Šventės stilingai: ką paruošė kalėdinė mugė „Kodas|477“?

Šimtus dalyvių bei dešimtis tūkstančių lankytojų pritraukusi mados mugė Kodas|477 su nauju dvelksmu grįžta Kalėdoms.

Išskirtinai lietuvių dizainerius suburianti mugė šventinio laikotarpio pradžią pasitiks su sporto žurnalistės Vlados Musvydaitės ir dizainerių Audronės Darbėnienės ir Gretos Subatavičiūtės sukurtomis išmaniosiomis sporto tamprėmis, patarimais kaip nenualinti savo kūno šventiniu laikotarpiu bei padėti jį papuošti stilingoms švenčių sutiktuvėms.

Mugės organizatoriaus „Interjero erdvė“ atstovė Irutė Tumaitė pasakoja, kad lietuvių dizainerių darbus pristatančios mugės pavadinimas KODAS|477 kilo siekiant iliustruoti lietuvių tapatybę tarptautinėje rinkoje. Brūkšninio kodo pirmieji skaičiai reiškia šalį, o būtent 477 reiškia Lietuvos teritoriją.

„Dalyvauti mugėje kviečiame tik lietuvių kūrėjus. Savo šalyje turime daug aukštos klasės rūbų ir aksesuarų kūrėjų, kurie savo idėjomis bei jų išpildymu nenustoja stebinti. Džiaugiamės, kad jau pirmosios mugės, vykusios Kauno rotušės aikštėje, metu sulaukėme daugiau kaip 100 dalyvių bei gausybės mados gerbėjų“, - pasakoja Irutė Tumaitė.

Organizatorė pasakoja, kad būsimoje kalėdinėje mugėje lankytojai sulauks ne vienos staigmenos. Mugės akcentas - sporto žurnalistės Vlados Musvydaitės išmaniųjų sporto tamprių pristatymas. „Neveltui sakoma, kad svajonės pildosi prieš šventes. Visuomet svajojau sportuoti su gražiomis, funkcionaliomis ir išskirtinėmis tamprėmis, nors mes, tarp sportininkų, vadiname jas "tympomis" ir pagaliau tai įgyvendinau. Kartu su prekės ženklu "Thermowave" ir dizainerėmis Greta Subatavičiūte ir Audrone Darbėniene sukūrėme ir vyrams, ir moterims skirtas sporto tampres, kurios turi vieną detalę, be kurios neįsivaizduoju savo sporto", - intriguoja V. Musvydaitė, kuri parodoje bus visas keturias dienas.

Mugės KODAS|477 metu bus eksponuojamos Profesinio meistriškumo akademijos floristikos profesionalų sukurtos dekoracijos. Tai bus paroda, perteikianti kalėdinės mugės dvasią. Instaliacijos bus susijusios ne tik su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis, tačiau ir su mada.

Savaitgalį vyksiančių kūrybinių dirbtuvių visi norintys galės išmokti kaip pasigaminti originalų kalėdinį vainiką ar kitas kalėdines dekoracijas. Pakavimo dirbtuvių metu specialistai patars, kaip gražiau ir originaliau supakuoti kalėdines dovanas. Prie Kalėdinės mugės KODAS|477 jungiasi ir tokie garsūs lietuviški prekiniai ženklai kaip Julia Janus, Happeak ir Robert Kalinkin.

Prieš įsibėgėjant į kalėdinį maratoną mugės organizatoriai primena, jog šiuo laikotarpiu būtina save palepinti, tačiau reikia nepamiršti viską daryti su saiku.

„Svarbiausia, nepasiduoti stresui kuris šventiniu periodu stipriau paliečia daugelį iš mūsų. Tiesiog minutėlei sustokite, atsikvėpkite, susidėliokite mintis, planus, o svarbiausia - pajuskite Kalėdų dvasią savo širdyse“, - linki„Interjero Erdvė“ įkūrėjai G. ir A. Bučai.

Mados mugės organizatorius „Interjero Erdvė“ – jau ketvirtus metus iš eilės, organizuojanti didžiausią Lietuvos dizaino festivalį - dizaino savaitę Kaune, tuo išreikšdama savo palaikymą lietuviškam dizainui ir kūrėjams.

Mugė Kalėdinis kodas 477 vyks gruodžio 3-6 dienomis, Vilniuje esančiame PC Europa, II aukšte.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis