Grafiniai piešiniai – sienų prikėlimas antram gyvenimui

Dažniausiai sienas dekoruojame pasitelkdami tapetus arba dažus. Tačiau dvi merginos – Elena ir Uršulė siūlo išbandyti kitą būdą, kuris sienas gali paversti neįprastu namų veidu. Juk siena – tai tarsi tuščias lapas, kurio pagalba atsiskleidžia būsto individualumas. O jų sukuriami grafiniai piešiniai – išdykusi panda, mergina su pienių pūkais ar saviti ornamentai – gali perteikti pomėgius, svajones ir tiesiog įkvėpti.

APUKOS nuotr.

Pasirinkimas

Elena ir Uršulė arba „Apuka“ dekoruoja sienas. Būtent šią namų vietą jos pasirinko dėl to, kad studijų metais analizuojant skirtingus interjerus, pastebėjo, jog namams trūksta kažko originalaus ir išskirtinio. „Nusprendėme, kad tai gali būti rankų darbo piešiniai ant sienų“, – akstiną savo darbui pristatė merginos.

Jos pripažįsta, jog visad sulaukia klausimo, kodėl būtent sienos: „Mūsų svajonė būtų išpiešti viename objekte esančias ir sienas, ir lubas, ir baldus, ir grindis. Dekoruoti galime viską, tačiau turbūt pritrūksta drąsių sprendimų nebijančių klientų.“

Lietuviai renkasi plačiai paplitusius dekoravimo būdus – t.y. tapetai, fotoprintai, kabinami paveikslai arba tiesiog tuščios sienos.

APUKOS nuotr.

Procesas

Ir idėjos generavimas, ir jos išpildymas – labai individualus. Kartais užsakovas tiksliai žino, ko nori, bet dauguma leidžia atskleisti savo kūrybingumą. Tereikia žinoti, kokios yra klientų mėgstamiausios spalvos, stilistika ir kokioje vietoje tai bus daroma. Prieš piešiant svarbu apmąstyti koncepciją ir pasistengti, kad ji būtų priimtina ir funkcionali kuo ilgiau.

APUKOS nuotr.

Didžiausias iššūkis

Jau daugiau nei vieną dešimtį sienų dekoravusios Elena ir Uršulė pripažįsta, jog sunkiausia buvo išpiešti parduotuvės automobilių stovėjimo aikštelėje esančio autoserviso didelio ploto sienas, kai buvo nulinė temperatūra, o už nugaros nesibaigiantis automobilių zvimbesys, stingstantys dažai ir rankų pirštai. „Būdavome tokios išsitepusios dažais, jog išprašydavo net iš kavinės“, – projektą prisimena dekoratorės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis