Nepasiduokime stereotipams: gėlės stalčiuose

Ieškodami būdų išradingiau sustatyti kambarinius augalus, pabandykime nepasiduoti stereotipams. Graži, elegantiška komoda su išpuoselėtomis gėlėmis stalčiuose suteiks interjerui išskirtinio originalumo, o gaila bus ne vietos, naudojamos ne pagal paskirtį, bet to, kad anksčiau tokia mintis į galvą nešovė.

Kaip matote pagrindinėje nuotraukoje, augalų įkurdinimą komodos stalčiuose drąsiai galima vadinti vertikalaus apželdinimo projektu. Svarbiausias jo privalumas – vietos taupymas, nes tokiam gėlių kiekiui prireiktų ne vienos palangės.

Komodos stalčiuose galima sutalpinti daugiapakopę vazonėlių kompoziciją su pačiais įvairiausiais augalais. Negiliame stalčiuje geriausiai jausis sukulentai – jie ir patys nedidukai, ir šaknys kai kurių menkos, o spalvos, formos, lapų tekstūros skiriasi taip, kad augalus galima sudėlioti į žavią mozaiką. Žemesniuose stalčiuose tinka auginti šiek tiek aukštesnes gėles, pavyzdžiui, paparčius išraiškingais karpytais ar ažūriniais lapais. Stalčiai turėtų būti atitraukti tarsi laiptelių pakopos, kad visos gėlės gautų užtektinai šviesos.

Kaip augalus sodinti – kita tema. Jei jų poreikiai drėgmei panašūs, patogiau rinktis platesnes dėžutes, kuriose gėlių telpa daugiau. Tačiau jei savo, kaip gėlininko, gebėjimais ne itin pasitikite ir baiminatės, kad kai kurie augalai gali skursti, kiekvieną sodinkite į atskirą vazonėlį – jei prireiks, nesunkiai gėlę pakeisite.

Praktiškas patarimas: augalus sodinkite į keturkampius vazonus – juos kompaktiškiau nei apvalius surikiuosite stalčiuose.

Gamintojo „Cole and Son“ nuotraukoje pavaizduoti tapetai – iš salono „Retroforma“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis