BALSAVIMAS: išrinkite universaliausią vonios kambario dizainą

„Structum“ žurnalo konkurso „Universalaus dizaino vonios kambarys“ balsavimas!

Šiuolaikiniai dizaineriai ir gamintojai šiuolaikinį vonios kambarį traktuoja ne tik kaip vietą, skirtą nusiprausti. Tai meditacinė ir atsipalaiduoti leidžianti erdvė, apeliuojanti į pojūčius ir sužadinanti emocijas. Dabar tai ir estetika, ir fizioterapija, ir laisvalaikis.

Įsirengti tokį vonios kambarį dabar yra visos galimybės kiekvienam, tad žurnalo Structum organizuojamo konkurso dalyviams buvo iškelta užduotis pasitelkti su profesionalumu suderintą fantaziją ir praverti mums duris į šią daug papasakoti galinčią erdvę.

Rezultatus pateikiame Jūsų teismui. Padėkite išrinkti geriausią studentų ir profesionalų darbą!

Plačiau apie konkursą skaitykite čia.

PROFESIONALAI

Gintarė Jarmalavičiūtė

Gamtos tema – universali, todėl tokios stilistikos kambaryje gerai jausis bet kokio amžiaus ir tautybės žmogus. Projektuotas vonios kambarys yra vientisas, tačiau su tikslingai atskirtomis zonomis. Vonios atpalaiduojamoji zona atskirta nuo dušo ir WC zonų. Tačiau kartu visos erdvės sujungtos taip, kad bet kokio amžiaus žmogus galėtų laisvai judėti ir komfortiškai jaustis vonios kambaryje.

Interjero koncepcijoje naudojama UAB „Vaineta ir partneriai“ didelio formato plytelės „Slimtech“, pagamintos „Lea Ceramiche“. Vonios kambariui pagyvinti pasirinkta „Villeroy & Boch“ naujiena – pavasariškos gaivos spalva džiuginantys praustuvai „Artis“. UAB „TECE Baltikum“ nuleidimo mygtukas, kaip ir dušo latakas, parinkti neutralios stilistikos, kad lengvai įsilietų į bendrą vonios kambario nuotaiką.



Gintautė Kisieliūtė

Šis vonios kambarys – tai poilsio bei švaros oazė, skirta ne tik praustis, bet ir atsipalaiduoti. Šiandien tikra prabanga skirti laiko sau, nes visur skubama, lekiama. Vis dėlto harmoninga namų aplinka padeda per trumpesnį laiką atgauti energiją, atsipūsti, o būtent to ir buvo siekta šiuo projektu.

Pagrindinis vonios kambario akcentas paprastai yra pati vonia, todėl ši turi būti puošni, o šiuo atveju – ir elegantiška. Tam puikiai tiko „Villeroy & Boch“ „Squaro Prestige“ modelio laisvai pastatoma vonia, o prie jos – maišytuvas iš grindų bei rankinis dušiukas „L’Aura“. Potinkiniai rėmai – iš tiekėjo „TECE Baltikum“. Jie pasirinkti dėl kokybės ir patrauklaus stiklinio „TECEloop“ tualeto vandens nuleidimo klavišo dizaino.

Šiam projektui buvo pasirinktos plytelės iš tiekėjų „Vaineta ir partneriai“. Grindys išklotos neslidžiomis, tad tikrai saugiomis „Saloni Cerámica“ kolekcijos „Kronos“ „Gris“ atspalvio plytelėmis, o sienų apdailai pasirinktos dvi jų rūšys.

Vaiva Barbaravičiūtė

Vonios kambarys projektuojamas naujame, moderniame nuosavame name. Sujungtas su miegamuoju, tad padidėja bendra erdvė. Žinoma, norint privatumo įrengta stumdoma matinio stiklo pertvara. Pats išdėstymas – tarytum apėjimas aplink vonią, kuri yra vonios kambario centras. Platūs praėjimai (esant poreikiui) leis netgi važiuoti su neįgaliojo vežimėliu. Erdvią dušo zoną taip pat galima atskirti stumdoma matinio stiklo pertvara. Šiek tiek toliau už atskirų durų įrengtas tualetas.
Apdaila buvo renkama iš „Vaineta ir partneriai“ tiekėjų gaminių.

Stiklo blokeliai „Clear Glass Cross Small“ iš „Seves Glass Block“ pasitelkti atskirti vonios zonai nuo kosmetinio staliuko ir patekimo į tualeto erdvę. Taip pat naudojamos neslidžios plytelės „Blend White“ (50 x 50) ir „Blend Dark Grey“ (50 x 50) – iš kolekcijos „LOVE Ceramic Blend“. Elegantiško dizaino „Villeroy & Boch“ vonia iš kolekcijos „Squaro Edge 12“ pasirinkta dėl jos kokybės, kompaktiškumo bei formos. Praustuvai – „Villeroy & Boch“ iš „Architectura“ kolekcijos „+ Ceramic Plus“. Unitazas su bidė funkcija „TECEone“ iš „TECE Baltikum“. Pasirinkimą lėmė jo daugiafunkciškumas (sutaupoma laisvos erdvės), estetiškas dizainas bei patogumas palaikant švarą.

Anna Drutel

Pateikto vonios kambario koncepcija – erdvė, skirta ne tik atsipalaiduoti ir pailsėti, bet ir emocijoms pažadinti. Vonios interjere susipina elegantiškas paprastumas, funkcionalus erdvės išnaudojimas, grakščios formos, ramios gamtiškos spalvos ir suasmenintos interjero dekoro detalės. Kad užsakovui būtų patogiau, prie pat lango įrengta vonia ir erdvus dušas su stikline pertvara, tualetas ir bidė paslėpti už kampo, dvigubas praustuvas su funkcionalia spintele neapkrauna erdvės.

Šiam projektui parinkau sienų plyteles iš salono "Vaineta ir partneriai": gamintojas „Love ceramic tiles“, kolekcija „Precious“, pavadinimas „Precious Calacatta“. Beveik baltos, iki pat lubų suklijuotos pailgos plyteles su subtiliu šviesą atspindinčiu paviršiumi puikiai praplatina erdvę. Ypatingam interjerui reikia stilingų daiktų, todėl santechniką rinkau iš patikimo, ypatingu dizainu išsiskiriančio gamintojo "Villeroy&Boch". Bide ir klozetas iš „Subway“ serijos pasižymi lakoniškumu ir aptakiomis formomis, praustuvai iš serijos „Artis“ yra kvadrato formos, tačiau labai grakščių linijų.. Vonios kambaryje svarbu ne tik grožis ir emocijos, bet ir kokybė, todėl potinkines sistemas rinkau iš tiekėjo „TECE Baltikum". To paties gamintojo yra ir nuleidimo plokštelė „TECEloop“, ir pailgas dušo latakas „TECEdrainline Organic“.

Vaida Kandratavičiūtė

Šiame vonios kambario interjero projekte pirmiausiai sprendžiamas funkcinis išdėstymas:
- Suplanuoti du „Villeroy & Boch“ praustuvai leidžia komfortiškai vienu metu jais naudotis keliems šeimos nariams.
- Didelis dušas suteikia galimybę skubantiems neužtrukti, sunkiau judantiems lengvai save aptarnauti (nereikia aukštai kelti kojos įlipant, nėra slenksčių). Šią galimybę suteikia „TECE Baltikum“ gamintojų potinkinis trapas (funkcionalumo ir estetikos sinergija).
- Poilsio, ramybės bei atsipalaidavimo siekiantys gali naudotis šiek tiek atokiau įrengta vonia, kuria taip pat sėkmingai gali naudotis ir mažamečiai su savo pripučiamais ančiukais.
- Higienos reikmėms suplanuotas „Villeroy & Boch“ bide ir unitazas. Prietaisai įrengti funkcionaliai lengvai prieinamoje vietoje, tačiau dekoro apdaila ir potinkiniai „TECE Baltikum“ rėmai leidžia prietaisus apipavidalinti medžio lukštu, suteikiančiu jaukumo, šilumos bei savitumo vonios kambario interjerui.
- Sugalvotą interjero stilistiką padeda įgyvendinti parinktos „Vaineta ir partneriai“ atstovaujamų gamintojų grindų plytelės.

Rūta Vaškelytė

Šio vonios kambario projekto pagrindinė iškelta užduotis – funkcionalumą suderinti su jaukumu.

Norėjosi pabėgti nuo jau standartais tampančių aiškių funkcinių zonų susiskirstymo, bet kartu išlaikyti idėją, kad kiekviena vonios kambario erdvė privalo turėti savo atskirą funkciją. Tad, užuot naudojusi konstrukcines pertvaras, erdves dalinu funkcionaliais elementais. Tarkime, relaksacinę vonios poilsio erdvę nuo dušo zonos nesumažindama erdvės pojūčio skiria dekoratyvinė stiklo vitrina. Ji atlieka vandens sulaikymo funkciją dušo dalyje, o vonios zonai suteikia jaukumo. WC zoną nuo bendros vonios kambario erdvės slepia integruotos lentynos prie praustuvų.

Naudojami santechnikos elementai tikslingai parinkti aptakių formų, vengiant aštrių briaunų taip netik lengva judėti patalpoje aplink objektus, bet ir žvilgsnis tolygiai slysta paviršiais. Šiai užduočiai įgyvendinti pasirinkau „Villeroy & Boch“ gaminius: “Subway” kolekcijos bide ir klozetą, bei „My Nature“ kolekcijos laisvai pastatoma vonią. Pagalbinius elementus rinkausi lakoniškus neišsiskiriančius iš bendro konteksto tai „TECE Baltikum“ dušo latakas su integruota plytele vietoje grotelių, bei „TECEsquare“ vandens nuleidimo plokštelė. Baldai lengvi minimalistiniai daugiafunkciniai. Patalpos išskirtinumą sukurti padėjo ir pasirinktos apdailos medžiagos. „Vaineta ir partneriai“ tiekėjų siūlomame asortimente vonios vizija puikiai atitiko „Saloni ceramica“ gamintojo produkcija.

Silvija Dambrauskaitė

Kiekvienas sutiktų, kad erdvus vonios kambarys yra komfortiško gyvenimo dalis, tačiau dažniausiai ši patalpa nėra pakankamai erdvi. Dėl šios priežasties konkursui siūlomos vonios kambario idėjos yra nesunkiai pritaikomos įsirengiant namus – tai galėtų būti kaip itin funkcionali ir estetiška nedidelio gyvenamojo namo dalis. Pagrindinis patalpos akcentas – metalinės detalės bei medžio faktūros plokštumos, sujungiančios visus vonios kambario elementus. Šiame vonios kambaryje suprojektuoti individualūs baldai persipina su įrenginiais – siūloma talpi spinta, kurioje – skalbimo mašina bei kiti vonioje reikalingi daiktai.

Vonios kambario sienoms pasirinktos dviejų rūšių plytelės iš „Vaineta ir partneriai“ atstovaujamų tiekėjų, siūlančių ispaniškas keraminės bei akmens masės plyteles, „Saloni Ceramica” kolekcijos „Quarz”, o grindims - kolekcijos “Sunset”, kurios savo faktūra papildo lakonišką vonios kambario interjerą. Vonios kambariui pasirinkta šiuolaikiška technika – balta apvalių formų vonia iš „Villeroy&Boch” kolekcijos „Libra”, praustuvai iš „Villeroy&Boch” kolekcijos „Artis”, unitazas iš „Villeroy&Boch” kolekcijos „Architektura” bei jo rėmas iš „TECE Baltikum”. Į interjerą subtiliai įsilieja būtinos vonios kambariui detalės – „TECE Drainline“ latako grotelės su stiklu dušo kabinoje bei vandens nuleidimo „TECElux” plokštelė iš „TECE Baltikum” asortimento.

Agnė Žabaitė

Kuriant universalaus dizaino vonios kambario interjerą, svarbiausias tikslas – patogiai ir tinkamai išdėstyti santechniką patalpoje. Šis vonios kambarys gana erdvus. Viskas pritaikyta pagal įvairių žmonių poreikius. Tiek vonia, tiek dušas suprojektuoti ir tam, kas nori atsipalaiduoti patogioje, šiltoje vonioje po darbo dienos, ir tam, kas nori greitai nusiprausti. Žinoma, vienu metu gali praustis ir du šeimos nariai. Patogus didelis dušas su plačiomis durimis ir įmontuota rankena sienoje – kad būtų patogu naudotis neįgaliajam. Pagrindinė idėja – apvalios formos.

Pagrindinis vonios akcentas, nors ir neįprastas sprendimas vonios kambaryje, – fototapetas. Jis apibrėžė ir baldų spalvą. Ši spalva, manau, vonios kambariui suteikia žaismingumo ir išskirtinumo. Jas atspindi santechnika, todėl buvo pasirinkta „Villeroy & Boch“ keramikos „Aveo“ serija. Apvali forma būdinga ir kitiems interjero elementams: veidrodžiui, šviestuvams, maišytuvams (taip pat iš „Villeroy & Boch“ serijos „Subway“). Apvalią formą atkartoja net klozeto potinkinio rėmo mygtukai. Gamintojo „TECE Baltikum“ rėmas ir nuleidimo plokštelė su apskritais mygtukais. Duše panaudotas šio gamintojo ilgas vandens surinkimo trapas.

Vonios kambario sienoms pasirinktos „Vaineta ir partneriai“ sieninės plytelės iš gamintojo „Saloni Cerámika“ serijos „Castel“, o grindų plytelės – iš serijos „Cement“. Kadangi plytelės ramių pastelinių atspalvių, šiam žemės tonui pagyvinti pasirinktas drąsus juodas akcentas.

Anna Drutel (darbas nr 2.)

Vonios kambario koncepcija – erdvė su minimalistiniu dekoru. Pagrindinis dėmesys skiriamas apdailos faktūrai ir interjero elementų formai. Dominuoja grubios faktūros skalūno plytelėmis dekoruota siena, atskirianti erdvę WC ir slepianti skalbimo bei džiovinimo mašinas. Toks sprendimas leidžia protingai išnaudoti erdvę, paslėpti ne visada estetiškus vonios kambario elementus ir maksimaliai skirti dėmesio dizaino elementams: išskirtinės formos voniai, apšvietimui, apdailos medžiagoms. Interjere dera grubi skalūno faktūra, grakščios ir aptakios vonios linijos, ramių spalvų sienų ir grindų apdaila, įdomių formų ir tiesių linijų kontrastas. Erdvei išskirtinumo suteikia augalai įmantriuose vazonuose ir du juodos bei baltos spalvos tapyti paveikslai.

Šiam projektui parinkau sienų ir grindų plyteles iš salono "Vaineta ir partneriai". Sieninės plytelės – gamintojo „Love Ceramic Tiles“ plytelės „Square Tortora“ iš kolekcijos „Essentia“. Rusvo atspalvio smulkios faktūros nestandartinių išmatavimų pailgos plyteles subtiliai kontrastuoja su grubia skalūno siena, o to paties gamintojo „Monza Cream“ grindų plytelės iš „Monza“ kolekcijos sukuria vientisą vaizdą.

Santechniką rinkau iš dizainu išsiskiriančių „Villeroy & Boch“ kolekcijų. Vonia ir klozetas iš „Aveo“ serijos yra originalių aptakių formų. Nors vonia yra masyvi, tačiau bendrame kontekste atrodo labai įspūdingai. Minimalistinio dizaino rankšluosčių radiatorių rinkau iš to paties „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Zehnder Subway“. Vonios kambaryje svarbu ne tik grožis, bet ir kokybė, todėl potinkinės sistemos ir nuleidimo plokštelė „TECEloop“ – iš „Tece Baltikum“. To paties gamintojo yra ir nuleidimo plokštelė „TECEloop“.

Deimantė Uleckytė

Mano vonios kambarys – tai vieta, kurioje atliekamos ne tik higienos procedūros, bet ir jauki oazė. Uždarius šios oazės duris, galima pabėgti nuo mus slegiančių problemų ir didelį pagreitį įgavusio kasdienio ritmo. Tai vieta, kurioje trumpam sustoja laikas. Kad tas sau skirtas laikas būtų komfortiškai išnaudotas, kiekviena zona turi būti apgalvota ir funkcionaliai suplanuota.

Iškėlus pagrindinius kriterijus: funkcionalumas, estetika, praktiškumas, pagal tai buvo parinktos ir apdailos medžiagos. Interjere atsispindi pilkų tonų gama, medžio ir baltos spalvos deriniai. Vonios kambarys padalintas į dvi dalis – darbinę ir relaksacinę vonios zonas. Tad šias dvi zonas atskyriau skirtingomis grindų ir sienų dangomis.

Relaksacinei vonios zonai buvo parinktos specialiai drėgnoms patalpoms skirtos medį imituojančios grindų plytelės iš serijos „Navylam Iroko“ . Darbinei zonai – gamintojų „Casalgrande Padana“ kvadratinės itališkos iš serijos „Marmoker“ akmens masės plytelės „Nero Creta“. To paties modelio „Marmoker“ plytelėmis „Nero Creta“ buvo dekoruota ir didžioji dalis sienų prie praustuvų zonos, tualeto ir dušo patalpa. Židinio zonai parinktos didelio formato gamintojo „Slimtech“ plytelės „Lea Ceramiche“.

Santechnika ir maišytuvai parinkti iš gamintojų „Villeroy & Boch“. Pagrindinis erdvės akcentas – vonia. Idealiai tiko „Aveo“ laisvai pastatoma vonia ir prie jos priderintas maišytuvas su dušo galvute „Single Lever“. Du ilgesnio tipo plautuvai iš kolekcijos „Avento“. Unitazas – iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Architectura“, o jo rėmas – iš „TECE Baltikum“, vandens nuleidimo plokštelė „TECEsquare“. Dušo zonai parinktas modernus „TECE Bltikum“ dušo latakas su integruota plytele vietoje grotelių. Pasirinkus būtent šią „TECE Baltikum“ produkciją, neprireikė didelių dušo kabinų ir pertvarų.

Laura Vanagaitytė

Vonios kambario stilistiką lėmė dideli langai, prie kurių iš karto tiko apvalių formų pastatoma vonia. Pro langus sklindanti šviesa sukuria ypatingą atmosferą, todėl projektavau tokią aplinką, buvimas kurioje galėtų tapti maloniu šeimos ritualu. Vizualiai prabangus vonios kambarys yra labai praktiškas ir patogus – klasikinė spalvų gama, natūralios medžiagos – akmens masės grindų ir marmuro sienų plytelės, natūralaus medžio impregnuota praustuvo spintelė ir žalvario akcentai gali būti pritaikyti ir mažesnei erdvei. Derinu klasiką ir moderną, brangesnes ir pigesnes medžiagas. Pavyzdžiui, spintų durelės nišose yra iš paprasto prekybos tinklo, o nudažytos pilkšvai melsva spalva šalia baltos keramikos atrodo elegantiškai.

Moderni santechnika klasikinio interjero fone visada atrodo estetiškai. Pakabinamasis WC ir bidė derinami su plonu WC terminalu „TECElux“, kurio fasadas pagamintas iš saugaus stiklo, o šviečiantys vandens nuleidimo mygtukai vos prisilietus nuleidžia vandenį. Pakabinamojo WC aukštį galima reguliuoti net ir po to, kai terminalas jau yra sumontuotas. Apvalias „Villeroy & Boch“ vonios ir praustuvų formas dar labiau išryškina geometrinių formų sienų plytelės, o ypač plokščias grindų lygyje montuojamas dušo padėklas yra ne tik estetiškas, bet ir praktiškas, nes nėra slenksčio ir dušo zona susilieja su bendra erdve.

Vonia „Aveo“ („Villeroy & Boch“), praustuvai „L’Aura“ („Villeroy & Boch“), maišytuvai „L’Aura“ („Villeroy & Boch“), dušo padėklas „Squaro“ („Villeroy & Boch“), klozetas ir bidė „Aveo“ („Villeroy & Boch“), WC terminalas „TECElux“, sienų plytelės „Esagoni 3G“ („Casalgrande Padana“, „Vaineta ir partneriai“), grindų plytelės „Precious“ („Love Ceramic Tiles“, „Vaineta ir partneriai“).

Interjero koncepcijoje naudojama UAB „Vaineta ir partneriai“,UAB „TECE Baltikum“, Villeroy & Boch produkcija.

Nerijus Kazlauskas

Šis vonios kambarys projektuojamas individualiame trijų asmenų šeimos name. Pagrindinė vonia įrengta pirmame aukšte, priestato erdvėje.

Vonios išdėstymas atspindi kelionę švaros ir atsipalaidavimo link. Dėl to prie vonios nutiestas takelis, apšviestas taip, lyg tai būtų raudonasis kilimas. Pats vonios kambarys yra gana erdvus ir paruoštas naudotis asmenims, turintiems kokią nors negalę. Kadangi dušo erdvė įrengta atokiau, įmontuota tik viena stiklo sienelė, kad nebūtų pritaškyta ant pagrindinės vaikščiojamosios dalies. Tualetas ir bidė įkurdinti kitoje vonios kambario pusėje. Jiems suteikta didesnė erdvė, kad prireikus būtų galima pastatyti neįgaliojo vežimėlį.

Apdaila parinkta iš „Vaineta ir partneriai“ tiekėjų gaminių. Sienų apatinei apdailai parinktos keraminės plytelės „Wooden Mate 45x90 Marfil“, kad suteiktų jaukumo nenaudojant medienos. Grindims dėl šviesaus smėlio imitacijos parinktos keraminės plytelės „Nest White 60x60“, o dėl kontrastingumo – parketlentės „French Walnut 1101“ iš „Upofloor“. Kodėl tokia svarbi mediena? Nes ji suteikia jaukumo ir šilumos.

Iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „AVEO New Generation“ elegantiško dizaino vonia pasirinkta dėl apvalios formos, patogumo ir kokybės. Praustuvas – iš kolekcijos „My Nature Surface-mounted washbasin Oval“. WC terminalas – „TECEsquere“, „Tece Dornbracht“ – pasirinktas dėl universalumo bei estetikos.


______________________________________________________________________________

STUDENTAI

Sandra Bareikytė

Mano kuriamas vonios kambarys užima 6,3 m2. Pagrindinė interjero idėja – atspindėti jūros gelmę. Interjere taikomas klasikinis spalvų derinys – juoda ir balta. Vonios kambariui pasirinktas modernus stilius. Vyrauja aiškios, griežtos linijos, nevengiama metalo paviršių. Kambarys pritaikytas neįgaliesiems, vaikams ir suaugusiesiems.

Vonios kambariui naudojama „TECE Baltikum” „TECEdrainline” dušo latakas, „TECElux” wc terminalas. „Villerou&Boch” praustuvas „Memento“ „Surface-mounted washbasin Angular“. „Vaineta ir partneriai“ plytelės sienoms iš „Casalgrande panada“ „Cemento Rasato Bianco“, plytelės grindims iš „Appiani“ „ Duetto 01“.

Renata Vasiliauskienė

„Nautilo kiautas“ Zen stiliumi. Vonios kambarys (18 m2) projektuojamas naujame nuosavame name. Jis įrengtas Zen stiliumi (iš japonų kalbos išvertus „Zen“ reiškia „meditacija“). Kaip interjero stilius jis atspindi pusiausvyrą, harmoniją ir relaksaciją, turi terapinę galią. Idėja sukurti universalų vonios kambarį „Nautilo kiautas“, kuriame galima jaustis tarsi SPA, padiktavo šiuolaikinis didmiesčio šeimos gyvenimas. Pavargę žmonės dažnai sako, kad nori tarsi sulįsti į savo kiautą ir tiesiog pailsėti, atsiriboti nuo aplinkos dirgiklių. Šiam būstui kaip pagrindinė idėja buvo pasirinktas nautilo kiautas, todėl, kad jis estetiškai gražus, o metaforiškai laikomas idealiais namais, idealiu kiautu. Tai – tvirtumo, jaukumo, prabangos (kiauto vidus padengtas perlamutru) bei harmonijos simbolis.

Sienoms ir grindims, naudojamos plytelės iš salono „Vaineta ir partneriai“, gamintojas „Saloni“, kolekcija „Rapol“, spalva Beige. Plytelės pasižymi išskirtiniais išmatavimais (40 x 1200 cm). Dušo padėklas: „Villeroy & Boch“ iš kolekcijos „Architectura“. Tualetas: „Villeroy & Boch“ iš kolekcijos „Subway 2.0“. Pisuaras: „Villeroy & Boch” iš kolekcijos „Subway”. Potinkinis rėmas: „TECE Baltikum“, spalva: juodas stiklas, su chromo mygtukais, „TECElux“ su WC su oro filtravimo sistema „ceramic-Air“, elektroniniu "sen-Touch" vandens nuleidimo būdu ir reguliuojamu „m-Lift“ unitazo aukščiu. Rėmelis WC bakelio tabletėms: naujoviškas „TECE baltikum“ produktas, kuris užtikrina gaivų tualeto kvapą ir mažina keramikinių klozetų pasidengimo apnašomis riziką. Vonia: „Villeroy & Boch” iš kolekcijos „Squaro Edge 12“, spalva: Graphite Noir.

Ernestas Sobolevskij

Šis vonios kambarys projektuojamas naujame moderniame dviaukščiame name. Įkvėpimas atėjo pro langą šviečiant pirmiesiems saulės spinduliams, todėl ir pati vonia gavo pavadinimą „Ankstyvojo pavasario spinduliai“. Vonios kambarys įrengtas taip, kad būtų pritaikytas ir vaikams, ir suaugusiesiems. Koloritas atspindi patį pavadinimą ir jo formuojamas idėjas.

Apdaila buvo renkamasi iš „Vainetos ir partneriai“, tiekėjų gaminių. Sienų plytelės iš „Casalgrande Padana“ gaminių, būtent iš „Pietre native“ linijos, tai „Mineral Gold“ plytelės, taip pat iš „Gresplus“ linijos „Parchi sequoia“ plytelės. Tikros elegancijos ir gaivumo šiam vonios kambariui suteikia šviesiai pilkos marmuro grindis. Pats marmuras yra silpnai grublėtas, todėl ne slidus.

Vonia iš „Villeroy & Boch“, tai „Subway“ elegantiško ir paprasto dizaino vonia pasirinkta dėl jos kokybes, kompaktiškumo bei formos tinkančios prie bendro vonios kambario dizaino. Praustuvas taip pat iš „Villeroy & Boch“, tai „Mamento". „TECElux“ WC terminalas – pasirinktas todėl, kad tai itin estetiškas bei daugiafunkcis gaminys, o tai reguliuojamas aukštis, išmanus valdymas, kondicionavimo sistema, paprastas ir gražus dizainas ir svarbiausia universalumas.

Irma Pečiulytė

Vonios interjeras buvo įkvėptas gamtos jaukumo jausmo ir iškilių gamtos formų pojūčių. Todėl šio vonios kambario paletę sudaro rudi atspalviai, primenantys mums žemę ir medžius. Taip pat interjere pasitelktos iškilios formos, tokios kaip akmenukų plytelės vonios zonoje bei iškilios sienų plytelės, imituojančios akmeninę sieną.

Tokiame vonios interjere žmogus turėtų jausti, kaip kūnas atsipalaiduoja po dienos vargų ir įtempto gyvenimo ritmo. Žmogų turėtų veikti raminantys ir šilti rudos spalvos tonai bei malonūs prisilietimai prie natūralių, iškilių apdailos dangų. Tai suteiks poilsio gamtoje pojūtį.

Apdaila buvo renkama iš „Vaineta ir partneriai“ tiekėjų gaminių. Grindų plytelės yra „Proyeccion Bronce“ „Ceramica SALONI“. Pasitelkus šias plyteles interjere, yra atskiriamos praustuvo ir dušo zona nuo vonios zonos. Galiniai vonios sienai ir priaugintai sienelei prie klozeto, panaudotos „Treves vision“ (31 x 60) plytelės iš „Ceramica SALONI“ kolekcijos. Šios plytelės suteikia faktūriško jaukumo ir žaismingumo interjerui.

Vonia yra iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „My nature“. Ši vonia pasirinkta dėl savo lengvos, apvalios formos, kuri interjerui suteikia gamtiško jaukumo. Praustuvas yra iš „Villeroy & Boch“ „Aveo new generation“ kolekcijos. Unitazas pasirinktas iš „Villeroy & Boch“ „Subway 2.0“ kolekcijos, šį pasirinkimą nulėmė jo apvalios formos, kurios dera prie kitų, interjere esančių, įrenginių. Prie unitazo yra įmontuota funkcionali „TECE loop“ vandens nuleidimo plokštelė iš „TECE Baltikum“. Taip pat iš „TECE Baltikum“ įmonės yra panaudotas dušo latakas „TECEdrainline“, kurio kompozicinė grotelės yra „steel“ tipo.

Aistė Matiukienė

Smagu po dienos darbų atsipalaiduoti vonioje, pasimėgauti puodeliu kavos, paskaityti knygą ar tiesiog ramiai pabūti. Taip kilo idėja sukurti vonios kambarį, kurio duris pravėrus iškiltų klausimas, ar tai tikrai yra vonios kambarys. Tai lėmė lengvai klasikinę vonios stilistiką. Buvo parinktas švelniai rusvų, pieno baltumo bei kreminių spalvų koloritas su tamsiai rudais akcentais. Sienų plytelės primena klasikinius tapetus, grindims parinktos medžio imitacijos plytelės.

Senovės graikai manė, kad apskritimas yra viena tobuliausių gamtos formų. Žmogus, piešdamas ratą, tarsi apibrėžia savo vidinę erdvę, kurioje gali jaustis saugus, atkurti vidinę darną. Todėl vonios kambaryje vyrauja apvalios ir aptakios formos. Aplink vonią sukonstruoti patogūs laipteliai. Joje gulint galima matyti vaizdą pro langą.

Interjero koncepcijoje naudojama UAB „Vaineta ir partneriai“,UAB „TECE Baltikum“, Villeroy & Boch produkcija.

Dovilė Lapinskaitė

Kuriamo vonios kambario interjero idėją inspiravo bundanti gamta, jos motyvai. Vonios kambariui kurti buvo pasirinkta moderni minimalistinė stilistika. Todėl interjere naudojamos natūralios medžiagos bei spalvos. Baltos lubos ir sienos padėjo sukurti šviesesnės ir erdvesnės patalpos įspūdį, o medžio faktūra interjere sukūrė šiltesnę ir jaukesnę vonios kambario atmosferą. Spalvų paletė tolygiai pereina iš vieno tono į kitą – baltas erdves papildo švelnūs rudos atspalviai. Toks erdvus vonios kambarys leis atsipalaiduoti po sunkių dienos darbų ir atsikratyti įtampos. Jame pastatyta vonia ir įrengta erdvi dušo kabina, didelis veidrodis su LED apšvietimu, numatytos vietos prisėsti prie vonios, veidrodžio ir dušo kabinoje.

Apdaila – iš „Vaineta ir partneriai“, grindų plytelės – iš „Cerámica Saloni“ kolekcijos „Admira“, dušo zonoje grindų ir sienų plytelės – iš kolekcijos „Advance“.

Įranga – iš „Villeroy & Boch“. Vonia bei praustuvas pasirinkti iš kolekcijos „Loop & Friends“, unitazas ir bidė – iš kolekcijos „Architectura“. Šių kolekcijų pasirinkimą lėmė siūlomos produkcijos dizainas, formos, apvalinti kampai. Praustuvai pasirinkti iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Domicil“. Prie unitazo įmontuota funkcionali vandens nuleidimo plokštelė „TECEloop“ iš „Tece Baltikum“. Taip pat iš įmonės „TECE Baltikum“ panaudotas ir dušo latakas „TECEdrainline“, estetiškai išsprendžiantis vandens nubėgimą.


Evelina Juzėnaitė

Vonios kambarys projektuojamas trijų aukštų nuosavame name. Įkvėpimas atkeliavo vaikštinėjant Vilniaus senamiesčiu. Nusprendžiau naudoti šiuolaikinius baldus, o apdailą – plytų (ji man asocijuojasi su praėjusio šimtmečio statybomis). Pagrindinės spalvos – juoda ir balta, o jas paįvairina žalia. Vonios kambarys yra simetriškas. Įeinant į vonią: dešinėje ir kairėje yra praustuvai, priešais – vonia, o šalia vonios – dušas ir klozetas. Vonios kambarys nėra didelis, tačiau praėjimai gana patogūs ir erdvės pojūtį leidžia pajusti didelis langas bei matinio stiklo sienelės.

Apdaila buvo renkama iš tiekėjų „Vaineta ir partneriai“ gaminių. Plyteles pasirinkau iš tiekėjo „Mainzu Cerámica“. Sienų plytelės – iš kolekcijos „Verona“, baltos – „Verona 10 lce“, žalios – „Verona 10 Verde“. Grindų plytelės pasirinktos iš kolekcijos „Floor Verona“. Šviesi grindų danga „Floor Tile Verona Gris“.

Vonią, praustuvus ir spintelę po praustuvais rinkausi pagal jų formą, nes norėjau stačiakampio formos – kaip sienų apdailos, plytų. Visą įrangą rinkausi iš „Villeroy & Boch“. Vonia – iš kolekcijos „Square Edge 12“. Praustuvai – iš kolekcijos „Architectura“. Jie puikiai dera prie stačiakampės vonios ir kambario apdailos. Spintelė po praustuvais – iš kolekcijos „Legato“. Maišytuvas „La Fleur Classique“ dar labiau atskleidžia senamiesčio temą. Dušo padėklas – iš kolekcijos „Architectura“. Jis atrodo nedidelis ir lengvas, todėl neapkrauna patalpos. Veidrodis – iš kolekcijos „More to See“, be rėmo, neapsunkina patalpos, todėl puikiai tinka prie interjero. Dar panaudota unitazo vandens nuleidimo plokštelė „TECEambia“.

Gabrielė Šakinytė ir Modesta Parieštytė

Šis vonios kambarys tinka tiek nuosavam namui, tiek viešbučiams. Artėjant šiltesniems orams, nusprendėme vonios interjerą susieti su gamtos motyvais. Todėl paletę sudaro šilti, jaukūs, mieli širdžiai atspalviai. Būtent tokie atspalviai yra universaliausi ir patinka daugumai. Visą subrandintą idėją norėta perkelti į modernią aplinką, kad interjeras neatrodytų perkrautas. Ši vonia yra pritaikyta įvairiems – tiek mažiesiems, tiek senyvo amžiaus – žmonėms, nes yra erdvi, šviesi, raminančių atspalvių.

Apdaila buvo renkama iš „Vaineta ir partneriai“ tiekiamų gaminių. Grindų plytelės – „Duetto 03“. Jos suteikia interjerui žaismingumo, jaukumo. Vonia – iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Aveo Free-Standing“. Ši vonia pasirinkta, nes yra nestandartinės, primenančios akmenį formos. Buvo parinkti dušo latakai „TECEdrainline“, todėl vonios kambaryje neprireikė dušo kabinos ir trukdančių pertvarų. Toks vonios kambarys atrodo moderniau ir patraukliau. Praustuvas-unitazas pasirinktas taip pat iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Toilet Bidet Villeroy Boch & Subway“.

Greta Kniežaitė

Šis vonios kambarys projektuojamas naujame moderniame vieno aukšto name, įsikūrusiame priemiestyje. Įkvėpimas atėjo žiūrint dokumentinį filmą apie laukinę dykumos gamtą. Vonios interjerui naudoti ramūs rusvi atspalviai, tad būnant tokioje vonioje galima tikrai atsipalaiduoti stebint vaizdus pro didelį langą. Vonia įrengta taip, kad ją galėtų naudotis visi, net ir žmonės, turintys negalią. Kadangi vonios patalpa yra erdvi, joje labai patogu.

Apdaila pasirinkta iš „Vaineta ir partneriai“ tiekėjų gaminių. Grindų plytelės – „Advance Brillo“ iš „Saloni Cerámica“. Šiomis plytelėmis grindys atskiriamos nuo sienų, be to, šviesios grindys pabrėžia baltų įrenginių ir vonios kambario vientisumą. Visų sienų apačiai naudotos tamsesnės plytelės, kad kambarys neatrodytų nuobodus. Tai plytelės „Verona 10 Negro“ iš gamintojo „Mainzu Cerámica“. Viršutinė sienų dalis – tokios pačios plytelės kaip ir apačioje tik šviesios – „Verona 10 Gris“ iš „Mainzu Cerámica“.

Vonia – iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „My Nature“. Ši vonia pasirinkta dėl formos ir jai naudotų dviejų medžiagų. Praustuvas, unitazas ir bidė taip pat iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Aveo New Generation“. Prie unitazo įmontuota funkcionali vandens nuleidimo plokštelė „TECEsquare“ iš „TECE Baltikum“.


Greta Pocevičiūtė

Vonios kambario interjero idėja – suderinti universalų dizainą su funkcionalumu taip, kad erdve galėtų ir norėtų naudotis tiek vaikai, tiek senoliai. Atviras dušas, platus priėjimas prie visų įrenginių ir patogus zonų išdėstymas – pagrindiniai pranašumai. Be to, interjere susitinka įvairios plytelių formos ir faktūros, o iš skirtingų tonų atspalvių kuriama jauki, atpalaiduojanti atmosfera, primenanti, kad vonios kambarys – erdvė, kuriai to labiausiai reikia. Geriausiai šiam vonios interjerui tinka žodis „atostogos“.

Vonios kambario sienoms parinktos trijų rūšių plytelės iš „Vaineta ir partneriai“ tiekėjų, siūlančių ispaniškas keramines ir akmens masės plyteles „Mainzu“. Iš kolekcijos „Ravena“ išrinktos labiausiai tarpusavyje derančios ir temą atitinkančios plytelės „Ravena Blanco“, „Ravena Blanco“ bei „Decor Pietro Viola“. Grindims parinktos „Cerámica Saloni“ plytelės iš kolekcijos „Sunset“. Vonios kambariui parinkta moderni technika: „Villeroy & Boch“ – bidė ir unitazas „Subway“, o jo vandens nuleidimo plokštelė – iš „TECE Baltikum“.


Greta Šimukauskaitė

Universaliai voniai sukurti pasirinkau juodą, baltą ir oranžinę spalvas. Anot psichologų, oranžinė simbolizuoja spontaniškumą, naujų idėjų generaciją ir gebėjimą įžvelgti gražiąją kasdienybės pusę. Todėl šį vonios projektą vadinčiau energijos užtaisu, kuris paruoš naujai dienai arba padės gražiai ją užbaigti. Vonios idėja yra energija. Ją, manau, pavyko perteikti spalvomis ir pasirinktų gaminių formomis. Stengiausi vonios kambario neapkrauti daiktais. Jame yra užtektinai vietos prieiti prie vonios, tualeto, kriauklių, dušo ir žmonėms su negalia. Taip pat geras apšvietimas, patogus objektų išdėstymas.

Pasirinkau vandens maišytuvą „Single-Lever Bath Mixer For Free-Standing Assembly, With Stand Pipe Cult“, jis puikiai tiko prie pastatomos vonios „Bath Free-Standing My Nature“. Jos apačią suderinau su oranžine sienele. Taip pat pritaikiau kriauklę „Artis“ ir vandens maišytuvą „Single-Lever Basin Mixer Without Pop-Up Waste Just“. Pasirinkau dušo padėklą „Architectura“ ir vandens maišytuvą „Shower Mixer For Wall Mounting Domicil“ bei dušo galvutę „Shower Set Domicil“. Pasitelkus tiekėjų „Vaineta ir partneriai“ „Saloni Cerámica“ juodas ir baltas plyteles, pridėjus oranžinės spalvos akcentą – sieną ir spintelę – pavyko sukurti energiją skleidžiantį vonios interjerą. Parinktos baltos plytelės „Rev. Aristea 25x40 Blanco“ ir juodos „Rev. Aristea 25x40 Antracita“. Iš „TECE Baltikum“ produkcijos naudojau vandens nuleidimo plokštelę.



Jurgita Stauskaitė

Projektuojama vonia įrengiama naujame, moderniame name. Vonia yra erdvi, joje nemažai laisvos vietos – pakankamai ir neįgaliam žmogui su vežimėliu. Vonios kambaryje yra dušas, vonia, praustuvas, daiktams susidėti skirtos spintelės, bidė, tualetas ir gyvatukas. Tualetas karkasine pertvara atskirtas nuo vonios.

Apdailai pasirinkau „Vainetos ir partnerių“ tiekiamus gaminius. Tai – gamintojų „Casalgrande Padana“ plytelės. Sieninės plytelės „Slate Green“ ir „Slate Grey“, suteikia sienoms savotiško subtilumo ir padaro jas išskirtines. Grindinės plytelės taip pat gamintojų „Casalgrande Padana“ – „Texture C White“ suteikia kambariui šviesumo. Vonios baldų spintelės – gamintojų „Villeroy & Boch“ iš linijos „Subway“.

„Villeroy & Boch“ – subtili, elegantiška, suapvalintų formų vonia „Aveo“, praustuvas „Architectura“ taip pat glotnių, suapvalintų formų. Unitazas su bidė funkcija „TECEone“ suteikia vonios kambariui kompaktiškumo ir išskirtinumo. Jis sutaupo daug erdvės. Tai labai funkcionalus gaminys.



Norbertas Pagalys

Šio vonios interjero projekto idėja – sukurti kažką priešinga šiltoms spalvoms, todėl interjere dominuojanti spalva yra pilka. Ji, mano manymu, yra universali, praktiška spalva, nebijanti prisilietimų. Vonios kambarys nėra didelis, tačiau jame telpa visa pagrindinė žmogui reikalinga įranga. Įėjus į vonią iškart matoma dušo kabina, kurioje yra suprojektuotas suoliukas, tinkantis atsisėsti ar pasidėti daiktams. Kairėje pusėje yra vonia, tualetas ir bidė, o dešinėje – spintelė su dviem praustuvais. Vonios interjeras neįpareigojantis, tinkantis įvairaus amžiaus žmonėms.

Apdaila buvo renkama iš „Vainetos ir partnerių“ tiekiamų gaminių. Buvo pasirinktos „Love Ceramic Tiles“ plytelės „Soul“, nes jų spalva ir elegancija geriausiai atspindėjo mano norimą stilių.

Vonia – „Villeroy & Boch“ produktas „My Nature“, tualetas ir bidė – „Villeroy & Boch“ produktas „Architectura“, nes jų kompaktiškumas ir stilius geriausiai atitinka vonios kambario interjerą. Tualeto nuleidimo funkciją atlieka „TECE“ produktas „TECEloop Matt chrome“. Jis patraukė akį savo stilinga forma.

Raminta Račaitė

Šis universalios vonios kambarys įrengtas naujame, moderniame, nuosavame name. Viskas vienoje patalpoje. Erdvūs praėjimai leis pravažiuoti net su neįgaliojo vežimėliu. Dušo zona įrengta su varstomomis stiklo durimis.

Apdailos medžiagos buvo renkamos iš „Vaineta ir partneriai“. Dekoruota akmens siena suteikia savotiško žavesio. Grindų plytelės pasirinktos juodai balto marmuro, blizgios, keliančios prabangos jausmą. Spalvos pasirinktos juoda ir balta – visiems priimtinos ir nerėžiančios akių. Dekoracija – žvakės. Šviestuvai ir rankenėlės – aukso spalvos. Tai suteikia vonios kambariui daugiau gyvumo ir elegantiškumo.

Įranga – iš „Villeroy & Boch“. Vonia – kolekcija „Loop & Friends“. Ši vonia pasirinkta dėl jos ovalios išskirtinės išvaizdos. Taip pat prie jos derinta tokios pat formos kriauklė iš kolekcijos „Architectura“. Taip pat parenkami tos pačios įmonės WC su bidė. Pasirinkimą lėmė unitazo ir bidė daugiafunkciškumas, estetiškas dizainas bei patogumas išlaikant švarą.



Valerija Morgunova

Prieš pradėdama kurti interjerą uždaviau sau ir draugams klausimą: „Kaip turi atrodyti vonios kambarys, kad jame jaustumėtės laisvai, kad būtų jauku ir patogu?“ Visi atsakymai buvo vienodi: interjere turi vyrauti balta ir kitos šviesios spalvos, nes nedidelėje patalpoje reikalinga jauki ir atpalaiduojanti nuotaika. Žmonių nuomonę suderinau su savo idėja – mūsų gyvenimas kaip laiptai, visada viskas keičiasi, mes norime tobulėti, judėti pirmyn, siekti geriausių rezultatų. Taip ir kilo „laiptų“ idėja. Savo mintį išreiškiau sienos dekoru – jis primena banguotus lyg žmogaus kūno siluetas laiptus.

Pusiau blizgios, medieną imituojančios plytelės „Love Ceramic Tiles“ iš „Vaineta ir partneriai“ kolekcijos „Tree“ teikia interjerui jaukumo ir vizualiai nemažina patalpos. „Villeroy & Boch“ įrangą pasirinkau iš kolekcijos „Joyce“ tokią, kad būtų funkcionali ir graži savo paprastumu. Kolekcijos individualumas ir daugiafunciškumas leidžia sukurti bet kuriam žmogui patogią aplinką. Būtent „TECE Baltikum“ technologijos – nematomas ir patogus dušo latakas, vandens nuleidimo plokštelė „Teceplanus“ ir oro valymo įranga padeda lengvai įdiegti naujoves ir palaikyti jaukumo bei paprastumo atmosferą.


Veronika Olšauskaitė

Mano vonios kambarys suprojektuotas privačiam būstui, tačiau tiktų ir viešbučio apartamentams. Jis yra, visu pirma, funkcionalus – įrengti trys skirtingo aukščio praustuvai ir vonia ant plataus podiumo, šiek tiek įleista į grindis. Vonios aukštis nuo grindų – 40 cm, todėl patogu atsisėsti ant jos krašto, įlipti mažam vaikui ar judėjimo sutrikimų turintiems asmenims.

Spalvinį sprendimą lėmė pradinis sumanymas – Arktis, tačiau kuriant nuo jo buvo tolstama ir išėjo savotiška vėsaus, rytmetį juntamo šaltuko prie vandenyno nuotaika. Tai perlo balta, švelniai rusva, melsvi atspalviai ir vietomis gruboka medžio faktūra (spintelių durelės, stumdomosios durys, klozeto dangtis). Visa tai primena po audros vandenyno į krantą išmestus medgalius. Veidrodinė siena platina erdvę, suteikia atmosferiškumo, lengvumo.

Apdaila – iš „Vaineta ir partneriai“ tiekėjų. Sienų plytelės – iš „Serenissima Ceramiche“ gaminių, iš prekių ženklo „Cerasarda“, tai kolekcijos „Transparence Marine“ mozaika. Taip pat sienoms ir grindims naudotos „I Gioielli del Mare“ linijos plytelės „Cotto Turchese Abamar“ ir „Cotto Bianco Lucido“. Lengvos pajūrio ryto vėsos ir gaivumo interjerui suteikia jų blizgumas ir elegancija. Plytelės šiek tiek grublėtos, tad neslidžios. Vonia iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Nexus“ – ovalo formos, pagaminta iš naujos medžiagos „Quaryl“.

Elegantiška forma susieta su bendromis interjere dominuojančiomis suapvalintomis formomis. Praustuvai ir unitazas – taip pat iš „Villeroy & Boch“ kolekcijos „Aveo New Generation“. Serijos „TECEloop“ įleidžiama į sieną WC vandens nuleidimo plokštelė yra lygi su jos paviršiumi, jei naudojamas specialus integravimo rėmelis. Parinktas WC terminalo modulis „TECElux“ su dviem svirtelėmis. Jį galima montuoti iš priekio ir iš viršaus. Tai itin estetiškas ir daugiafunkcis gaminys. Jo aukštis – reguliuojamas, valdymas – išmanusis, dizainas – puikus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis