Tokia aplinka padeda pasinerti į svajones ir prisiminimus. Viena mėgstamiausių Vėžio vietų namuose – virtuvė. Apvalus stalas, natūralaus medžio baldai – tai visų Vėžių svajonė. Šio ženklo atstovai mėgsta dekoruoti interjerą minkštais kilimais, kailiais, antikvariniais daiktais, žvakėmis ir gyvomis gėlėmis. Dar Vėžiui labai svarbu – kuo daugiau šviesos taškų! Ant lubų, ant sienų, ant stalo, ant grindų. Vėžiui priimtini šiuolaikiški interjero stiliai, tačiau be urbanistinių ar futuristinių motyvų, artimesni klasikai. Dar jis labai vertina odinius baldus, kokybiškus vilnonius pledus, prabangius lovos užtiesalus, tad turėtų tikti rafinuotas rokoko stilius, taip pat ispaniškas interjeras. Spalvos – balta, perlamutrinė, geltona.


Karališkasis Liūtas mėgsta būti matomas, maudytis jį supančių žmonių susižavėjimo jūroje. Jam patinka visa, kas gražu ir pakylėta. Liūtas apdovanotas puikiu skoniu – sugeba išsirinkti unikaliausius dalykus ir sukuria savo asmeninį bei nepakartojamą interjerą. Patinka ryški ir prabangi erdvė. Didelė lova su baldakimu, sunkios krintančios naktinės užuolaidos ir masyvūs foteliai – tai jam. Svarbiausia – gera kokybė. Liūtas mėgsta išskirtinius daiktus – savo namus mielai puošia antikvariniais arba avangardiniais aksesuarais. Jo namų interjeras sukurtas daryti įspūdį ir pabrėžti, kad šeimininkas itin vertina grožį. Spalvinė Liūto interjero gama – visi atspalviai nuo šiltų auksinių iki raudonų. Šio ženklo atstovai aktyvūs ir stiprūs, tačiau kartais ir jie pasijunta silpni, tampa kaprizingi, todėl namai Liūtui turi būti ramybės, atsipalaidavimo salelė, kur galėtų visapusiškai pailsėti ir kūnas, ir siela. Aktyviam ir keliauti mėgstančiam Liūtui patiks etninis interjeras, pavyzdžiui, afrikietiško stiliaus. Labiausiai jam tiktų art deco interjeras, laikomas žvaigždžių ir elito stiliumi.


Mergelė kuria patogius ir praktiškus namus. Nesivargindama dėl naujų tendencijų ir technologijų, ji visą dėmesį skiria ekologiškoms interjere naudojamoms medžiagoms. Mergelei patinka griežtos tiesios linijos ir originalūs geometriniai ornamentai. Šis Zodiako ženklas – švaros, tvarkos, disciplinos ir tikslumo pavyzdys. Mergelė turi skonį, jaučia spalvas, yra protinga ir praktiška. Jos interjere viskas apgalvota iki smulkmenų, viskas padėta į savo vietas, todėl Mergelės namuose bus daug uždarų lentynų. Jeigu jai nepatiks koks nors daiktas interjere, šis be gailesčio bus pašalintas. Mėgstamiausi atspalviai – persikų, abrikosų, moliūgų, auksiniai, terakotos. Mergelė linkusi interjerą dekoruoti rankų darbo aksesuarais, nuotraukomis ir suvenyrais, atsivežtais iš kelionių. Mergelės pasyvios, be to, įtarios ir dažnai jaučia pavojų, tad namai pirmiausia turi jas raminti, pakelti nuotaiką, suteikti jėgų ką nors nuveikti. Svetainę Mergelė apstatys griežtais aiškių linijų baldais, miegamojo patalynę rinksis iš malonių liesti audinių, o užuolaidas – iš organzos, lengvas ir blizgias.


Ramus, santūrus interjeras be jokių niekučių ir kitų nereikalingų daiktų, nes Svarstyklės labai vertina erdvę ir gaivų orą. Simetrija, formų ir linijų aiškumas – pagrindiniai veiksniai kuriant savo interjerą. Visa tai Svarstyklės susikuria šviesiais pasteliniais atspalviais, šiltais ir šaltais. Akcentams pabrėžti renkasi mėlyną, violetinę, žydrą, alyvinę spalvas. Interjero baldai ir aksesuarai – iš natūralių geros kokybės medžiagų. Rinkdamosi minkštus baldus, Svarstyklės pirmenybę teiks taisyklingoms proporcijoms ir simetrijai. Šio ženklo atstovai – romantikai iš prigimties, tad namus mėgsta dekoruoti gyvomis gėlėmis, peizažais. Svarstyklės stiprios ir aktyvios, bet joms trūksta energijos, kad pasiektų užsibrėžtą tikslą, todėl stengiasi „pasikrauti“, stumtelėti save ryškiomis spalvomis, pavyzdžiui, įvairiais raudonos spalvos deriniais su rusvais, geltonais, rudais atspalviais. Vonioje, kurioje vyraus raudona spalva, Svarstyklės pasikraus energijos iš pat ryto. O jei pusryčiaus virtuvėje su raudonais baldų fasadais, iškart pajus energijos antplūdį. Labiausiai joms tinka šiuolaikiškas stilius – kuo daugiau technikos, mažiau audinių. Imponuoja ir egiptietiškasis – kaip vienas simboliškiausių.


Skorpionas – įtakingas, apie save visiems primenantis ir be žodžių. Stiprus, energingas ir valdingas jis kartu yra lengvai pažeidžiamas, išgyvenimus slepiantis nuo kitų, neleidžiantis prasiveržti jausmams. Jam svarbu susikurti atskirą asmeninę erdvę, kur galėtų pasislėpti nuo išorinio pasaulio. Skorpionas mėgsta paslaptingumą ir mistiką, todėl namuose stengiasi sukurti taškinį, prislopintą apšvietimą, vengia lubų šviestuvų. Jo namuose šviečia originalūs sieniniai bra, toršerai, stalo lempos ir žvakės. Patinka ryškios sodrios spalvos, sumaniai suderintos su juoda ir balta. Svarbiausia, kad namai atrodytų prabangiai, solidžiai, su aksominių apmušalų baldais, nepermatomomis dieninėmis ir sunkiomis naktinėmis užuolaidomis, – tada jis jausis labai komfortiškai. Skorpionas domisi dizaino naujovėmis, idėjomis bei brangiausiomis kolekcijomis. Jis jausis laimingas ir prabangiame marokietiško interjero būste, ir griežto angliško stiliaus namuose. Skorpionui nesvetimas ir baroko stilius, kai vyrauja taurieji metalai, lakuotas medis, lanksčios formos, taip pat patinka ir afrikietiškasis. O štai kaimiškas interjeras – ne Skorpionui, nes jame pernelyg viskas paprasta.


Šauliui būdingas laisvės siekis, jis aktyvus ir dalykiškas, linkęs veikti, nemėgstantis monotonijos. Tai atsispindi ir jo namų interjere, kur puikiai dera senoviškas ir šiuolaikiškas stiliai. Šaulys žavisi menu ir domisi kitomis kultūromis. Dauguma turi senų knygų, statulėlių kolekcijų – jas laiko gražiose spintose su simetriškomis lentynomis. Pagrindinė sąlyga kuriant Šaulio interjerą – patogumas. Jam tiktų kampinė patogi sofa, pufai, lengvi mobilūs foteliai. Šaulys mielai gyventų kinų stiliaus namuose, kur panaudotos visos vaivorykštės spalvos. Šio ženklo atstovai, nuotykių mėgėjai, mėgsta visa, kas originalu. Jų interjeras maksimaliai mobilus ir transformuojamas, nes vertina staigius, spontaniškus pokyčius: perstatyti kambaryje baldus – didelis malonumas. Juos rinkdamasis Šaulys pirmiausia skiria dėmesį patogumui, praktiškumui, paprastumui ir originalumui. Mėgsta linksmus, gyvus atspalvius – žalius, smaragdinius, oranžinius, koralų. Keliautojas ir knygų mėgėjas Šaulys puošia namus knygų stelažais, lentynomis, garso ir vaizdo kolekcijomis, taip pat suvenyrais iš kelionių. Šauliui tinkamiausias interjeras tas, kuris nuteikia mąstyti, – minimalizmo stiliaus, japoniškas. Spalvos – šviesios ir švarios. Jų turi būti nedaug. Geriausia, jeigu Šaulio interjeras bus monochrominis.


Konservatyvusis Ožiaragis nesidomės madingomis idėjomis. Idealūs baldai ir interjero aksesuarai – klasikinių, ramių spalvų – žalios, rudos, pilkos, juodos ir baltos. Baldai – tvirti ir praktiški: talpios spintos, masyvios lovos su aukštu galvūgaliu, tvirtos kėdės, tradicinis stačiakampis valgomasis stalas. Svetainę jis apstatys prabangiais baldais – odiniais foteliais, kėdėmis aukštomis atkaltėmis, pakabins antikvarinių paveikslų. Ožiaragio būste nėra vietos statulėlėms, vazelėms, niekučiams, vaikiškiems piešiniams, stikliniams staliukams. Visos brangios dovanos bus sudėtos atviroje lentynoje matomiausioje vietoje. Mieliausia Ožiaragio vietelė namuose – kabinetas su biblioteka, jeigu jis protinio darbo atstovas, ar kambarys-dirbtuvė, jei dirba rankomis. Šis kambarys namuose paverčia būstą geidžiamiausia vieta pasaulyje. Posakis „mano namai – mano tvirtovė“ Ožiaragiui tinka kaip niekam kitam. Namą jis statys iš tvirtų medžiagų – plytų, akmenų, stengsis, kad būstas būtų ne ką blogesnis už kitų, todėl dažniausiai bus pasiryžęs ką nors nuveikti ir savo rankomis, nors iš esmės labiau mėgsta vadovauti.


Vandenio erdvėje gali būti įgyvendinami netikėtai drąsūs sprendimai: išskirtinis avangardas, kūrybinė netvarka, netikėčiausių formų ir spalvų baldai. Šiam žmogui svarbu, kad jo interjeras būtų vienintelis ir nepakartojamas. Vandenis mėgsta ryškius spalvų akcentus, suderintus su šalta pilka, kremine ar balta spalva. Dekoras paprastai būna su daug metalo ir blizgiais paviršiais. Vandeniai lengvai sujaudinami, kartais gali nebekontroliuoti savo emocijų, todėl interjeras turi suteikti galimybę atsipalaiduoti. Puikus sprendimas būtų atogrąžų ar japoniško stiliaus apdaila. Tai būtų butas – SPA: patogūs gultai, gėlės, pinti baldai ir kilimėliai, pledai ir pagalvėlės, didelė lova miegamajame, minkštas kampelis virtuvėje. Šio Zodiako ženklo atstovai sąmoningai apstato savo namus pagal fengšui. Jie mėgsta visa, kas natūralu, iš gamtos, pavyzdžiui, linines ar bambukines žaliuzes, vilnonius pledus, natūralų parketą. Eklektika – Vandenio stilius. Šis žmogus nenuspėjamas, dažniausiai nesilaiko taisyklių ir įsipareigojimų.


Romantikės, mėgstančios visa, kas paslaptinga, filosofiška ir mistiška. Žuvų interjere – vandens spalvos. Ypatinga vieta jų namuose – vonios kambarys, tai jų atsipalaidavimo vienumoje kampelis. Rinkdamosi patogius baldus, Žuvys nepamiršta apie papildomus, jų akimis žiūrint, svarbius interjero aksesuarus, pavyzdžiui, statulėles, vazeles ir suvenyrus. Šios malonios smulkmenos namuose visada užima svarbią vietą. Žuvys svajingos, ramios ir pasyvios, dažnai nori pabūti vienos. Joms trūksta emocijų, bet interjeras jų sukelti negali. Jeigu Žuvims netiks namai, tai pasistengs jų atsikratyti, o ne prisitaikyti. Taigi geriausia sukurti tokią ramybės oazę, kurioje galėtų pasinerti į svajones. Žuvims aplink turi vyrauti harmonija, ir jos bus švelnios, ramios bei draugiškos. Šio ženklo atstovams tinka eklektika, klasika, gal ir etnostilius. Svarbiausia, kad būtų ramuma, santūrumas. Jos visada rinksis patogius medinius baldus, medžiagas, kurias malonu liesti, – minkštus, švelnius audinius, šilkinę patalynę. Žuvims tinka ampyro arba rytietiško stiliaus interjeras. Spalvos: balta, geltona, žydra, žalia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis