Autentiškų rištinių kilimų kolekcija

Vis dažniau stiliaus gurmanai ieško kažko daugiau – ne tik tradicinių klasikinių raštų ar vien modernios pakraipos dekoro.

„Vintage/Patchwork“ kilimų kolekcija yra tas aukso viduriukas. Ji ypač patiks tiems, kuriuos traukia pagal autentiškas tradicijas pagaminto klasikinio kilimo modernumo, inovatyvumo, šiuolaikiškumo dvasia.

Kasmetinėse didžiosiose Europos baldų ir interjero prekių parodose Milane, Paryžiuje jau ne vienus metus ekspozicijose gausu šių unikalaus vaizdo kilimų, eksponuojamų tiek moderniuose, tiek klasikiniuose interjeruose. Šių kilimų grožis, autentiškas vaizdas, subtilus vintažinis efektas visada pritraukia žvilgsnį – norisi prie jų stabtelėti ir pasigrožėti.

„Vintage“ ir „Patchwork“

Priklausomai nuo rašto, yra dvi šių kilimų linijos – „Vintage“ ir „Patchwork“.

„Vintage“ – tai vientiso rašto rankų darbo rištiniai kilimai (dažnai su medalionu ar kita detale kilimo viduryje).

„Patchwork“ kilimai pagaminti dėliojant atskiras autentiškų kilimų detales į bendrą visumą.

Detalės sujungiamos specialiu dygsniu rankomis arba specialiomis mašinomis imituojant dygsnio vaizdą.

Gamybos paslaptys

Tūkstančiai senovinių autentiškų rankų darbo kilimų yra surenkami iš įvairių Turkijos, Irano, Pakistano ir kitų buvusios Senosios Persijos regionų, jie kolekcionuojami ir naudojami kaip pagrindas naujiems kilimams gaminti. Pasitelkiamos specialios technikos: plauko nuskutimo ir išskutinėjimo, kilimų dažymo, plovimo natūraliais šampūnais, blukinimo saulėje ir džiovinimo.

Asmeninio albumo nuotr.

Ypatingas dėmesys skiriamas kilimams dažyti – taip išgaunami subtilūs vintažiniai atspalviai. Beje, dažoma tokias dažais, kurie veikia tik vilnos pluoštą, o medvilninės pagrindo detalės, kurios yra matomos paviršiuje ir padeda sukurti vintažinį efektą, nedažomos.

Visi kilimai išimtinai gaminami tik rankomis ir kiekvienas gamybos etapas reikalauja kruopštaus, kvalifikuoto darbo dažnai lauko sąlygomis tiek šaltyje, tiek karštyje.

Asmeninio albumo nuotr.

Kilimai iš autentiškų detalių

Dar daugiau rankų darbo proceso ir profesinės patirties bei didelio kūrybingumo reikalauja „Patchwork“ kilimų gamyba. Atskiros autentiškų kilimų dalys kūrybiškai sudėliojamos į vientisą kilimą. Kartais dirbama labai ilgai, kol sukuriamos reikiamos spalvinės kombinacijos iš atskirų skirtingų spalvų atraižų. Kad būtų pagamintas akį traukiantis efektingas ir gražus, o kartu – ir lengvai interjere priderinamas „Patchwork“ kilimas, reikia patirties, sumanumo ir specialių žinių kilimų gamybos srityje.

Rištiniai rankų darbo vilnos kilimai „Vintage“ ir „Patchwork“ tinka ne tik namų erdvėms, bet ir visuomeninės paskirties patalpoms – viešbučiams, bibliotekoms, biurams ir kt. Kilimus galima pagaminti pagal individualų užsakymą, atsižvelgiant į klientų poreikius. Užsakovas gali pasirinkti dydį, formą, detalių išdėstymą ir netgi detalių raštus. Yra galimybė pagaminti 3D kilimo paviršiaus efektą, išgaunant skirtingus plauko aukščius.

Asmeninio albumo nuotr.

Kviečiame į „Dubingius“ įsigyti naujos kolekcijos „Vintage/Patchwork“ kilimų arba užsisakyti individualų – norimo rašto, spalvos, dydžio ir formos. Kartu įgyvendinsime jūsų kūrybines svajones.

Daugiau informacijos: www.dubingiai.lt

Užsakymo nr.: PT_75677619

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis