Kalėdų vakarėlio nuotaika: netikėti dekoracijų sprendimai

Kai prabudus ryte jau pasitinka šalnos, mintyse netikėtai ima skambėti kalėdinės dainos, pradedame pildyti dovanų sąrašus artimiesiems ir draugams, mąstome apie namų puošybą.

Tam, kad šventinis laikotarpis būtų dar linksmesnis, siūlome stilingai paruošti namus artėjančiam kalėdiniam vakarėliui, kurio metu ne tik pradžiuginsite mylimiausius žmones staigmenomis, bet ir turėsite progą nustebinti juos netikėtais dekoracijų sprendimais.

Sniego indai

Į įvairių formų skaidraus stiklo vazas ir indus pridėkite kalėdinių žaisliukų ar priberkite dirbtinio sniego, kurio įsigyti galite floristikos prekių parduotuvėse bei kalėdinių prekių skyriuose. Ant jo galite „pasodinti“ kontrastingai ryškų nykštuką ar paberti raudonų uogų, įsmeigti dirbtinių gėlių. Šia kompozicija galite papuošti židinio atbrailą, palangę arba šventinį stalą. Netikro sniego galite priberti ir į krištolo taures, o šventinę nuotaiką sustiprins keletas kalėdinių žaisliukų bei uždegtos raudonos ar baltos žvakės.

Salonas „Retroforma“. „Domus galerija“
DELFI / Kiril Čachovskij
Salonas „Retroforma“. „Domus galerija“

Žvakių jaukumas

Užburiančiai nuotaikai sukurti rinkitės kvapniąsias žvakes, kurių plati spalvų ir kvapų paletė leis atrasti būtent tai, ko reikia jūsų namams. Žvakėmis galite dekoruoti bet kurį namų kampelį – sudėkite jas į permatomas arba išdėliokite ant medinio padėkliuko ir papuoškite visą kompoziciją samanomis ar eglės šakelėmis, šermukšnių uogomis, lazdynų riešutais. 



DELFI / Kiril Čachovskij
Salonas „Casa Bella“. „Domus galerija“

Įsigykite kelias raudonas ar baltas, aukštas žvakes, įstatykite jas į nedideles, permatomas arba metalines žvakides ir papuoškite jas atlaso kaspinais ar spindinčiais žaisliukais. Toks stalas akimirksniu suburs jaukiems pokalbiams su šeima.

DELFI / Kiril Čachovskij
Salonas „Retroforma“. „Domus galerija“

Vardiniai žaisliukai

Prie Kalėdų stalo tvarkingai susodinti svečius padės vardiniai eglutės žaisliukai. Prireiks tik specialių rašiklių, kuriais galima rašyti ant stiklo. Jais ant skirtingų spalvų stiklinių ar plastmasinių žaisliukų užrašykite vardus, sveikinimus, palinkėjimus ir papuoškite svečiams skirtas vietas. Tokiu būdu sužavėsite kiekvieną svečią, o išskirtinį žaisliuką galėsite įteikti kaip dovaną. Tiesa, ši idėja puikiai tiks ir norint įdomiau supakuoti dovanas po eglute – tiesiog pritvirtinkite žaisliuką prie kaspino.

DELFI / Kiril Čachovskij
„Domus galerija“ ekspozicija.

Šventinio stalo spalvos

Jei norite, kad šventė tikrai būtu graži ir stilinga, pasistenkite sukurti estetišką aplinką. Lengviausia tai padaryti pasirinkus keletą atspalvių – jais dekoruokite namų valgomąjį. Elegantišką ir kartu stilingą įspūdį padės sukurti baltos spalvos pagrindas, kurio fone subtiliai išryškėja visi atspalviai. Jeigu jums patinka ryškesnės spalvos – savo švenčių stalą papuoškite ugningomis, raudonomis detalėmis. Tam puikiai tiktų dirbtinės šermukšnių uogos, raudonos žvakidės, tekstilės takeliai, servetėlės, raudonos juostelės ir kiti aksesuarai. Stalą pagyvins žaisliukai, šventiniai butelių kamščiai, gėlės arba miško gėrybės: samanos, kankorėžiai, gilės, eglės šakelės.

DELFI / Kiril Čachovskij
Salonas „Dubingiai“. „Domus galerija“

Papuoškite kėdes

Kalėdinio vakarėlio laukti bus daug smagiau, jei kėdę ar krėslą užklosite baltu kailiu, dekoruosite kalėdiniais elementais – kepurėle, kalėdine kojine, šaliku. Tuo tarpu švenčių dienomis svečiai bus maloniai nustebinti, jei stalo kėdes perrišite raudonu kaspinu bei papuošite eglės šakele. Sofos pagalvėles taip pat galite paversti kalėdinėmis dovanėlėmis: apvilkite jas raudonais užvalkalais ir perriškite kaspinu. Pagalvėles galima dekoruoti stikliniais karoliukais ar kitomis žvilgančiomis detalėmis, kurios taps viso kambario akcentu.

DELFI / Kiril Čachovskij
„Domus galerija“ ekspozicija.


Neįprastų būdų medžioklė

Jei ieškote paprastų, bet įdomių ir neįprastų būdų namams papuošti, stilingų dekoracijų galite nesunkiai pasigaminti patys – tereikės kelių atspalvių pramoniniu būdu pagaminto veltinio atraižų ir aštrių žirklių. Iš veltinio iškirpkite norimos figūros eglutės papuošimus ir specialia adatėle suvelkite iki stangrumo. Velti žaisliukai gražiai kontrastuos su spindinčiais. Taip pat galite pagaminti popierines girliandas iš dovanų pakavimo popieriaus juostelių. Tokiomis girliandomis galėsite dekoruoti langus, židinio atbrailas, sienas ar Kalėdų eglutę. Jei iš pasivaikščiojimo miške parsinešite keletą nukrituisų medžio šakelių, tiesiog nupurškite jas sidabriniu laku ir sumerkite į permatomą vazą. Tam, kad sukurta dekoracija atrodytų dar šventiškiau, galite apraizgyti ją mirksinčiomis lemputėmis.

DELFI / Kiril Čachovskij

Salonas „Casa Bella“. „Domus galerija“

Dekoracijos suteiks namams jaukumo, individualumo jausmą bei gražiai kontrastuos su dizainerių ištobulintais papuošimais. Draugams beliks aikčioti iš susižavėjimo!

Užsakymo nr.: PT_76472235

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis