Patarimai, kaip atsibodusiam interjerui įpūsti gyvybės

Atsibodo jūsų seni, neįdomūs namai? Norėtumėte atsikratyti nusibodusio namų interjero? Ar kada nors svarstėte, kodėl pas jūsų kaimynus nuolat pilna svečių, kai tuo tarpu pas jus niekas neužsuka?

Atsakymai jūsų klausimams slypi namų interjero ir dekoro atnaujinime.
Garsus pasakymas „namai namučiai“ sako, kad nieko nėra geriau už komfortabilius namus. Namų renovacijos ir dekoravimas suteikia namų savininkams galimybę išreikšti savo individualumą.

Jeigu norite renovuoti savo namus, interjeras ir dekoravimas yra labai svarbūs. Minkštų baldų pakeitimas gali visiškai pakeisti jūsų namus, taigi jei tik jūsų kišenė leidžia – atnaujinkite arba pakeiskite minkštus baldus. Tarkim, nusipirkite keletą ryškiaspalvių pagalvėlių, kurios nurodys jūsų dekoravimo temą.

Galite bandyti suderinti pagalvėlių užvalkalų spalvas ir raštus su užuolaidomis. Svetainė gali būti perdažyta neutraliomis spalvomis, taip pabrėžiant jūsų užuolaidų ir pagalvėlių spalvas. Taip pat galite keisti ir kitus kambarius namuose.

Dekoruodami kambarį, galite panašiai „suporuoti“ kilimus su kita namų detale. Pavyzdžiui, ryškų mėlyna kilimą galite derinti su mėlyna sofa – kambariui suteiksite žaismingumo. Jeigu negalite leisti pinigų dekoro detalėms, išbandykite pigesnį variantą. Pradėkite pakeisdami senas detales, kaip durų rankenas, elektros lempučių instaliacijas ir šviesos jungiklius, naujomis.

Jūs galite perdažyti senus baldus, kampe pastatyti naują staliuką. Pakeiskite senus sofos užvalkalus, derančius prie jūsų svetainės spalvų. Tokie smulkūs pakeitimai paįvairina ir atnaujina jūsų namus.

Jei vis dėlto biudžetas leidžia, turite gerai apgalvoti, kokio tipo baldus norite statyti savo namuose. Vieni žmonės mėgsta kažkokią tematiką, kitiems patinka paprastas chromo ir juodos odos derinys. Būtent jūsų išsirinkti baldai lemia, kaip dekoruosite namus.

Taip pat sienų ir užuolaidų spalvos neturėtų „pyktis“. Prieš pradedant dekoruoti namus, jūs turėtumėte pasidaryti galutinio varianto planą, eskizą. Jūs neturite būti ekspertu šioje srityje, tiesiog užsitikrinkite, kad pasirinkti baldai atitiks pasirinktą temą.

Namų atnaujinimas – smagi užduotis, tačiau turite atidžiai sekti, kiek išleidžiate baldams ir dekoro elementams. Be abejo, nenorėtumėte viršyti savo biudžeto. Pasitarkite su kaimynais ar draugais, kurie neseniai renovavimo savo namus. Taip pat namų tobulinimui galite pasinaudoti žemiau pateiktais patarimais:

• Jūs galite dekoruoti savo namus sutaupydami perdažydami sienas – naujai dažytos sienos atrodo patraukliau ir patobulina bendrą namų išvaizdą.

• Įsitikinkite, kad langai ir durys neapgadinti ir neištepti. Aptriušę durys ir langai gali sukurti neigiamą įspūdį ir sumažinti jūsų namų stilingumo koeficientą.

• Struktūriniams komponentams, tokiems kaip elektros laidų instaliacijai ir šildymo įrenginiams turėtų būti duodama pirmenybė – neturėtumėte taupyti šioje srityje, nes ji yra be galo svarbi saugiam namui.

• Virtuvė turėtų būti atnaujinta – pakeiskite stalo paviršių, lempų gaubtus ar spinteles.

• Vonios baldai sukuria prabangos ir komforto jausmą vonioje, o juk geras, patogus vonios kambarys yra būtina idealių namų sąlyga.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis