Atvira drabužinė – kodėl verta ją rinktis?

Apie 70 procentų drabužių taip ir lieka nepaliesti spintose, nes jų tiesiog nepastebime. Giliuose stalčiuose ar tamsiose lentynose juos susirasti ir pasiekti nepatogu. Tačiau tereikia paprastutės atviros kabyklos, ir reikalai gali pasitaisyti.

Paprastos konstrukcijos atviros drabužinės dažnesnės jaunatviškuose industrinio stiliaus miesto butuose ir loftuose. Tačiau jos puikiai pritaikomos ir įprastuose būstuose. Tokį interjero elementą galima įkomponuoti bet kuriame kambaryje – nebūtinai prieškambaryje. Miegamajame drabužinė pravers kasdieniams drabužiams prieš miegą sudėti, vonioje – persirengiant, o vaikų kambaryje padės palaikyti tvarką. Kita vertus, ji leis išvengti chaotiško rausimosi spintoje, nes garderobas bus gerai matomas ir lengvai pasiekiamas. Be to, stilingais drabužiais ar madingais aksesuarais papuošta drabužinė gali tapti interjero dizaino detale.



Interjero dizainerės Audronės Litinskienės projektuotame miegamajame praktiškai išnaudota erdvė – atvira drabužinės lentynų ir pakabų konstrukcija įrengta palei vieną kambario sieną, ir garderobas – kaip ant delno. Jei tokią konstrukciją norėtųsi paslėpti, užtektų sumontuoti lubose bėgelius ir pakabinti užuolaidas: skirtingai nei durys, jos neužgoš erdvės ir suteiks jaukumo.


Shutterstock nuotr.


Neutralus koloritas


Dažniausiai dėvimus drabužius patogu laikyti po ranka. Tiesa, tokią galimybę dažniau turi minimalistai ar solidūs verslininkai, kurių garderobas įsilieja į spalvinę interjero gamą.


Gamtos fragmentai


Kaip matome pagrindinėje nuotraukoje, į drabužinės idėją pažvelkite neįprastai: pakabą pasidarykite iš dekoratyvios medžio šakos. Įsukite kabliukus į lubas, prie jų pririškite virvę, o kitus jos galus pritvirtinkite prie šakos.


Batų lentyną gali atstoti paprastos medinės dėžės. Jei norite pademonstruoti turimą avalynę, dėžes apverskite taip, kad jų turinys būtų atviras. Jei šias batų lentynas nudažykite tokia pat spalva kaip sienų, jos tarsi pranyks bendrame fone ir visas dėmesys atiteks išraiškingai medžio kabyklai.



Paslėpta spinta


Architektas Adomas Kondratas lofte įrengtame miegamajame įgyvendino nedidelės drabužinės idėją. Iš faneros pagaminta lova su galvūgaliu priglausta prie nedidelės sienelės, kurią galima apeiti iš visų pusių. Už jos įrengta atvira drabužinė. Siekiant vizualiai paslėpti šią zoną, sienelė buvo nudažyta ryškesniu gelsvai rusvu atspalviu – tai padėjo nukreipti dėmesį nuo drabužinės turinio.



Gera idėja!

Minimalistinė dizainerės Audronės Litinskienės suprojektuota atvira kabykla šalia didžiulio veidrodžio – puikus sprendimas miegamajame. Čia galėsite pasimatuoti drabužius, apžiūrėti veidrodyje, kaip atrodote, o labiausiai patikusius derinius sukabinti ant greta įrengtos kabyklos.



Kabliukų variacijos


Ne vieną įdomią idėją įgyvendinsite įvairiose namų zonose pritaisę kabliukų ar pakabų. Virš miegamojo lovos pritvirtinta kabliukų eilė – ne tik dizaino elementas, bet ir praktiškas sprendimas – ant jų galite pakabinti ir dažnai dėvimą drabužį, ir aksesuarą, o panorėję juos panaudosite paveikslams ar fotografijoms komponuoti. Masyvesni ar spalvoti kabliukai taip pat gali tapti originalia dekoro detale. Kitas šios interjero detalės privalumas – ant jų pakabinti papuošalai, aksesuarai bei kiti smulkūs daiktai bus ne tik gerai matomi, bet ir visada po ranka.



Paveikslai-kabyklos


Originali dizainerės Reginos Selickaitės idėja – prie paveikslų ar nuotraukų rėmelių pritvirtinti minimalius kabliukus. Tuomet drabužinei skirtas kampelis prieškambaryje, vonios kambaryje ar miegamajame atrodys kaip savotiška paveikslų galerija ir suteiks interjerui išskirtinumo.


Patarimas! Pakabinkite kabliukų ant durų, laisvų sienų ir kitose kambario vietose – tuomet net skubant drabužiai ar kiti daiktai ras savo vietą, o jūs išvengsite netvarkos namuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis