Markizės – stilingas ir funkcionalus namų puošybos elementas

Net iki menkiausių smulkmenų apgalvotą smagaus vasarojimo lauke planą gali sujaukti tai, kas mums nepavaldu, – spiginanti saulė ar merkiantis lietutis ir, užuot ilsėjusis lauke, tenka tūnoti namuose... Tačiau net ir šios problemos lengvai išsprendžiamos: vieni stato pavėsines, kiti įsigyja skėčius, o treti pasirenka bene sėkmingiausią variantą – markizes, skirtas terasoms ar balkonams.

Geros idėjos užkrečiamos!

Pietų kraštuose, kur saulė šviečia kone visus metus, markizės puošia beveik kiekvieno pastato fasadą – pasivaikščioję Italijos ar Ispanijos gatvėmis, galėtumėte ir patys tuo įsitikinti. Geros idėjos užkrečiamos ir plinta visame pasaulyje, todėl markizės tampa vis populiaresnės ir Lietuvoje. Siekdami aplinkai suteikti jaukumo įsigyjame stilingų lauko baldų, pasodiname žydinčių gėlių, dekoruojame poilsio zoną spalvingais aksesuarais. Bet nepamirškime dar vieno puošybos elemento – markizių, ne tik sustiprinančių harmonijos pojūtį, bet ir atliekančių apsauginę funkciją.

Gamintojo archyvas

4 patarimai, kaip markizes derinti prie eksterjero

X Nusprendus įsigyti markizes, iš pradžių gali pasirodyti, kad tai padaryti išties paprasta, tačiau tinkamos spalvos ar atspalvio paieškos gali būti gana ilgas procesas. „Domus Lumina“ siūlo net 300 spalvų paletę, čia tikrai rasite tinkamiausią variantą. Įprastai eksterjere dominuoja 3–4 spalvos, tad markizes derinkite prie namo fasado atspalvių.

X Markizių audinį rinkitės pagal savo norus ir eksterjero koncepciją, tačiau nepamirškite atsižvelgti ir į pastato fasado stilių. Jeigu jūsų namas yra šiuolaikinio ar modernaus stiliaus, terasoms skirtos markizės galėtų būtų pagamintos iš vienspalvio minimalistinio dizaino audinio. Jeigu gyvenate klasikinio ar kantri stiliaus name, derės dryžuoti audiniai. Ryškios ar margos markizės taps svarbiausiu terasos ar kiemo akcentu ir suteiks daugiau žaismingumo.

X Svarbu tinkamai išsirinkti ir konstrukcijos spalvą – ši bus matoma susukus markizę. Ją reikėtų derinti prie stogo apdailos, lietaus nuleidimo vamzdžio, langų rėmų, palangių ir kitų eksterjero elementų spalvų. Taip sukursite harmoningą ir vientisą eksterjerą.

X Spalvų pasirinkimas svarbus ne tik dėl estetinės, bet ir dėl apsauginės funkcijos. Atsižvelkite į tai, kurioje namų pusėje markizės bus montuojamos. Vakarinėje arba pietinėje reikės didesnės apsaugos nuo saulės, o rytinėje ir vakarinėje – mažesnės. Baltos ir šviesios spalvos audinys taip stipriai neapsaugo nuo saulės ir ultravioletinių spindulių, kaip tamsios. Tiesa, šviesus audinys taip pat sukuria pavėsį, tačiau jis praktiškai nesulaiko karščio, o tamsios spalvos markizės sulaiko spindulius ir sukuria šiek tiek vėsesnį paviršių – saulėtoje pusėje rekomenduojama rinktis būtent tokias.

Gamintojo archyvas

„Domus Lumina“ markizių kolekciją neseniai papildė 127 nauji madingi audiniai. Jie atsparūs blukimui, drėgmei, ilgaamžiai ir patvarūs.

Gamintojo archyvas

Naujiena! Išskirtinio dizaino kasetinė markizė „Moderno“ itin atspari vėjui, turi įmontuotą apšvietimą.

Gamintojo archyvas

Funkcionalu ir praktiška

Markizės ne tik puošia namo fasadą, bet turi ir kitų privalumų. Sumontavus jas nereikia investuoti į langų dengimą nuo kaitrių saulės spindulių namo viduje, o suskleistos netemdo natūralios dienos šviesos, kai ši būtina. Daugiau nei 20 skirtingų konstrukcijų patenkina įvairiausius poreikius! Markizės gali būti valdomos ir tiesiogiai, ir nuotoliniu būdu, arba pačios automatiškai reaguoja į aplinkos poveikį, o šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę valdymą prijungti prie protingo namo sistemos. Joms praktiškai nereikalinga priežiūra: karkasas atsparus korozijai, o audiniai ir konstrukcijos gaminami pagal naujausias technologijas. Kompanija „Domus Lumina“ bendradarbiauja tik su aukščiausios kokybės komponentus tiekiančiomis Vakarų Europos įmonėmis, gaminiams teikiamos ilgalaikės garantijos.

Gamintojo archyvas

Pačius geriausius pasiūlymus rasite www.domuslumina.lt ir prekybos salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje.

Užsakymo nr.: PT_78490073

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis