10 idėjų, kaip dekoruoti namus žiemą

Pateikiame dešimt idėjų, kaip namus papuošti žiemą, kad juose būtų jauku, šviesu ir malonu.

Svogūninės gėlės


Žydinčios gėlės bet kuriame kambaryje yra ryškus akcentas, namai, kuriame žydi gėlės, atrodo elegantiški ir rafinuoti. Amarilių ir narcizų svogūnėlių galima įsigyti jau kalėdinių švenčių laikotarpiu, o jei jums labiau patinka pavasarinės gėlės, įsigykite tulpių ir hiacintų svogūnėlių.


Shutterstock


Arktiniai gyvūnai


Vasarą mes dekoruojame veją rožiniais flamingais, o namus – tropiniais akcentais. Žiemą namus galima dekoruoti šaltame klimate gyvenančių gyvūnų atvaizdais ar skulptūrėlėmis – baltosiomis pelėdomis, pingvinais ir briedžiais. Tai netgi nebūtinai turi būti gyvūno atvaizdas, gali būti tik akcentas, pavyzdžiui, balto dirbtinio kailio atraiža, briedžio ragai ar tamsios plunksnos.


Shutterstock


Vilna


Neišmeskite savo senų megztinių, panaudokite juos dekoruoti namus. Nukirpkite rankoves ir užmaukite jas ant vazų, stiklinių ar puodelių.


Aromaterapija


Kvėpinkite namus vasaros kvapais – jums pravers kvapų difuzorius ar aromatinė žvakė. Citrusiniai kvapai (greipfruto, apelsino ir citrinos) suteikia energijos, pakylėja. Bergamotės, jazminų ir šalavijų kvapai mažina nerimą ir stresą.


Shutterstock


Pakeiskite lemputes


Saulės šviesos trūkumą kompensuoti padės lemputės, skleidžiančios žydrą ar baltą šviesą, nes jos geriausiai imituoja saulės spindulius.


Saulėtekį imituojantį šviestuvą galima naudoti bet kuriuo metų laiku, bet ypač jis rekomenduojamas šaltais, tamsiais žiemos rytais. Tokio šviestuvo lemputės 20 min. laikotarpiu po truputį ryškėja, imituodamos kylančią saulę, todėl pabusti lengviau.


Dar viena idėja – lemputes galite naudoti ir kaip dekoro elementą, kuriame gali puikuotis keletas gėlių žiedų ar šakelių.


Shutterstock


Žieminiai vazonai


Tai, kad lauke šalta, nereiškia, kad kiemo ar balkono negalima puošti spalvingais vazonais – juk nemažai augalų klesti ir žiemą. Vazonus taip pat galite papuošti savo sode, kieme ar artimiausiame parke ar miške rastomis gėrybėmis.


Veidrodžiai


Veidrodžiai yra dar vienas greitas būdas pritraukti į erdvę daugiau šviesos. Pakabinkite didelį veidrodį už lempos – jis atspindės šviesą, arba pakabinkite kelis nedidelius veidrodžius ant sienos priešais langą.


Shutterstock


Baltus žiemos atspalvius derinkite su metalo ir gamtos spalvomis


Švelnias spalvas derinkite su metalo spindesiu ir priderinkite gamtos elementus, tokius kaip beržo tošis, kankorėžiai ir džiovintos gėlės. Pavyzdžiui, galima molinį vazoną nupurkšti metalinio atspalvio dažais, kankorėžius papuošti blizgučiais – jie atspindės žvakių ir žibintų skleidžiamą šviesą.


Baltos tulpės


Jei norite įspūdingo akcento valgomojo stalui ar palangei, pasigaminkite žieminių vazų, išpurškę stiklainius dirbtiniu šerkšnu. Į šias vazas pamerkite žalumynų, baltų gėlių, šakelių su raudonomis uogomis.


Shutterstock


Šviesių spalvų tekstilė


Kad tamsiausiais metų mėnesiais namai būtų šviesesni, baldus apvilkite baltais ar šviesiais užvalkalais, pasikabinkite šviesias užuolaidas ir išdėliokite šviesių atspalvių pagalvėles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis