5 dažniausios klaidos, kurių galite išvengti per šias Kalėdas

Pasistenkite išvengti šių klaidų ir visi svečiai prisimins Jūsų namus tarsi pačius jaukiausius.

1. Netinkamai rūpinatės egle


Turbūt pats liūdniausias vaizdelis – akyse nykstanti, spyglius barstanti Kalėdų eglė. Kad jūsų įsigytas medelis nesunyktu ankčiau, nei reikia, nepamirškite jo laistyti. Kamieno apačia turėtų būti visąlaik panardinta vandenyje.

Įsigyjant eglutę reikėtų žiūrėti, kad ji būtų šviežia ir stipri. Puiki žalia spalva, tvirti spygliai ir sakais aptekusi kamieno apačia – daili ir sveika eglutė. Venkite medelių, kurie yra pernelyg sausi arba turi nedaug spyglių.


Vida Press


Nubyrėjus spygliams, jei negalite eglutės persodinti, tinkamai ją išmeskite. Daugelyje miestų šventiniu laikotarpiu veikia specialūs punktai, į kuriuos galima pristatyti savo funkciją atlikusias eglutes.


Daugiau informacijos, kaip prižiūrėti eglutę, rasite ČIA


2. Pamirštate saugumą


Šventinis šurmulys – ne priežastis prarasti budrumą ir nukentėti nuo gaisro, elektros šoko ar kitų nelaimių. Pateikiame esminius punktus, į ką reikėtų atkreipti dėmesį:


-Jeigu mėgstate šviečiančias lemputes ir kitas dekoracijas, tikėtina, kad jūsų namuose gerokai padaugės laidų. Susiraizgę laidai – ne tik nepatrauklus vaizdas, bet ir rizika, kad perkaitus elektros ilgintuvui kils gaisras arba kad už jų užkliūsite.


-Prieš puošdami namus, apgalvokite, kaip išdėstysite dekoracijas ir numatykite daugiau kištukinių laidų. Taip išvengsite elektros sistemos perkrovos. Įkaitusį laidą tuoj pat ištraukite iš lizdo.


Shutterstock nuotr.


-Nelaikykite eglutės ar šakų netoli židinio, elektrinio šildytuvo ar kitų prietaisų. Nepalikite degančių žvakių ar lempučių be priežiūros, nestatykite jų arti lengvai užsiliepsnojančių objektų ir nepamirškite nakčiai visko užgesinti.


-Jeigu turite vaikų, nepalikite dekoracijų su smulkiomis detalėmis jiems pasiekiamoje vietoje. Įsitikinkite, kad kalėdų eglutė tvirtai stovi ir negali apvirsti nuo mažųjų dūkimo.


3. Paverčiate savo namus Kalėdų senelio būstine


Kalbant apie kalėdines dekoracijas, saikas yra svarbu. Užuot užgriozdinę namus sezonine atributika, pasirinkite keletą akcentų. Gera mintis – laikytis pasirinktos tematikos ar spalvinės gamos, o papuošimus gaminti patiems iš paprastų daiktų. Tai padės sutaupyti tiek laiko, tiek pinigų. Kalėdos neturi virsti komercine švente, tad kuo daugiau natūralumo – tuo geriau!


Shutterstock nuotr.


Keletas lengvai įgyvendinamų idėjų:


-Į vazą arba stiklinį indą sudėkite keletą sidabrinių žaisliukų, kankorėžių, įdėkite pušies šakelių – toks paprastas papuošimas subtiliai atrodys tiek ant stalo, tiek ant palangės.


-Į dailų indą sudėkite riešutų, uogų ar paprasčiausių mandarinų.


Pasigaminkite Advento vainiką iš kankorėžių, kaip tai pasidaryti rasite ČIA


Už lango sūkuriuojant snaigėms, atgaivinkite namų erdves žaluma. Duris, židinio atbrailą ar palangę galite papuošti vainikais. Kalėdiniai dekoratyviniai medeliai gali tapti puikia alternatyva eglutei, ypač, jei turite ribotą plotą. Jų galite įsigyti medelynuose arba pasigaminti patys iš įvairių medžiagų.


Shutterstock nuotr.


4. Nesusitvarkote namų


Kalėdinėms puošmenoms skirkite deramą vietą, taip išryškindami jų grožį ir svarbą. Negrūskite jų į daiktų kupiną lentyną! Geriau išrinkite vieną ar kelias centrines vietas kambaryje, tapsiančias kalėdinio stebuklo ašimi.

Kalėdos – puikus metas atsikratyti mažmožiais arba pasidalyti gerais, bet nenaudojamais daiktais su tais, kurių jiems reikia labiau.


5. Apsiribojate vienu kambariu


Neapsiribokite vien svetaine – nepamirškite prieškambario, virtuvės, miegamojo kambario ir kitų patalpų. Kvepiančios žvakės vonios kambaryje ar miniatiūriniai medeliai virtuvės saloje padės sukurti šventinę nuotaiką, lydėsiančia jus visą dieną.


Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis