Dizaino idėjų konkurso IŠŠŪKIS: DURYS 2013 finalas

Jau tradicija tapęs dizaino idėjų konkursas „Iššūkis: Durys“ – netipinis Vilniaus dailės akademijos projektas, kuriuo studentai skatinami kurti originalius vidaus durų sprendimus. Durys kaip jaunųjų dizainerių kūrybos objektas nėra labai įprastas dalykas, tačiau susidomėjimą kelia ne tik tai. „Projektas unikalus tuo, kad laimėtojų darbai virsta realiais konkurso iniciatoriaus gaminiais“, – mano VDA Dizaino katedros vedėjas doc. Juozas Brundza.

2013 metų konkursas baigiasi šį ketvirtadienį (balandžio 18 d.,konkurso finalinio renginio metu bus paskelbti nugalėtojai.

Dešimties narių komisijos branduolį sudaro Vilniaus dailės akademijos dėstytojai, joje taip pat yra keli nepriklausomi architektai bei dizaineriai ir konkurso iniciatoriaus UAB „Veneks“ deleguoti atstovai.

Konkurso dalyvių darbuose durys įgauna visiškai netikėtas formas ir funkcijas. Dalis jų siūlo išnaudoti duris kaip multifunkcinį interjero elementą. Tokiu būdu erdvėje sutaupoma baldų, įvairių įrenginių vieta, nes dizaineriai juos įmontuoja tiesiog duryse. Taip pat dėmesį traukia sumanymai žaisti su šviesa, duryse įrengiant jos šaltinį, galintį perduoti ir tam tikrą žinutę.

Dalis sprendimų remiasi originaliomis žaidimų, muzikos ar net augalininkystės idėjomis. Šių metų konkurso finale, kuris vyks VDA Dizaino inovacijų centre balandžio 18 d.(šiandien) nuo 18 iki 20 val., bus išrinkti trys nugalėtojai, kurių darbai taip pat gali būti realizuoti.

„Visos antrojo etapo idėjos yra pakankamai stiprios, todėl pabaigoje daug ką lems jų išvystymo lygis bei pateikimo kokybė“, – teigia Šarūnas Šlektavičius.

Apdovanojimų renginio metu taip pat bus paskelbtas ir publikos prizo laimėtojas. Už savo favoritus iki konkurso finalo – balandžio 18 d. 17 val.– galima balsuoti socialiniame tinkle „Facebook“: Facebook.com/IssukisDurys

Su realizuotais darbais taip pat bus galima susipažinti „Dizaino savaitės“ metu VDA Dizaino inovacijų centre („Titanike“) gegužės 4 – 12 dienomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis