10 idėjų, kaip nebrangiai dekoruoti namus

Namų kūrimas - tai nesibaigiantis procesas. Kokius sprendimus priimti norint sutaupyti ir kitaip pažvelgti į gyvenamąją erdvę, šiame straipnyje.

Shutterstock nuotr.

1. Nekurkite banalaus įvaizdžio

Nesenstantis dizainas yra santūrus, subalansuotas ir iš pirmo žvilgsnio neperkandamas. Jis turi būti ne tik praktiškas, bet, svarbiausia, atspindintis jūsų asmenybę. Idealiausia, jei net po 30 metų galėsite pasakyti, jog tai buvo jaukus ir įsimintinas interjeras.

Shutterstock nuotr.

2. Nebijokite derinti skirtingų stilių

Derinkite kuklias medžiagas su kiek prabangesnėmis. Pavyzdžiui, valgomajame aptraukus kėdes vinilo medžiaga, galima jas priderinti prie 19-ojo amžiaus riešutmedžio stalo. Toks stalas gali pasitarnauti ypač tiems, kurie turi vaikų. Jie gali pritaškyti maisto, numesti stalo įrankius ar jį nubrozdinti, tačiau paviršius išliks toks pat.

Shutterstock nuotr.

3. Kabinkite kelis meno kūrinius kartu

Pakabinę kelis paveikslus kartu, sukursite stiprų, ilgai išliekantį įspūdį. Tai tampa kambario centru. Reikia nebijoti improvizuoti. Pavyzdžiui, pakabinti tris ar net šešis paveikslus virš sofos.

Shutterstock nuotr.

4. Taupykite

Norite nebrangiai atnaujinti kambarį? Baliono tipo užuolaidos tai gudrus pasirinkimas, nenorintiems kabinti tradicinių ilgų užuolaidų. Tai kuria romantišką nuotaiką ypač miegamajame kambaryje. O kartu joms reikia mažiau medžiagos, kas padeda sutaupyti.

Shutterstock nuotr.

5. Neskaidykite mažos erdvės

To galima išvengti dekoruojant lovą tokia pačia medžiaga ar spalva, kaip ir sienas tam, kad būtų sukurtas bendrumo įspūdis mažoje erdvėje.

Shutterstock nuotr.

6. Apsvarstykite monochromatinę paletę

Ar norite sukurti giedrą erdvę? Pabandykite naudoti ramias, neutralias spalvas. Vizualiai tai labai estetiškas sprendimas, kai didžiausi baldai kambaryje išnyksta ar susilieja su sienomis. Kambario pagyvinimui gali praversti baltos detalės. Taip kambarys netampa pernelyg nuobodus ir išlaikoma rami atmosfera.

Shutterstock nuotr.

7. Priderinkite šoninius staliukus

Intymios erdvės suteikia namams šilumos ir laimės. Kaip sėkmingai ją sukurti? Pasirūpinkite, jog kiekviena kėdė ir sofa turėtų po stalą iš šonų. Juk kai įeinate į kambarį ir pamatote mažą staliuką iškart įsivaizduojate, kaip jaukiai susirangysite čia su kavos puodeliu. Tokią iliuziją galima sukurti ne tik svetainėje, bet ir miegamajme, pastatant medienos bloko stalą šalia prancūziško minkštasuolio.

Shutterstock nuotr.

8. Neslėpkite televizoriaus

Ar turite žvilgantį plokščiaekranį televizorių? Pastatykite jį matomoje vietoje. Nauji modeliai, kaip kad ir ant knygų spintos atbrailos, atviroje erdvėje atrodo puikiai.

Interjeras, I. Gagilienės nuotr.
Interjeras, I. Gagilienės nuotr.

9. Supraskite, jog raštų derinimas reikalauja patirties

Derinti margus raštus nėra taip lengva, kaip gali atrodyti, todėl būkite sau atlaidūs, jeigu iš pirmo karto nepavyko pasiekti gero rezultato. Kai kurie renkasi panašias spalvas, norint suderinti kilimą ir tapetus. Tiesiog turite išsitraukti spalvų paletes ir bandyti bei pasitikėti savo akimis. Vis tiek nepavyksta? Tam ir yra profesionalai.

I.Budzeikaitės nuotr.

10. Išnaudokite mažą erdvę

Labiausiai maža erdvė erzina virtuvės zonoje. Ją išnaudoti galima pakabinant spinteles iki pat lubų. Jei durelės įstiklintos, lengva pamatyti reikalingus daiktus, o gilūs stalčiai puikiai atstoja apatines spinteles. Taip pat galite sumaniai išnaudoti ir padaryti spinteles virš orkaitės ir pan. O jei jos dar bus vieno atspalvio, subtiliai susilies su visa aplinka.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis