Žvakių kūrėjai: šiame amžiuje žmonės investuoja ne į daiktus, o į savo vidų

Žinomi rankų darbo magiškų žvakių, smilkalų ir namų kvapų „Smells Like Spells“ kūrėjai ketvirtadienio vakarą pristatė naujausią savo kolekciją. Tai – ypatingais aukštosios parfumerijos kvapais praturtintos ir magija apgaubtos kvapiosios aromaterapinės žvakės, kurių pakuotėje slepiasi kas kartą vis kita Taro korta.

„Savo žvakes, smilkalus ir namų kvapus vadiname skandinavų dievų vardais, kurie globoja tam tikras sritis – meilę, partnerystę, sveikatą, karjerą. Tačiau mūsų klientai, ieškantys savęs pažinimo ir atsakymų į vis įvairesnius gyvenimo klausimus, įkvėpė mus sukurti dar vieną, prabangią Didžiojo Arkano žvakių kolekciją. Žmonės šiais laikais yra pasiryžę investuoti, tačiau ne į daiktus, o į savo išmintį, ramybę“, – sako vienas iš „Smells Like Spells“ įkūrėjų Marius Bartkevičius.

Martynas Sirusas

Naujausia žvakių kolekcija „Major Arcana“ (Didydis Arkanas) sukurta pagal Taro kortas. Šiuo metu pristatomos šešis pirmus Taro kortų kaladės simbolius atitinkančios žvakės. Jos pavadintos Kvailio, Mago, Vyriausiosios žynės, Imperatorės, Vyriausiojo žynio ir Imperatoriaus vardais. Per ateinančius metus „Smells Like Spells“ komanda kolekciją užbaigs ir sukurs žvakes, atitinkančias visus Didžiojo Arkano simbolius, kurių yra net 22. Jie atspindi visas žmogaus asmenybės būsenas, energijas, dvasinio augimo kelią nuo gimimo iki tobulumo, o tai yra ir pagrindiniai K. G. Jungo suformuoti žmogaus sąmonės archetipai. Naujausių žvakių receptai sukurti taip, kad šias žmogaus būsenas pažadintų ir subalansuotų.

Pavyzdžiui, tiems, kurie trokšta pokyčių, siūloma rinktis žvakę, sukurtą pagal pirmąją kaladės kortą – vadinamą „Kvailio” ir pažymėtą skaičiumi „0“. Mat būtent Kvailys žymi naują pradžią, o suderinta snapučių, santalo, bergamotės, kavos, kalendrų sėklų bei opiumo kvapų piramidė gali padėti atsipalaiduoti, nugalėti baimes, įkvėpti pasitikėjimo savimi ir entuziazmo.

Lotyniškai „arcānus“ reiškia „paslaptis“, todėl šįkart žvakėse įmaišytas ne tik lašelis magijos, bet slepiasi ir kūrėjų siurprizas – tik išpakavus žvakę bus matyti, kokia Didžiojo Arkano korta jums atiteko ir kokią žinutę ji skleidžia.

Kaip rašoma spaudos pranešime, visoms žvakėms tradiciškai naudojamas natūralus sojų vaškas ir medvilninės dagtys. Naujausios kolekcijos ypatybė – tarpusavyje derinama daugiau ir mūsų uoslei retesnių kvapų, pavyzdžiui, šafrano, kalendrų sėklų, mimozų, snapučių, figų, kadagio uogų, vandens lelijų ar kedro aromatai. Tam, kad kiekvienas aromatas derinyje išlaikytų savo natą ir teigiamas savybes, gerokai pailgėja ir žvakės gamybos procesas. Tiesa, šios žvakės dėmesį ima traukti dar nė neišpakavus jų iš dėžučių ir nepauosčius – baltos ir sidabro spalvos pakuotes joms kūrė žinomas pakuočių dizaineris Edvardas Kavarskas, dizainerės Greta Koreivaitė ir Agnė Šutrikaitė. Kiekvienoje pakuotėje – kūrėjos Eglės Bagdonaitės iliustruota vis kitokia Taro korta.

„Dažniausiai būrimą Taro kortomis suprantame tik kaip ateities nusakymą, tačiau iš tiesų jos leidžia pažvelgti į pačią situacijos gelmę, padeda suvokti savo problemų priežastis, rasti raktą į sėkmę bei tobulėjimo kelią. Būtent todėl naujajai kolekcijai pagrindu pasirinkome Taro kortų Didįjį Arkaną, kuris kiekvieną akimirkai leis pasijausti tarsi ragana ar raganiumi. Visose pakuotėse yra ir paaiškinimai, kaip galima labiau pažinti save, susitelkti vienos ar kitos problemos sprendimui. Žinoma, pirmiausiai kviečiame tiesiog išsirinkti patinkantį kvapą, būtent jis ir nukreips mus patobulinti tą savo asmenybės pusę, kuriai šiuo metu reikia daugiausiai dėmesio“, – šypsosi vienas iš žvakių kūrėjų Vilius Malinauskas.

Martynas Sirusas

Prieš kiek daugiau nei dvejus metus lietuvių pradėtų gaminti namų kvapų, smilkalų ir žvakių aromatai jau skleidžiasi ir užsieniečių namuose. Rankų darbo žvakėmis prekiaujama butikuose ir prekybos centruose JAV, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Slovėnijoje ir kitose šalyse.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis