Dizainerės patarimai, kaip jaukiai įsirengti mažą standartinį butą

Įsirenginėjate būstą, o gal norite atsinaujinti pabodusį interjerą? Studijos „EMPRO interjerai“ dizainerė Eliza Šubert pataria neskubėti – apmąstyti viską nuo sienų ir grindų atspalvių iki objektų. Prieš dažant sienas patartina apgalvoti ir tai, kokie bus baldai, dekoratyvinės detalės, kokio įspūdžio siekiama naudojant vieną ar kitą spalvą.

Pavyzdžiui, populiari mintis, kad norint vizualiai padidinti erdvę, sienas derėtų išdažyti šviesiai, pasak dizainerės, tėra mitas. Iš tiesų, kiekvienas atvejis individualus. Kartais daugiau laimima svarbiausią kambario sieną nudažius tamsia spalva, taip suteikiant patalpai gylio. Vis dėlto, dizainerė pasidalijo keliais universaliais patarimais, kurie pravers įrengiant ar atnaujinant nedidelį butą.

Kartais norint pagyvinti interjerą pakanka įterpti įvairesnių spalvų. Tai gali būti tik vienas akcentas, pavyzdžiui, viena ryški siena ar įdomūs spalvingi tapetai. Nesvarbu, kad galbūt ateityje jis atsibos ir reikės keisti – laikinumas suteikia žavesio, atspindi atitinkamą gyvenimo laikotarpį.
Nereikia bijoti netipinių sprendimų. Baldų gamintojai projektuoja standartinius baldus, kurie skirti tiek mažiems, tiek dideliems butams. Dizainerė pataria bent dalį baldų pasigaminti pagal užsakymą, įvertinus erdvės galimybes.

Jeigu vengiate didesnių pokyčių, bet norite atsinaujinti gyvenamąją erdvę, sprendimą galite atrasti rinkdamiesi įvairias spalvas, formas, šviestuvus ar mažesnius baldus. Dažnai tinkamai įkomponuota detalė ar objektas pagerina bendrą įspūdį. Beje, norėdami išvengti vizualinio chaoso, vietoj trijų mažesnių baldelių verčiau rinkitės individualiai sukurtą baldą, pritaikomą kelioms funkcijoms.

Paskutinis ir svarbiausias patarimas – tinkamai suplanuoti patalpas. Spręsti, kur kas stovės, jau atliekant remontą – prasta mintis. Rizikuojate suklysti rinkdamiesi baldo dydį ar formą. Norint kuo geriau išnaudoti buto erdvę vertėtų rinktis daugiau funkcinių zonų. Prisiminkite, kad per mažų butų nebūna, būna tik netinkamas suplanavimas.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis