STRUCTUM konferencijoje pasidalinta 2017-ųjų interjero kodais

Šiandien darnios pastato patalpų vidaus visumos be profesionalios patirties sukurti neįmanoma. Technologijų amžiuje žmogaus asmeninės ir darbo erdvės nebeįsivaizduojamos be gausybės išmanių įrenginių ir inovatyvių dizaino sprendinių. Todėl interjero specialistai kasdien susiduria su iššūkiu pritaikyti technologines naujoves taip, kad jos organiškai įsilietų į aplinką, ją papildytų naujomis funkcijomis ir kartu papuoštų.

Atsižvelgdamas į kintančius interjero rinkos pokyčius ir poreikius, žurnalas STRUCTUM š.m. lapkričio 24 d. sukvietė dirbančiuosius interjero srityje ir ja besidominčiuosius, į konferenciją „2017-ųjų interjero kodas – inovatyvus natūralumas“. Pasiklausyti pranešimų ir dalyvauti atviroje diskusijoje susirinko per 200 dalyvių: architektai (27%), dizaineriai (28%), įmonių vadovai (12%), marketingo/rinkodaros specialistai (9%), baldų salonų atstovai (9%), akademikai (6%), projektų vadovai (4%) ir kiti (5%).

Susirinkusiesiems architektas Tomas Lapė („Studija lapė“) atskleidė, kad interjero atviro kodo programa užprogramuota modernumo sąvokoje. Architektas Rytis Mikulionis (architektūros studija „Plazma“) aptarė šiuolaikinius visuomeninių interjerų projektavimo niuansus, juos iliustruodamas asmeninės ir jo kolegų kūrybos pavyzdžiais.

Kaip išlaikyti visuomeninės paskirties objektų estetinį vaizdą ilgus metus, pasakojo UAB „Interjero linija“ direktorė Dainora Kizevičienė. Švaros ir gaivaus oro privačių bei visuomeninių pastatų problemą aptarė UAB „Aidora“ generalinis direktorius Eugenijuis Šilgalis, pristatydamas inovatyvią išeitį – centrines dulkių siurbimo sistemas. Architektė Gražina Janulytė-Bernotienė (Gražinos Janulytės-Bernotienės studija) pateikė intriguojantį receptą norintiems sukurti interjero šedevrą. O apie išmanias, nestandartinių sprendimų ir originalaus dizaino virtuvės ir vonios kambario įrangos technologijas, galinčias stipriai praplėsti bet kurio stiliaus interjero funkcionalumą, išsamiai papasakojo GROHE AG pardavimų atstovė Lietuvoje Aistė Stankevičienė.

Visi konferencijos dalyviai sutiko, kad šiuolaikinio interjero modernios tendencijos, estetika, koloristika, praktiškumas ir kūrybinių idėjų įgyvendinimo galimybės didele dalimi priklauso nuo gebėjimo praktiškai integruoti į visokio stiliaus interjerą naujoves, taip pat nuo to, kiek bus pasinaudota inovatyviomis paslaugomis ir to, kaip bus panaudotas technologinis išmanumas, siekiant patenkinti žmogiškuosius poreikius per jį supančią aplinką.

Užsakymo nr.: PT_73407710

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis