Ar betoninės grindys tinka vonios kambariui?

Įvairūs betoniniai apdailos elementai (lubos, grindys, akcentinės sienos) šiandien yra labai madingi. Jie interjerui suteikia modernų ir šiuolaikišką veidą. Tačiau dėl šios medžiagos vizualinio šaltumo, ne visi išdrįsta ją išbandyti, ypač jaukumo reikalaujančiose svetainės bei miegamojo erdvėse. Visgi jei norite betoninio akcento savo namuose, galite išbandyti betonines grindis vonioje.

Ar betoninė danga tinka vonios kambariui?

Reikia pradėti nuo to, kad vonios kambarys, grindų dangos atžvilgiu, turi tikrai nemažai iššūkių: padidėjusi drėgmė, vandens išsipylimai, temperatūros svyravimai. Betoninės grindys yra tvirtos ir ilgaamžės, tad jos yra tinkamos net ir tokioms erdvėms, kuriose vyrauja sudėtingos sąlygos. Žinoma, kad tokios grindys atrodytu iš tiesų puikiai ilgus metus, reikia jas specialiai paruošti.

Betonas natūraliai yra poringa medžiaga, o tai reiškia, kad ji sugeria drėgmę tiek iš išsiliejusio vandens, tiek iš oro. Niekaip specialiai neparuoštas betonas laikui bėgant dėl drėgmės pakeis spalvą, ant jo atsiras dėmių. Kad to būtų galima išvengti, jo paviršių reikia padengti cheminiu sandarikliu. Sandariklis sukuria nematomą barjerą, kuris neleidžia drėgmei prasiskverbti į betoną. Betoninių grindų apsauginį sluoksnį vonioje rekomenduojama atnaujinti kas 1 ar 2 metus.

Shutterstock

Betoninės grindų dangos pliusai ir minusai

Tinkamai prižiūrima betoninė grindų danga gali tarnauti visą gyvenimą. Nors šių grindų įrengimas gali būti brangus, tačiau betono ilgaamžiškumas atsveria reikalingas pradines investicijas.

Tokios vonios grindys yra lengvai prižiūrimos. Jas užtenka išsiurbti ar prabraukti drėgnu skuduru kartą per savaitę. Kas porą metų svarbu neužmiršti atnaujinti apsauginio jų sluoksnio.

Betonas yra labai geras šilumos laidininkas, kuris gali absorbuoti ir išleisti šiluminę energiją santykinai greitai ir efektyviai. Jis atrodo visad šaltas dėl to, nes kaip veiksmingas laidininkas jis natūraliai leidžia energijai iš jo pereiti. Žiemą ši savybė gali pasirodyti nelabai maloni, bet kita vertus, šią grindų dangą puikiai tinka derinti su grindiniu šildymu. Vasarą tokios grindys gali padėti palaikyti žemas vėsinimo išlaidas.

Didžiausias betoninių grindų minusas yra kietumas. Nukritusi stiklinė ant tokių grindų tikrai suduš. Paslydus ir pargriuvus ant tokių grindų galima smarkiai užsigauti, todėl jos nerekomenduojamos namuose, kuriuose auga maži vaikai arba gyvena senjorai.

Paruošta pagal Statybairapdailosdarbai.lt informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis