Praktiškas būdas, kaip atnaujinti kiemą ir trinkeles

KASMET PUOSELĖDAMI IR GRAŽINDAMI SAVO SODĄ RENKAMĖS VIS GRAŽESNIUS AUGALUS, DERINAME ATSPALVIUS IR FAKTŪRAS, KURIAME IŠRAIŠKINGAS KOMPOZICIJAS, RŪPINAMĖS NEPRIEKAIŠTINGA VEJA IR FORMUOJAME KRŪMUS. TAČIAU KARTAIS TOBULĄ KIEMO VAIZDĄ UŽGOŽIA SENOS, NUSIDĖVĖJUSIOS, PRARADUSIOS SPALVĄ KIEMO GRINDINIO TRINKELĖS. O JAS PAKEISTI NE TAIP PAPRASTA...

Yra keli būdai išspręsti tokiai problemai. Paprasčiausias – susitaikyti su tuo, ką turime, ir tiesiog nematyti to, kas nedžiugina akies. Arba galima imti ir perkloti visą kiemą naujomis trinkelėmis. Tiesa, tai pareikalaus ne tik daug laiko bei išlaidų, – išpuoselėtas sodas ilgam praras savo vaizdą. Arba galime pasidomėti, kaip šią problemą lengvai ir greitai spręsti siūlo garsus suomių dažų gamintojas „Tikkurila“.

GRINDINIO TRINKELIŲ BEICAS „PATIO“

„Tikkurila“ vandens pagrindo grindinio trinkelių beicas „Patio“ bus malonus atradimas, jei norite atnaujinti senas kiemo plyteles. Tereikia juo padengti nusidėvėjusias trinkeles, ir kiemas pasikeis neatpažįstamai. Šiuo beicu padengti plyteles visai nesudėtinga, darbai vyksta greitai ir nereikia didelių investicijų. Po tokios grindinio renovacijos pramoniniu būdu dažytų grindinio trinkelių spalva tampa ryškesnė, o nedažytų trinkelių atspalvį galima net visiškai pakeisti – gamintojas siūlo rinktis net iš dešimties atspalvių, tad atnaujindami trinkeles nesunkiai priderinsite prie namo atspalvio, architektūros bei sodo dizaino. Tačiau tai ne tas pats, kas nudažyti, – beicas trinkelių paviršiuje nesudaro plėvelės, bet įsigeria į jų poras, todėl trinkelių struktūra lieka tokia pati, jos netampa slidžios ir kur kas gražiau atrodo.

NAUDOTI – PAPRASTA

Jei nutarėte pasinaudoti šiuo praktišku pasiūlymu, pirmiausia reikia tinkamai paruošti grindinio paviršių. Svarbu pašalinti purvą, dulkes, samanas ir kerpes. Grindinį nuplaukite aukšto slėgio plovimo įrenginiu naudodami ploviklį „Tikkurila Terassi-ja Kalustepesu“ pagal instrukciją. Jei trinkelės ar plytelės dar gana naujos, naudokite antgalį „Turbo“ arba bent pakankamą slėgį, kad užtikrintumėte reikiamą paviršiaus sugeriamumą. Prieš dengdami beicą ant grindinio paviršiaus, gerai jį išmaišykite, taip pat vis pamaišykite ir naudodami. Tepkite tolygiais potėpiais, kad beico sluoksnis būtų vienodas.

• Stenkitės, kad beicas visiškai susigertų į paviršių.

• Netepkite storo, dažus primenančio sluoksnio.

• Nedažytas (betonines) grindinio trinkeles ir plyteles denkite 1–2 beico sluoksniais priklausomai nuo paviršiaus sugeriamumo ir norimo rezultato. Geriausią rezultatą užtikrina du sluoksniai.

• Dažytoms grindinio trinkelėms ir plytelėms parinkite spalvą, panašiausią į jau esamą. Denkite 1–2 beico sluoksnius. Paprastai pakanka 1 sluoksnio. Abiem atvejais beicą galima skiesti vandeniu iki 50 procentų tūrio.

RINKITĖS TINKAMUS ĮRANKIUS

Pasirinkus tinkamus įrankius ANZA, dirbti bus patogiau ir greičiau. Beicą tinka dengti teptuku ar voleliu, taip pat tinka naudoti purkštuvą. Jei pasirinksite šį įrankį, baigdami patepkite voleliu arba teptuku, kad beicas geriau susigertų į trinkelių ar plytelių poras.



TIKKURILA nuotraukos

Daugiau informacijos: www.tikkurila.lt

Užsakymo nr.: PT_74886018

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis