12 daiktų, kurių nevalia išmesti persikraustant į kitus namus

Kai pakuojate daiktus persikraustymui ar remontui, turite puikią galimybę atidžiai peržiūrėti viską ir atsikratyti to, kas nereikalinga. Tačiau būkite atsargūs – štai keletas daiktų, kuriems verta rasti vietos ir naujuosiuose jūsų namuose.

1. Šeimos relikvijos
Įvertinkite tai, ką turite ir paklauskite savęs, kurie daiktai yra reikšmingi jums ir jūsų šeimai. Kai kurie daiktai verti būti laikomi ir keliauti kartu su jumis į naujuosius namus.

2. Bet kokia elektronika
Laikykite visus įrenginius tol, kol ištrinsite iš jų visą asmeninę informaciją. Daugybė žmonių prieš atsikratydami šių daiktų pamiršta pasirūpinti asmenine informacija.

3. Nuotraukos
Galbūt nuotraukas verta paversti į skaitmeninę formą, tačiau jų prarasti tikrai neverta.

4. Svarbūs dokumentai
Kai ateina metas išvalyti namus ar supakuoti visus juose esančius daiktus, atsikratykite visų nereikalingų popierių. Tačiau atsargiai elkitės su svarbiais dokumentais, tokiais kaip gimimo, santuokos ar mirties liudijimai, socialinio draudimo kortelės, pensijos dokumentai, medicininiai išrašai, draudimo polisai ir daugybė kitų panašių dokumentų, kurie gali susimaišyti tarp išmetimui skirtų popierių.

5. Fiksuoto ryšio telefonas
Niekada nežinai, kada gali išsikrauti mobilusis telefonas ar dingti jo ryšys, todėl fiksuoto ryšio telefoną pasilikti tikrai verta.

6. Kolekcijos
Turbūt patyrėte nemažai malonumo kolekcionuodami šiuos daiktus, tad išsirinkite bent jau kelis, kurie jums atrodo vertingesni už kitus. Ar tai būtų lėlės, ar dekoratyviniai stiklo dirbiniai, geriau keletą jų padėti matomoje vietoje ir jais mėgautis, nei paslėpti visą kolekciją sandėlyje stovinčiose dėžėse.

7. Gražūs papuošalai ir dėžutės nuo jų
Jeigu turite originalią dėžutę nuo papuošalų, jų vertė perparduodant bus neabejotinai didesnė. Kitaip tariant, papuošalai originalioje dėžutėje atrodo tarsi naujutėliai.

8. Papildomi virtuvės ir vonios reikmenys
Pasilikite tik tai, ko jums reikia ir ką naudojate: puodus ir keptuves, geros kokybės šefo peilį, mentelę, medinį šaukštą, virtuvės techniką (pavyzdžiui, plaktuvą) ir pagrindinę virtuvės tekstilę. Jeigu visko prisikaupė per daug, galite kažką atiduoti, tačiau žiūrėkite, kad svarbiausių daiktų pakaktų. O kaip dėl vonios kambario? Kiekvienas žmogus turėtų turėti po keturis rankšluosčius.

9. Brangius atsiminimus keliantys daiktai
Visada pasilikite sentimentus ir žavius prisiminimus keliančius daiktus, tokius kaip jūsų vaiko pirmoji garbana ar maratone iškovotas medalis. Tai daiktai, kurių jokiais kitais pakeisti neįmanoma.

10. Avariniai reikmenys
Radijas, baterijos, žibintuvėlis, pirmosios pagalbos rinkinys – visa tai turi būti po ranka, kai persikeliate į naujus namus. Jeigu viso to neturite, pats metas įsigyti!

11. Brangių rankinių etiketės
Jeigu kada nors sugalvosite savo rankines parduoti, išsaugotos etiketės padės įrodyti jų autentiškumą ir gauti kur kas didesnę kainą.

12. Nesibaigusio galiojimo medikamentai ir kosmetika
Išmesti senus medikamentus ir kosmetiką ir nusipirkti naujus – tai atsieis labai brangiai. Negana to, kasdien vartojamus vaistus būtina turėti po ranka per visą persikraustymo laikotarpį.

Kaip žinoti, kas iš tikrųjų reikšminga?
Bet kokioje kategorijoje, tarkime, meno dirbinių, užduokite sau klausimą: „Jeigu galėčiau pasiimti tik tris kūrinius, kurie tai būtų?“. Jeigu kalba eina apie knygas, tuomet savęs paklauskite: „Jeigu galiu su savimi pasiimti tik 20 knygų, kurios tai būtų?“. Tai padės jums suprasti, kuriuos daiktus privalote pasilikti. Visa kita – derybų klausimas.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis