„Ikea” ateina. Ar laukiate?

Ne vienerius metus į Lietuvą viliotos baldų milžinės „Ikea“ prekybos centras Vilniuje jau stovi – jo statybos darbai baigti. Tiesa, kol kas atidarymo data neskelbiama. Daugiau detalių turėtų paaiškėti kitą savaitę prasidėjus reklaminei kampanijai.

Anksčiau savo tinklalapyje „Ikea“ skelbė, kad 26 tūkst. kv. m ploto prekybos centras duris atvers vasarą. Neoficialiai kalbama, kad atidarymas turėtų vykti po kelių savaičių. Šalia parduotuvės veiks švedų virtuvės restoranas, krautuvėlėje bus galima įsigyti švediškų maisto produktų.

„Ikea“ parduotuvę Lietuvoje valdančios bendrovės „Felit“ atstovai komentarų apie atidarymą kol kas neteikia.

Tinklalapyje rekvizitai.lt pateikiamais duomenimis, šiuo metu įmonė yra įdarbinusi 123 darbuotojus. Anksčiau buvo skelbta, kad iki atidarymo bendrovė Lietuvoje sukurs 200 darbo vietų.

Žirnių gatvėje esančiame 14 ha sklype statybos prasidėjo praėjusių metų rugsėjį. Šalia sklypo, kuriame stovi naujasis prekybos centras, dar vyksta ir aplinkkelio tiesimo darbai. Jau anksčiau skelbta, kad mainais į šią plyno lauko investiciją buvo pažadėta nutiesti atšaką nuo Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio.

DELFI primena, kad „Felit“ investicijos Lietuvoje sieks 100 mln. eurų (345 mln. litų). „Ikea“ iš kitų baldų pardavėjų išsiskiria dizainu ir nedidelėmis kainomis. Šį baldų gigantą įkūrė švedas Ingvaras Kampradas, garsėjantis savo taupumu.

Tarptautinis Švedijoje atsiradęs baldų prekybos tinklas visame pasaulyje turi 338 parduotuves.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis