Stalo šviestuvas - šiuolaikinis namų aksesuaras

Niekas nepranoks populiaraus namų aksesuaro − stalinio šviestuvo − sukuriamo grožio ir ramybės. Nors dažniausiai staliniai šviestuvai rymo miegamajame prie lovos ar ant spintelės prieškambaryje kaip dekoratyvinė, bendrą atmosferą papildanti detalė, bet turbūt svarbiausias yra prislopintos šviesos, kurią jis skleidžia, efektas.

Šiuolaikinis interjero dekoras siūlo patrauklius, gabių menininkų sukurtus ir bet kokiam interjerui − šiuolaikiniam, moderniam ar eklektiškam − tinkančius stalinius šviestuvus.

Shutterstock nuotr.

Staliniai šviestuvai kambarių interjerui suteikia rafinuotumo ir prabangos įspūdį. Dėka didelės formų, spalvų ir medžiagų įvairovės, kiekvienas ras jų poreikius tenkinančius derinius.

Šviestuvų gaubtų pasirinkimas − ne ką mažesnis: nuo medinių, plieninių, kaliojo plieno modelių iki aliuminio ar plastiko gaubtų.
Šviestuvų kojelės gali būti pačios įvairiausios: medinės − drožinėtos ar stačiakampio formos, metalinės − su stiklo fragmentais, pagamintos iš plieno, chromo, kaliojo plieno, nikelio ar žalvario.

Daug gamintojų siūlo maišymo ir derinimo galimybę − taip, dėka specifikacijos ir dizaino, galėsite paįvairinti nuobodžius šviestuvų gaubtų modelius. Todėl atidžiai rinkitės labiausiai jūsų kambario interjere tinkančius modelius ir gaubto medžiagas.

Shutterstock nuotr.

Jeigu norite kambaryje jausti šiek tiek etniškumo, idealiai tiks elegantiška, banguota šviestuvo kojelė, ant kurios puikuosis senoviniais raštais išraižytas šviestuvo gaubtas su dailiais apvadais. Šis klasika dvelkiantis stalinis šviestuvas ne tik atliks savo „pareigą“ − apšvies visą aplinką, bet ir atrodys itin skoningai bei gracingai.

Shutterstock nuotr.

Dar vienas galimas pasirinkimas − stalinis šviestuvas rankomis išpiešta keramikine ar porcelianine kojele. Tai − vienas gražesnių, tačiau itin trapių aksesuarų. Šie šviestuvai paprastai puikiai „įsipaišo“ į rytietiško stiliaus namus.

Shutterstock nuotr.

„Tiffany“ šviestuvai yra senoviniai šviestuvai, kurie jų savininkų namuose šviečia jau daugiau nei šimtą metų. Paprastai šių stalinių šviestuvų kojelės yra puoštos gėlių ornamentais, o gaubtai − vitražiniai, todėl pro juos prasiskverbianti šviesa yra šilta ir maloni.

Shutterstock nuotr.

Prekyboje galite rasti daugybę kitų, modernaus dizaino stalinių šviestuvų, kurie ne tik papuoš miegamąjį ar darbo kambarį, bet ir puikiai atliks savo tiesioginę paskirtį.

Shutterstock nuotr.

Urnos formos stalinis šviestuvas su virvele, kurią patraukus įsijungia šviesa, yra labai mėgstama interjero detalė. Šis šviestuvų tipas specialiai sukurtas darbo vietos apšvietimui - jų šviesa yra sukoncentruota, o ne sklindanti.

Shutterstock nuotr.

Dekoratyvinių šviestuvų pasirinkimas − itin gausus, o formų, medžiagų ir stiliaus įvairovė pranoks jūsų lūkesčius.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis