Lankytojams bus patogu: po vienu stogu – ir statybos, ir interjero, ir aplinkos priežiūros parodos

Ketinate statyti namą, remontuoti ar originaliai įsirengti butą? O gal norite sklype pasisodinti naudingų vaismedžių ar vaiskrūmių, ieškote informacijos, kaip efektyviausiai prižiūrėti aplinką? Patarimų visais šiais klausimais bus galima rasti balandžio 14-17 dienomis Klaipėdoje, „Švyturio arenoje“, vyksiančiose parodose „Individuali statyba“, „Inter Deco“, „Mano sodas“.

Vienoje vietoje – visa informacija

Šias parodas, kurios visos trys keturias dienas veiks vienoje erdvėje, organizuoja patikimiausia ir didžiausia parodų organizatorė Vakarų Lietuvoje – bendrovė „Expo Vakarai“.

Ji parodą „Individuali statyba“ organizuoja jau 24 kartą. Prieš kelerius metus gimė nauja koncepcija – renginį išplėsti parodomis „Inter Deco“ ir „Mano sodas“. Pastarojoje pateikiamos visos sodo, daržo, aplinkos tvarkymo tendencijos ir naujovės, kurios padės gyventi gražesnėje aplinkoje.
„Inter Deco“ parodos tikslas yra pristatyti naujausias idėjas namų interjerui. Šios idėjos namuose padės susikurti patogią, jaukią erdvę, kurioje bus malonu gyventi, ilsėtis. Parodoje idėjų ras visi, nes jos dalyviai parengė naujovių kiekvieno skoniui ir kišenei.

„Parodas sujungti nusprendėme, nes mūsų tikslas buvo lankytojams suteikti kuo daugiau patogumo. Esmė ta, kad atėjus į tokį renginį galima rasti visko, ko reikia. Pavyzdžiui, žmogus statosi namą. Parodoje jis ras ir statybinių medžiagų, ir apdailos, santechnikos, šildymo, vėdinimo, elektros įrenginių. Taip pat jis iškart galės pasisemti idėjų, kaip įrengti namo vidų, nes greta veikia ir interjero paroda. Tas pats žmogus iškart galės pasirūpinti ir aplinkos tvarkymo priemonėmis – želdynais, sodinukais, jų priežiūrai reikalinga technika. Kitaip tariant, lankytojas vienoje vietoje ras visą informaciją, reikalingas medžiagas ir priemones, todėl sutaupys daugybę laiko“, – apie parodos naudą kalbėjo bendrovės „Expo Vakarai“ direktorius Saulius Savickis.

Pristatys naujoves

Į parodas „Individuali statyba“, „Inter Deco“, „Mano sodas“ jau užsiregistravo per 200 dalyvių iš visos Lietuvos. Maždaug pusė dalyvių yra tokie, kurie parodoje dalyvauja jau ne pirmą kartą, kai kurie – net 20 metų.

Nemažai parodos dalyvių pristatys tokias naujoves, kurias pirmą kartą Lietuvoje bus galima išvysti būtent Klaipėdoje vyksiančiose parodose.

Pavyzdžiui, bus pristatomi įrenginiai, kurie šildymo išlaidas padeda sumažinti apie 40 proc., tarp naujovių – ir šilčiausios pasaulyje šarvuotos durys.

Idėjų namų interjerui ieškantys parodos lankytojai galės apžiūrėti ir įsigyti šių metų pavasario-vasaros naujienas – audinius ir tapetus, baldus, šviestuvus. Naujovių bus pasiūlyta ir biurus ketinantiems atnaujinti parodos lankytojams: bus pristatomi baldai, kurie mažiausiai kenkia dirbantiems sėdimą darbą. Visas parodos dalyvių naujienas galima rasti interneto tinklalapyje www.3parodoskartu.lt.

„Daugelis parodos dalyvių, nors joje dalyvauja jau ne vienerius metus iš eilės, kaskart sugeba nustebinti. Statybos, interjeras, aplinkos priežiūra yra tos sritys, kuriose visada gausu naujovių. Faktas tas, kad parodos dalyviai į ją neatveža to, ką laiko sandėliuose ar savo parduotuvėse. Jie atveža, pristato tai, kas yra naujausia jų veiklos sferoje. Todėl nė kiek neabejojame, kad parodoje bus daugybė naujovių“, – tvirtino S. Savickis.

Konsultacijos – objektyviausios

Neabejojama, kad masinis renginys į vieną vietą suburs verslo lyderius, įvairių sričių specialistus, architektus, kompanijų vadovus, mokymo įstaigas ir vartotojus, kurie ne tik domisi statybų naujienomis, stato, renovuoja, gerina savo būstą ar ketina tai daryti, bet sykiu nori suteikti savo namams ar biurui naujų spalvų, ieško kokybės ir komforto.

„Mūsų parodose daugiausia dalyvių yra smulkiojo arba vidutinio verslo atstovai, todėl stenduose, kuriuose įmonės pristato savo veiklą, produkciją, labai dažnai dirba patys įmonių savininkai arba aukščiausios kvalifikacijos specialistai. Tai reiškia, jog parodos lankytojai gauna labai patikimas konsultacijas. Be to, lankytojai apžiūri ne vieną stendą, gali pasikonsultuoti su keliolika specialistų ir taip gauti pačią objektyviausią informaciją, palyginti kainas ir išsirinkti produktą, kuris geriausiai atitinka kainos ir kokybės santykį. Pats visada perku parodose, kurias organizuojame, nes žinau, kad norėdamas įsigyti tokios produkcijos ne parodoje, turėsiu sugaišti daug daugiau laiko, kol ją surasiu. Atvyti į parodą susipažinti su naujienomis, įsigyti reikiamų prekių išties yra naudinga“, – neabejojo pašnekovas.

Seminaruose – naudinga informacija

Visas keturias dienas, kol vyks parodos, bus organizuojami ir seminarai bei konferencijos, kurios lankytojams suteiks dar daugiau informacijos, specializuotų žinių.

Seminarų temos – įvairios ir naudingos: „Muzika namuose – emocijų ir gers savijautos šaltinis“, „Namo šiltumas ir ekonomiškumas. Kur tai paslėpta?“, „Kvėpuokime švariu oru“, „Vaiko kambario įrengimas“ ir daugelis kitų.

Architektams ir interjero dizaineriams organizuojama „Specialisto diena“. Ji vyks balandžio 14-ąją nuo 12 val. „Specialisto dienos“ programoje bus skaitomi pranešimai: „Gamtos dovanas statybai ir puošybai amžių kaitoje, „Kodėl verta būti žaliam? Kaip susiprojektuoti apželdinimo sistemą?“,
„Potinkinių modulių pakabinamai keramikai panaudojimo galimybės ir ką turėtų žinoti dizaineriai apie vandens nuleidimo plokštelių įvairovę bei jų montavimo būdus“, „Šviesos diodai ir linijinių sistemų renesansas 2016 metais“, „Pastatų vidinio šiltinimo sistemos. Naujovės apdailos sprendimuose“, „Sėdimas darbas – (ki)toks požiūris“.

Balandžio 14 dieną nuo 10.30 val. vyks konferencija „Ką planuoti regionuose“. Joje pranešimus skaitys Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos departamento direktoriaus patarėjas Andrius Valickas, švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė, aplinkos viceministrė Daiva Matonienė, ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

„Tai, kad paroda rengiama jau 24 kartą tik įrodo, jog nekilnojamojo turto sritis visada yra aktuali. Ji yra ekonomikos stabilumo indikatorius. Mes tikimės lankytojų, kurie domisi šios srities naujienomis, ieško kuo kokybiškesnių daiktų savo namams – jų statybai ar interjero bei aplinkos įrengimui. Neabejojame, kad kiekvienas lankytojas parodoje ras jam reikalingų dalykų – ir informacijos, ir produkcijos“, – įsitikinęs S. Savickis.

Daugiau informacijos apie parodas „Individuali statyba“, „Inter Deco“, „Mano sodas“ galima rasti interneto tinklalapyje www.expo-vakarai.lt bei „Facebook“ paskyroje „Parodos Klaipėdoje“.

Nuotraukų galerijoje – akimirkos iš praėjusiais metais vykusių parodų „Individuali statyba“, „Inter Deco“, „Mano sodas“:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis