10 patarimų, kaip į namus įsileisti daugiau šviesos

Atgaivinkite savo namus įsileisdami į juos daugiau natūralios šviesos! Šviesa ne tik vizualiai išplečia erdvę, bet ir pagerina namų atmosferą. O kad namuose būtų kuo šviesiau net ir šaltuoju metų laikotarpiu, kai dienos trumpos, pateikiame 10 patarimų, kurie padės pasiekti šį tikslą.

1. Padidinkite langus


Pro langus į patalpą patenka natūrali šviesa. Todėl jei tik įmanoma atlikti renovaciją, būtinai nusimatykite didesnius langus, gal netgi vitrininius, kad aplinką lauke matytumėte kaip ant delno.


2. Išgriaukite sieną arba dalį sienos


Pastaruoju metu populiaru išgriauti sienas ir taip pasididinti erdvę. Bet galima išgriauti, pavyzdžiui, pertvarą ir įsirengti atvirą virtuvę arba varstomas duris pakeisti stiklinėmis slankiojančiomis durimis, kurios praleidžia šviesą.


3. Išdažykite sienas šviesiomis spalvomis


Niekas vizualiai taip nepadidina erdvės, kaip sienų ir grindų perdažymas balta ar kita šviesia spalva. Jei norite kambarį pagyvinti, galite kažkiek žaisti spalvomis, tik atsargiai derinkite – visų pirma išbandykite.


4. Kokie dažai?


Labai svarbu ir dažų tekstūra. Rinkitės pusiau matinius arba blizgius dažus, kurie atspindi šviesą – tai vizualiai didina erdvę.


5. Pakabinkite veidrodžius pagal fengšui principus


Stikliniai veidrodžiai vaidina svarbų vaidmenį fengšui namų įrengimo meno sistemoje. Kinijoje gimusio meno esmė – harmonizuoti aplinkos energiją ir užtikrinti gerą namiškių savijautą. Pagrindinis principas – veidrodžius statyti ar kabinti priešais langus, kad jie atspindėtų šviesą ir ją paskleistų po visą kambarį.


6. Netiesioginis apšvietimas


Įrenkite įmontuojamus šviestuvus ir šviesos šaltinius, nukreiptus į grindis, taip pat sandėliukuose, spintose, prie knygų lentynų – kuo daugiau šviesos šaltinių, tuo jaukesni ir erdvesni atrodo namai.


7. Atsikratykite nereikalingo šlamšto


Nieko nėra baisiau už nereikalingus daiktus, niekniekius ir baldus, kurie dusina erdvę. Daug negalvodami išlaisvinkite erdvę, išmeskite daiktus, kurių nenaudojate –įsileiskite į namus daugiau oro ir šviesos.


8. Kokie baldai?


Pamirškite sunkius,įmantriais raižiniais puoštus kaimiško stiliaus baldus ir rinkitės lygius baldus be detalių – jie

neapkrauna erdvės.


9. Koks dekoras?


Panašus principas kaip ir renkantis baldus – aksesuarai turi būti minimalistiniai, neapkrauti detalėmis ir paprasti.


10. Nudažykite medinius paviršius


Medis interjere yra gražu ir tauru, bet jis turi nemalonią savybę sumažinti erdvę. Todėl medines sijas, medines plokštes ir medinius langų rėmus nudažykite baltai – tai iškart vizualiai praplės erdvę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis