8 didžiausios būsto interjero klaidos

Interjero kūrimas, atrodo, pati maloniausia įsikūrimo naujame būste dalis. Tačiau, leidus fantazijai lietis laisvai, peržengti ribą tarp grožio, jaukumo ir chaotiškos beskonybės labai paprasta. Tam, kad kurdami savo aplinką išvengtumėte kritinių klaidų, siūlome jas sužinoti iš anksto.

Tekstūrų, spalvų ar stilių popuri.

Kaip įrodo pagrindinė nuotrauka, nors kičas grožio ir mados industrijoje įgavo teigiamą reikšmę, tačiau kuriant namų interjerą chaotiško stiliaus rekomenduotina atsisakyti. Įvairiaspalvė ir nė trupučio nevientisa aplinka ims varginti, interjeras greitai atsibos. O juk siekiate, kad ši investicija būtų ilgalaikė, ar ne?

Tobuli deriniai.

Baldų ir kitų interjero elementų derėjimas tarpusavyje – tikslas, kurį, kurdami namų aplinką, siekiame įgyvendinti. Tačiau persistengti taip pat nederėtų: ypač didelį dėmesį galutinio rezultato vizijai skirti reikia, jei renkatės dviejų tonų spalvinę paletę ar vienodą tekstūrą, raštą visai patalpai.

Apšvietimo nesureikšminimas.

Apšvietimas yra viena svarbiausių interjero dizaino dalių. Pirmiausiai atkreipti dėmesį reikėtų į tai, ar neblokuojama natūrali šviesa. Beje, jei pastebite, kad patalpoje nepakanka kabančių ar lubose integruotų šviestuvų, nes jie apšviečia tik tam tikrą kambario dalį, įsigykite keletą stovinčių šviestuvų.

Teminis patalpų interjeras.

Nors sukurti namuose pasaką, pasitelkus vieną idėją, iš pirmo žvilgsnio atrodo puiki mintis, tačiau įmantrios detalės džiaugsmą teikia tik pirmaisiais mėnesiais, geriausiu atveju – metais. Tam, kad vėliau pakeistumėte teminį interjerą nepakaks perstatyti baldų ar perdažyti sienas – teks atlikti kardinalius interjero pokyčius. Priešingai, jei nuspręsite sukurti kiek neutralų, minimalistinį interjerą – jį bet kada galėsite paįvairinti skirtingais teminiais dizaino akcentais.

Interjero detalių įsigijimo klaidos.

Jei užėjus į būstą pasidaro akivaizdu, jog dauguma interjero detalių – baldai, smulkios dekoracijos ar indai – pirkti iš vieno tiekėjo, tuomet daiktų derėjimas tarpusavyje nebetenka savo vertės. Juk būsto išvaizda, primenanti namų interjero katalogo nuotrauką, nėra gero skonio ženklas. Nepamirškite, kad namai taip pat yra žmogaus atspindys.

Klaidingas baldų išdėstymas.

Baldų „išrikiavimas“ prie sienų – atgyvenęs ir visai nenaudingas interjero kūrimo įprotis. Kiekvienoje patalpoje būtina pažymėti jos centrą. Tai, žinoma, neprivalo būti kambario vidurys: židinys, dideli langai, viena ar kita patalpos pusės – pasirinkite pagal patogumą.

Nebijokite svetainėje baldus stumtelėti į vidurį. Minkštasuoliai ir stalelis, stovintys ratu viduryje kambario, svečiams padės pasijausti jaukiau, sukurs intymesnę aplinką pokalbiams.

Patalpos dydžio ir baldų kiekio santykis.

Net ir tuomet, jei namų erdvė yra gana didelė, venkite joje didelio dekoro elementų ir baldų kiekio. „Perkrautas“ interjeras – klaida ne vien grožio, bet ir patogumo atžvilgiu: daiktai turi būti strategiškai patogiose vietose tam, kad galėtumėte lengvai laviruoti patalpoje. Nepamirškite ir to, kad maža patalpa tikrai nepritaikyta dideliam daiktų kiekiui.

Neapgalvotai pakabintas karnizas.

Tam, kad vizualiai nesumažintumėte patalpos aukščio, o tuo pačiu ir savo gyvenamos erdvės dydžio, reikia atkreipti dėmesį į karnizų vietą – jie turi būti įtaisyti kuo arčiau lubų, o pakabintos užuolaidos turėtų siekti žemę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis