Dovanų idėjos paskutinei minutei: 5 praktiški sumanymai

Kalėdinis laikotarpis pilnas vieniems malonių, o kitiems galvos skausmu virstančių rūpesčių, vienas jų – kalėdinių dovanų rinkimas, kuris kartais paliekamas ir paskutinei minutei.

Pasak salono „Decosense“ (prekybos centras „Domus galerija“) kūrybos vadovės Agnės Povilonytės, dalis žmonių išties mėgaujasi dovanų rinkimu – kruopščiai jas planuoja ir pradeda ieškoti dar lapkričio pabaigoje.

„Intensyviausia dovanų paieška kasmet prasideda nuo gruodžio vidurio, tačiau yra dar viena grupė žmonių, kurie palieka dovanų pirkimą paskutinei minutei“, - sako A. Pavilonytė ir papildo, kad paskutinės minutės pirkimas nebūtinai susijęs su neapgalvotomis dovanomis – tiesiog paieškai skiriama mažiau laiko.

Diesell indų kolekcija Living with Seletti. Salonas Coockoo design House
Diesell indų kolekcija Living with Seletti. Salonas Coockoo design House
Domus galerija

Populiariausios dovanos namams prieš šias Kalėdas – išskirtiniai namų kvapai, vazos bei lėkštės. A. Povilonytė pastebi, kad šiemet ypač daug žmonių dovanoms renkasi lietuvių dizainerių darbus – žvakides, smilkalines, dubenis, vonios aksesuarus. Šiuos daiktus dovanoms renkamasi dėl kelių priežasčių – jie lengvai pritaikomi tiek draugams, tiek šeimos nariams, be to rankų darbo daiktai jaukūs, šilti, todėl juos malonu ir dovanoti, ir gauti. Netikėta, tačiau atsižvelgiant į Lietuvos orus, labai praktiška dovana – stilingi skėčių dėklai: jų formų bei medžiagų pasirinkimas didelis, todėl nesunku surasti tinkamus įvairiems skoniams ar derinti prie interjero. Ekspertė atkreipia dėmesį, kad žmonės ieško ir originalesnio požiūrio į tradicines dovanas, pavyzdžiui, žvakes, namų kvapus – dažniau kaip dovana perkami natūralūs sakai ar lavos akmenys, prisotinti kvapų, vertinamos išskirtinės rankų darbo pakuotės.

Fritz Hansen vaza Ikebana. Salonas Skandinaviški interjerai
Fritz Hansen vaza Ikebana. Salonas Skandinaviški interjerai
Domus galerija

Greičiausiai turime draugų ar artimųjų, kuriems dovaną išrinkti labai paprasta, bet yra ir tokių, kuriems pristingame idėjų. Kartais sprendimą gali padiktuoti ir žmogaus pomėgiai – mėgstančius gaminti visuomet pradžiugina apgalvotai parinkti virtuvės įrankiai ar indai, vertinantys namie praleidžiamą laiką tikrai apsidžiaugs jaukiu pledu, dekoratyvinėmis pagalvėlėmis ar šventiška stalo tekstile.

Mad et len namų kvapai. Salonas Decosense
Mad et len namų kvapai. Salonas Decosense
Domus galerija

Kelios dovanų įdėjos, kurios tikrai pradžiugins praktiškumą vertinančius žmones:

1. Kvapnios žvakės ar namų kvapai – tai visuomet labai personalizuota dovana, nes renkant galvojama apie konkretaus žmogaus mėgstamus kvapus arba norimą sukurti nuotaiką. Taip pat galima rinktis originalaus dizaino daiktus, kurie vien jau savo forma bus stilinga dovana.

Iddo žvakidės. Salonas Decosense
Iddo žvakidės. Salonas Decosense
Domus galerija

2. Dekoratyvinės pagalvėlės – tai miela, namų jaukumą kurianti dovana, kurią nesunku išrinkti žinant žmogaus, kuriam dovanojama, namų interjerą, vyraujančias spalvas.

3. Pledai – dovana, puikiai atspinditi, kad norime padovanoti šilumą.

Homestory Starlight pledas. Salonas Tūkstantis ir viena Naktis
Homestory Starlight pledas. Salonas Tūkstantis ir viena Naktis
Domus galerija

4. Rankšluosčiai – natūralių medžiagų elegantiški rankšluosčiai tiks šeimos nariams ar draugams, vertinantiems kokybę.

Ivano Readalli tekstilė. Salonas Decosence
Ivano Readalli tekstilė. Salonas Decosence
Domus galerija

5. Takeliai, staltiesės ir kita stalo tekstilė – šventišką atmosferą namuose kurianti praktiška dovana, kuriai panaudoti tikrai netrūks progų – juk per šventes nemažai laiko praleidžiama prie stalo, dažniau sulaukiama svečių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis