3 skaitytojos Onos gudrybės, kaip susikurti jaukią terasą

Su pavydu žvelgiate į kataloguose ar žurnaluose esančias terasas? Gana! Mūsų skaitytoja Ona dalijasi savo patirtimi, kaip panaudojus 3 gudrybes vasaros vakarus galima leisti skoningai įrengtoje terasoje.

Pirma taisyklė: dekoro detalės turi būti praktiškos. Šiai namų erdvei pagyvinti labai tinka laukinių gėlių puokštės, simboliški suvenyrai. Žinoma, neapsieisite be žvakių - jos taps jūsų šviesos šaltiniu vėlų vakarą, tad skirkite laiko jų parinkimui. Ir minimalus dekoras atskleidžia šeimininkų skonį.

DELFI / Kiril Čachovskij

Kitas svarbus aspektas - lauko baldai. Pasirinkite svarbiausius - kelias kėdes ir stalą. Svarbu atkreipti dėmesį, kad tai būtų drėgmei atsparios medžiagos. O tam, kad šioje erdvėje būtų sukurta poilsinė zona, rinkitės lengvų, modernių baldų formas. Ypač tinka plastikiniai baldai, medžio imitacijos, pinti baldai, jiems galima parinkti pagalvėles, kurias išnešite į lauką atėjus svečiams. Tokiais paprastais sprendimais gan lengvai sukursite stilistinį vientisumą.

Antra taisyklė: nepamirškite terasos supančios aplinkos. Erdvė aplink terasą visuomet turi būti sutvarkyta. Nupjaukite veją, o aplink terasos kraštus galite sustatyti vazonus, kuriais apibrėšite ir išskirsite šią aplinką.

DELFI / Kiril Čachovskij

Trečia taisyklė: išnaudokite visą erdvę. Jokiu būdu neperkraukite terasos baldais ar įvairiais dekoro elementais - tai turi būti vieta, kurioje žmonės galėtų laisvai judėti. Tačiau nepamirškite, jog ant terasos galite sukalti medinę sienelę, ant kurios galėsite auginti, pavyzdžiui, žirnius, vijoklinius augalus. Tai pagyvins ne tik terasą, bet ir visą sodo/ sodybos aplinką.

DELFI / Kiril Čachovskij

Daugiau terasos nuotraukų:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis