Kalėdinę puošybą užkariauja rankų darbo dekoracijos ir netikėtos spalvos

Kasmet įpusėjus lapkričiui parduotuvių vitrinose jau pradedame pastebėti kalėdinių dekoracijų, o gana niūrus oras už lango dar labiau sužadina norą įsileisti šventės atmosferą ir į namus. „Domus galerijos“ ambasadorė – interjero dizainerė – Agnė Stanikūnaitė pastebi, kad žmonės vis drąsiau eksperimentuoja ir namų puošyboje vyrauja nebe blizgučiai iš prekybos centrų, bet pačių kurtos dekoracijos, rankų darbo eglutės žaislai. Interjero ekspertė dalijasi patarimais ir kalėdinių pirkinių TOP5, kad namai atrodytų šventiškai ir naujai.

Populiarios rankų darbo dekoracijos bei rožiniai ir mėtiniai atspalviai

Interjero dizainerė Agnė Stanikūnaitė džiaugiasi, kad įsitvirtina žmonių savarankiškumas ir noras prie namų šventinės dvasios kūrimo prisidėti patiems, todėl populiarios rankų darbo dekoracijos, pavyzdžiui, papuošimai iš saldumynų, dažais purkštų kankorėžių, popieriaus, originalūs vainikai ant durų ir panašiai. Namai tuomet neatrodo šabloniškai, atspindi žmonių individualumą ir leidžia kasmet improvizuoti, bei puoštis vis naujai, kad nei vienos Kalėdos nebūtų panašios į praėjusias.


Farrow&Ball dažai. Salonas Namai ir objektai“. Nuotr. Domus galerija

Daug kur interjere, lygiai taip pat ir šventiniame dekore, jau kurį laiką įsitvirtinusios šiltos vario ir aukso spalvų detalės. Pasak „Domus galerijos“ ambasadorės, jos puikiai dera tiek su šviesiomis, jaukiomis, tiek su sodriomis spalvomis. „Kalbant apie šventinį koloritą, šiemet reikėtų išskirti rožinę, tačiau ne ryškią, o prigesintą spalvą, taip pat sodresnes spalvas: žalią ar net baklažaną primenančią tamsiai violetinę. Greta jų, kalėdiniuose papuošimuose atsiranda mėtiniai ir melsvi atspalviai. Tokių spalvų šventinės dekoracijos į namų interjerą įneš netikėtumo ir atrodys stilingai“, – pasakoja A. Stanikūnaitė.


Hubsch žaisliukai. Salonas DECOSENSE“. Nuotr. Domus galerija

Svetainės ir valgomojo zonai pakaks nedaug šventinių akcentų

Interjero ekspertė atkreipia dėmesį, kad norint pasijausti šventiškai, nebūtina kiekvieno namų kampo išpuošti. Norimą atmosferą galima sukurti saikingomis dekoracijomis ir nedidelėmis smulkmenomis, kurios būdingos išskirtinai kalėdiniam laikotarpiui. Pakaktų santalo ir cinamono kvapo žvakių, mandarinų ant valgomojo stalo, minimaliai papuoštų žvakidžių. Žinoma, jei namie yra židinys, jis, kaip namų jaukumo ir šeimos susibūrimo centras prašosi šventinės atributikos, todėl nereikėtų pamiršti kojinių, girliandos ar kitų smulkmenų ant židinio lentynos. Jei namie yra nemažai atvirų lentynų, galima vieną iš jų papuošti pačių pasigaminta dekoracija, lemputėmis.


Housedoctor dekoras. Salonas Scanline. Nuotr. Domus galerija

A. Stanikūnaitė išskiria TOP5 pirkinius, kurių pakaktų papuošti svetainės ir valgomojo erdvei:

1. Namų kvapai ar žvakės
2. Šventiniai indai
3. Kalėdų eglutės papuošimai (smagu, kai kasmet eglutė atrodo kiek kitaip)
4. Staltiesė kalėdiniam stalui
5. Servetėlės kalėdinio stalo serviravimui

Norintiems didesnių pokyčių – apsistoti ties dominuojančiu stiliumi ir spalva

Tiems, kuriems prieš šventes norisi didesnių pokyčiu interjere, „Domus galerijos“ ambasadorė pataria pirmiausia apsispręsti, kokią dominuojančią spalvą norėtų matyti interjere ir pasirinkti konkrečią stilistiką. Tuomet einant apsipirkti bus lengviau eliminuoti netinkamus dekoro elementus ir nepasimesti pasirinkimo gausybėje. Stipresnį šventiškumo efektą galėtų sukurti pakeistos užuolaidos, dekoratyvinės pagalvėlės, ant lovos krašto padėtas šventinis pledas, valgomojo kėdžių pagalvėlių dekoras, šventinis durų kilimėlis, vazos, žvakidės ir prie dominuojančios temos priderintos žvakių spalvos.


Salonas 1000 ir 1 naktis“. Nuotr. Domus galerija

Šventinės smulkmenos – ne vien svetainėje ir valgomajame

Sukantiems galvą, kaip stilingai papuošti kitas namų vietas geriau nepersistengti. Svarbu atsižvelgti ir į patalpos dydį – mažose erdvėse reikėtų vengti stambių dekoracijų, nieko nekabinti nuo lubų, kad nebūtų kliūčių lengvai praeiti. Koridoriuje pagrindinis dėmesys visuomet krypsta į veidrodį ir raktų staliuką, todėl šmaikštus užrašas ar šventnis atvirukas prie veidrodžio ir papuoštas indas ant stalelio būtų pakankama. Miegamajame užtektų kalėdinio lovos užtiesalo ar patalynės, o vonioje tiktų ir tokia smulkmena kaip keli riesti kalėdiniai saldainiai įdėti į dantų šepetėlių indą.


Salonas 1000 ir 1 naktis“. Nuotr. Domus galerija

Skirtingų stilių dekoracijų pasirinkimas parduotuvėse didžiulis, o jas derinti tarpusavyje gali būti ne taip ir lengva, todėl interjero dizainerė pataria likti prie vieno norimo stiliaus, tačiau du ar trys kitokie žaisliukai ant eglutės tikrai bendro vaizdo nesugadins – netgi priešingai, eglutė atrodys originaliai ir nenuobodžiai. Reikia patiems atrasti, kokie kvapai ar akcentai sukelia teigiamas šventines emocijas – vieniems Kalėdos, tai oranžiniai mandarinai ar tikros eglutės kvapas, kitiems namie kepami imbieriniai sausainiai, o gal auksu tviskantys žaisliukai ar šilta žvakių ir židinio šviesa. Kaip ir visas namų interjeras, taip ir šventinis namų dekoras turi atspindėti ten gyvenančius žmones – tuomet ir šventinę atmosferą pajusti bus nesunku.

Užsakymo nr.: PT_76406691

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis