„About A“: geniali idėja ir jos variacijos

„About A“ prasidėjo nuo kėdės ir išsirutuliojo į beveik neribotų galimybių baldų kolekciją. Ją kurdamas dizaineris Hee Wellingas įrodė, kad vienoje išskirtinėje idėjoje slypi didžiulė variacijų gausa.

Elegantiškai universali

Dizaineris Hee Wellingas sukūrė kėdę „About A Chair“ kompanijai HAY, ir ji tapo šio gamintojo bestseleriu. Menininką įkvėpė šeštojo dešimtmečio Danijos dizainerių kūriniai. Kėdės karkasas pagamintas iš aukštos kokybės polipropileno, o kojos medinės. Jos dizainą galima apibūdinti kaip elegantišką, universalų ir nesenstantį, metantį iššūkį laikui ir stereotipams, nes, pasak Hee Wellingo, jis visada ieško paprastų, logiškų ir prasmingų sprendimų ir tiki ne trendais, bet ilgaamžiais produktais.

Viename interviu Hee Wellingas yra prisipažinęs, kad prieš pirmą kartą pristatant kėdę buvo daug ginčų dėl jos pavadinimo. „Staiga Rolfas Hay (kompanijos HAY savininkas) pasikvietė mane ir pasakė, kad sugalvojo pavadinimą „About A Chair“, kadangi kėdės dizainas – tarsi išsamus pasakojimas apie šį baldą.“

Kėdė „About A Chair“ tapo labai populiari, nes Hee Wellingui pavyko genialiai atrasti „auksinį“ derinį tarp estetikos, komforto, kokybės, kainos ir individualios išraiškos galimybių.

Gamintojo archyvas

Išskirtinis kolekcijos pranašumas

Kolekcija „About A“ yra išskirtinai įvairialypė kompanijos HAY baldų serija. Šiandien ją sudaro 96 modeliai: svetainės, biuro, konferencijų salės, baro, vestibiulio kėdės, stalai, foteliai, fotelių pakojai. Naujausias kolekcijos papildymas – sofa, tobulai deranti ir privačiuose, ir visuomeniniuose interjeruose. „About A“ baldų dizainas itin pragmatiškas: jie gali įsilieti į interjero visumą arba tapti išskirtiniais akcentais, priklausomai nuo kuriamo interjero koncepcijos. Solidus ir itin dekoratyvus įspūdis pasiekiamas pasirenkant „sunkesnius“ baldų apmušalus, neutralesnis – subtiliai derinant spalvas ir medžiagas. Itin gausus spalvų, apmušalų, rėmo variantų pasirinkimas yra išskirtinis kolekcijos pranašumas, suteikiantis galimybę interjere kurti individualų dizainą.

Gamintojo archyvas

Kryptinga karjera

Hee Wellingas (g. 1974 m.) 2003 metais įgijo Danijos karališkosios meno akademijos baldų dizaino magistro laipsnį ir iš karto įkūrė Kopenhagoje savo studiją. Po metų jis susipažino su kompanijos HAY savininkais, kai šie, parodoje pamatę jo vielinę kėdę „Hee“, nutarė pradėti jos gamybą.
Hee Wellingo studija dirba baldų, interjero, apšvietimo ir pramoninio dizaino srityse, bendradarbiauja su žymiausiais šalies ir pasaulio gamintojais, savo kūrinius eksponuoja įvairiose parodose ir muziejuose. Hee Wellingo sukurti dizaino objektai puikuojasi garsiuose interjeruose: Oslo operos teatre, Australijos parlamente, „Amazon“ centrinėje būstinėje, Danijos nacionalinėje televizijoje ir Danijos parlamente. Dizaineris pelnė daugybę apdovanojimų („Bo Bedre Award“ Danijoje, „Good Design Award“ JAV), 2013 ir 2014 m. nominuotas Danijos metų dizainerio vardui gauti, o 2015 m. pateko į „Archotonic“ renkamų populiariausių pasaulio dizainerių „Top 200“. Viename interviu menininkas yra pasakęs: „Mane užaugino Skandinavijos dizaino tradicijos, todėl išmokau matyti grožį paprastuose dalykuose: tikslioje išraiškoje, funkcionalume ir logiškose detalėse. Kasdien aš siekiu kurti paprastą ir naudingą dizainą, kuris būtų kiekvienam priimtinas ir ilgaamžis.“

Gamintojo archyvas

Gamintojo archyvas

Kolekcijai „About A“ jau dešimt metų, ją sudaro 96 modeliai. Komponuojant skirtingus modelius ir apdailą galima sukurti daugiau nei vieną milijoną variantų!

Užsakymo nr.: PT_74917578

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis