11 filmų, kuriuos turite pamatyti prieš dekoruodami savo namus

Nesvarbu, kokį stilių pasirinkote savo namams, šie filmai neabejotinai jus įkvėps.

1. „Absolventas“ („The Graduate“)


Nors šiame filme puikiai užfiksuotas tas nuobodulys, kurį patiria tiek daug koledžo absolventų, stilingi septintojo dešimtmečio interjerai palieka nemenkesnį įspūdį. Nuo Braddockų šeimos patrauklių namų iki išpuoselėto ir šiuolaikiško Robinsonsų būsto stiliaus ir viešbučio „Taft Hotel“ kambarių, filmas „Absolventas“ pasiūlys žiūrovui nemažai įkvepiančių dekoravimo idėjų.



2. „Didysis Getsbis“ („The Great Getsby“)


Tiems, kurie savo namams trokšta suteikti šiek tiek blizgesio ir efektingumo, tiesiog privalu pamatyti režisieriaus Bazo Luhrmano sukurtą juostą „Didysis Getsbis“. Kiekvienas filme rodomas kambarys dvelkia vis kitokiu jausmu, ir nors interjerai atrodo gana ambicingi, jie puikiai atspindi „Riaumojantį trečiąjį dešimtmetį“.



3. „Vidurnaktis Paryžiuje („Midnight in Paris“)


„Vidurnaktis Paryžiuje“ keliauja per skirtingus laikotarpius, tad šiame filme galima išvysti nesuskaičiuojamas scenas, kuriose pavaizduoti kvapą gniaužiantys interjerai. Trečiojo dešimtmečio naktiniai klubai, Gertrude Stein namai ir netgi šiuolaikiniai viešbučių kambariai – visa tai reprezentuoja visiškai skirtingus stilius, tačiau visi jie savotiškai viliojantys.



4. „Pusryčiai pas Tifanį“ („Breakfast at Tifany's“)


Holly Golightly būstas yra įrodymas, kad mažiau visada yra daugiau. Nors jame beveik nėra baldų, tai, kas yra jos bute Niujorke – akimirksniu patraukia akį.



5. „500 meilės dienų“ („500 days of summer“)


Pagrindinės herojės Summer miegamasis alsuoja šiluma, patrauklumu ir tam tikru keistumu, tačiau tikrai be jokio kičo. Iš jo gali pasimokyti kiekvienas, kas nori savo namams suteikti raštų ir spalvų, nors juodos ir baltos spalvų palečių gerbėjai taip pat neabejotinai galėtų pasisemti įkvėpimo kito pagrindinio filmo veikėjo – Tomo – viengungiško būsto interjere.




6. „Amelija iš Monmartro“ („Amelie from Montmarte“)


Šis klasikinis prancūziškas filmas suteiks nemažai įkvėpimo: čia gausu sodrių spalvų ir vintažinių detalių. Gali būti pakankamai sudėtinga sukurti raudoną miegamąjį, kuris keltų daugiau atsipalaidavimą nei geidulingumą, tačiau „Amelijoje iš Monmartro“ tai pavyksta kuo puikiausiai.



7. „Po Toskanos dangumi“ („Under the Tuscan sun“)


Klasikinių itališkų vilų gerbėjams, ieškantiems įkvepiančio filmo, pakaks pažiūrėti juostą „Po Toskanos dangumi“. Matant, kaip Frances Mayes atnaujina ką tik įsigytus namus Toksanoje, neabejotinai dekoravimo idėjos ims tekėti upeliais.



8. „2001: Kosminė odisėja“ (2001: A Space Odyssey)


Nors iš pirmo žvilgsnio Stanley Kubricko mokslinės fantastikos šedevras gal ir neatrodo tinkamiausia vieta dekoravimo idėjų paieškoms, tačiau „2001: Kosminėje odisėjoje“ išties gausu gražiai suprojektuotų interjerų, kurie neabejotinai sudomins vienodai ir modernaus, ir klasikinio stiliaus gerbėjus.



9. „Valgyk, melskis, mylėk“ („Eat Prey Love“)


Liz Gilbert globali kelionė į savęs atradimą kviečia žiūrovus į kelionę aplink pasaulį, kurios metu siūloma nemažai įkvepiančių ir egzotiškų interjero sprendimų. Tačiau turite žinoti, kad filmas „Valgyk, melskis, mylėk“ gali sukelti sunkiai malšinamą kelionių aistrą.



10. „Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“ („Coco Chanel and Igor Stravinsky“)

Tai tobulas filmas žmonėms, kurie svajoja juodai-baltai. Interjeruose įgyvendinta ši klasika tapusi kombinacija, tačiau įdomūs raštai ir grafinės formos neleidžia dizainui sustabarėti.



11. „Šalin meilę“ („Down with Love“)

Barbaros Novak žavus ir ganėtinai rožinis butas pasižymi visiškai neatsiprašinėjančiomis ryškiomis spalvomis ir begėdiškai šiuolaikiniu baldų pasirinkimu. Ir, jei atvirai, kas gi nenorėtų tokios nuostabios terasos ant stogo?



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis