15 fengšui patarimų, kaip susikurti jaukius namus

Namai turi būti jūsų šventovė. Feng, išvertus iš kinų kalbos reiškia vėją, o Shui – vandenį. Tai senovės rytų menas, kuris moko, kaip tinkamai išdėstyti baldus ir kitus daiktus savo namuose tam, kad būtumėme sveikesni, klestėtume, jaustumėmės patogiai ir džiaugtumėmės gyvenimo kokybe.

1. Venkite netvarkos. Jūs, ko gero, jau ne kartą esate girdėję šį fengšui patarimą, nes iš tiesų, gera energija negali atsirasti netvarkinguose namuose. Chaosas ir tvarkos nepaisymas jūsų gyvenamojoje vietoje yra labai negatyvus dalykas, kuris užspendžia spąstus shar chi (blogajai energijai) likti jūsų namuose ir sukelia daug nesutarimų tarp šeimos narių ar pas jus užsukusių svečių. Be to, netvarka taip pat sukelia negatyvias mintis ir sumaištį.


2. Laikykitės tvarkos, organizuotumo. Tvarkos laikymasis kuria ramybę. Jeigu jūs lakstote po namus ieškodami kažkokių daiktų – jūsų namuose vyrauja sumaištis.

Pagal fengšui, tvarkos nesilaikymas yra puiki dirva viešėti blogajai energijai ir, be to, yra švaistomas jūsų laikas bandant kiekvieną kartą vis kažką surasti. Atminkite, kad kiekvienas daiktas turi turėti savo vietą namuose.


3. Išvalykite kanalizacijos vamzdį. Fengšui filosofijoje vanduo priskiriamas emocijoms ir jausmams. Taigi, jeigu jūsų kanalizacijos vamzdis yra užsikimšęs, tuomet tai reiškia, kad mūsų siela kenčia nuo apmaudo ir pavydo. Įsitikinkite, kad jūsų namų kanalizacijos sistema veikia puikiai, tuomet žmonės išvengs neigiamų nesusipratimų tarpusavio santykiuose. Apsemtos kriauklės, vonios ir tualetai rodo, kad asmenybė yra pilna negatyvių emocijų.


4. Atsikratykite aštrių daiktų. Nepalikite aštrių daiktų, kaip žirklių, replių ar peilių bet kur namuose. Padėkite juos kuo toliau nuo savęs ir įsitikinkite, kad jie yra savo dėkluose. Nekabinkite peilių ar dekoratyvinių kardų ant sienų ir nepalikite jų matomoje vietoje virtuvėje. Aštrūs daiktai iššaukia šiurkščius žodžius ir nutraukia artimus ryšius, kurie labai svarbūs intymiuose santykiuose.


5. Kabinkite paveikslus su angelais ir dvasiniais vadovais. Paveikslai su dvasinių vadovų atvaizdais sukuria ramybės irsaugumo jausmą. Arkangelo Mykolo paveikslas ant sienos jus apsaugos,o arkangelo Gabrieliaus – skatins gerovę ir taiką. Dvasinių vadovų sąvoka – tai jūsų mėgstamos ir jus įkvepiančios antgamtinės būtybės, turinčios stebuklingų galių. Dvasinių vadovų pavyzdžiais galėtų būti Jėzus, Buda, Šventoji Teresė, Nekaltoji Palaimintoji Mergelė ir bet kuris iš mokinių arba šventųjų, minimų Biblijoje.


6. Kambarį dažykite viena spalva. Keliomis spalvomis išdažytas kambarys gali pritraukti viską griaunančią energiją. Jeigu norite, kad namuose vyrautų santarvė, išdažykite kiekvieną kambarį viena spalva arba tos pačios spalvos atspalviais. Kai kurios spalvos yra kur kas labiau raminančios nei kitos, tačiau tai priklauso nuo kiekvieno asmeninio skonio. Vienus ramina rausvos spalvos, o kitus – tamsi žemės ir žalsva spalvos. Rėžiančios akį spalvos, kaip ryškiai raudona, daugelį žmonių anaiptol neramina. Kaip bebūtų, spalva priklauso nuo to, kaip ji dera kambario aplinkoje.


7. Nelaikykite televizoriaus svetainėje ir miegamajame. Tam, kad garantuotumėte ramybę skleidžiančią atmosferą, pastatykite televizorių šeimos susibūrimo ar poilsio kambaryje. Kitų kambarių ramybės neturėtų drumsti televizoriaus skleidžiamas garsas. Be to, dėl nuolatinio tauškėjimo gali būti sunku susikaupti, pasinerti į gilius apmąstymus. Tas pats galioja ir radijui, nešiojamiems kompiuteriams ir kitiems prietaisams, kuries kleidžia triukšmą.


8. Sumažinkite apšvietimą. Atsisakykite šviestuvų, kurie skleidžia nemalonią ir ryškiai akinančią šviesą, verčiau rinkitės šiek tiek blankesnę šviesą skleidžiančius šviestuvus. Vis dėlto, puikus sumanymas įrengti dekoratyvinį apšvietimą, tačiau įsitikinkite, kad kambarys neskendi tamsoje, nes, pagal fengšui jus gali lydėti bloga sėkmė. Rausvas ar rožinis apšvietimasišties ramina ir pritraukia sėkmę.


9. Atsisakykite fluorescencinių lempų. Tokios lempos skleidžia itin baltą šviesą, dėl to viskas mirguliuoja akyse ir yra sunku atsipalaiduoti. Pagal fengšui, balta nėra sėkminga spalva.


10. Venkite atsikišusių kampų. Pagal fengšui teoriją, kampai arba smailūs ir aštrūs daiktai yra lyg užnuodytos strėlės, kurios yra nutaikytos į nelaimes ir neigiamą energiją. Jeigu kampo strėlė yra nukreipta į lovą, ji gali nutraukti jūsų miegą. Vis dėlto, jeigu nepavyksta to išvengti, pabandykite perstatyti savo lovą taip, kad į jus nukreipta neigiama energija nesudrumstų jūsų miego.


11. Nemaišykite gyvenamosios ir darbo erdvės. Daugelis žmonių, kurie dirba namuose, susiduria su šia problema. Pavyzdžiui, jums niekuomet nereikėtų miegoti ten, kur dirbate ir atvirkščiai. Pagalvokite apie kitą išeitį. Be to, laikykite sąskaitas ir darbo popierius mažiau matomoje vietoje, kad jūsų netrikdytų.


12. Neapstatykite kambarių netinkamais baldais. Baldai, kurie kliba yra arba pigūs, arba tiesiog atrodo pigiai ir primityviai, nesukuria namuose santarvės ir ramybės. Namuose susidaro nestabili ir nesaugi atmosfera, kuri pasireikš jūsų santykiuose su artimais žmonėmis. Jeigu perkate baldus iš tinklinės parduotuvės, įsitikinkite, kad visi varžtai ir vinys yra savo vietoje ir nesukels jums jokių problemų.


13. Puoškite namus akmenimis ir kristalais. Kristalai ir akmenys suteikia kambariui ramybės atmosferą ir sudaro puikias sąlygas poilsiui. Kuo daugiau natūralių gamtos produktų bus jūsų namuose, tuo arčiau gamtos būsite ir jausitės išties jaukiai savo gyvenamojoje vietoje.


14. Dekoruokite namus natūraliomis medžiagomis. Nuo plastiko pereikite prie bambuko, marmuro ir kamščiamedžio žievės paviršių. Kuo mažiau dirbtinių ir kuo daugiau perdirbtų medžiagų bus jūsų namuose – tuo taikesni bus jūsų namai. Pavyzdžiui, Azijoje labai madinga dekoruoti namus baldais iš bambuko, vytelių ir kitų medžiagų iš gamtos.


15. Laikykite kuo daugiau gėlių savo namuose. Apsupkite namus natūraliomis ir šviežiomis gėlėmis. Nedekoruokite namų dirbtinėmis gėlėmis, nebent jūs ketinate dažnai jas valyti. Dulkės, nusėdusios ant dirbtinių gėlių, skleidžia blogą energiją. Geriausias būdas sukurti malonią ir jaukią atmosferą, tai įsitikinti, kad nuskintos gėles nėra paliestos kenkėjų. Nelaikykite vystančių gėlių, nes jos simbolizuoja nuovargį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis