Naujienos tekstilėje – nuo rytietiškų motyvų iki 3D efekto audinių

Šį savaitgalį Italijoje įvyko prestižinė „Proposte“ paroda, į kurią patekti gali tik išrinktieji. Ant Komo ežero kranto įsikūrusioje viloje „Villa Erba“, aukščiausios klasės tekstilės įmonės įsisuko į audinių naujienų ir tendencijų verpetą. Dalijamės, kas šiemet užkariavo tekstilės „podiumą“!

Asmeninio albumo nuotr.

Sezono karalius – natūralumas

Bene visose srityse vis dar gajus natūralumo kultas. Sveika gyvensena bei mityba, natūralus makiažas bei plaukų spalva, medžiagos iš gamtos interjeruose... Tekstilėje taip pat itin ryški natūralumo įtaka. Čia svarbios tiek spalvos, tiek tekstūra. Švelnūs ir šviesūs tonai drąsiai derinami su tamsiais, žaidžiama kontrastais. Pavyzdžiui, interjere supinkite visiškai priešingo kolorito tekstilės elementus – užuolaidas ir pagalvėles.

Tuo tarpu trečio natūralaus atspalvio lovatiesė puikiai įsilies į derinį ir sudarys madingą tekstilės trio. Be galo aktuali audinio tekstūra – išlaikomas natūralus šiurkštumas, kiekvienas suaustas siūlas lyg turi savo charakterį, yra lengvai matomas audinyje nesiekiant gamyklinio tobulumo. Populiarus linas ir jį primenantys audiniai, kurie dažnam lietuviui asocijuojasi būtent su natūralumo viršūne.

Modernus natūralumas

Rodos, žodis „natūralus“ koduoja visą, kas artima, nenutolę nuo gamtos, nurodo šaknis. Kaip natūralumas gali būti moderniu? O kaip Jums audinys, turintis 3D efektą? Perbėgus pirštais per audinį, jaučiama iškilusi audinio tekstūra, kuri sukurs dinamiškumu alsuojantį interjerą. Tekstūra tampa esminiu efektu, spalvos išlieka ramios ir harmoningos, atkartojančios gamtoje sutinkamus atspalvius.

Rytietiški raštai

Kaip ir rūbų madoje, taip ir tekstilėje šiemet ypač laukiami rytietiški motyvai. Priešingai negu nuosaikusis natūralumas, šią tendenciją įsileisiantys į savo namus turėtų nebijoti ryškių spalvų ir netikėtų jų derinių, skoningo margumo bei rašto perėjimo iš vieno į kitą. Tokia ekstravagantiška tekstilė įsikomponuos į eklektišką lofto ar studijos interjerą, tačiau skoningai ją galima įlieti ir į visiškai lakoniškus namus, suteikiant jiems spalvų ir žaismės.

Geometrija ir ornamentika

Šiek tiek griežtumo pažers geometrinių formų raštai – apskritimai, dryžiai, kvadratai... Svarbu tokią matematiškai apibrėžtą tekstilę suporuoti su kitais dekoro elementais. Tai galėtų būti veidrodis, rėmuose atkartojantis naudojamas geometrines figūras, kilimas ar tapetai. Nebijokite eksperimentuoti ir atrasti savąjį tekstilės stilių!

Parodoje „Proposte“ viešėjo ir tendencijomis dalinosi interjero salonas „Audrineta“: www.audrineta.lt

Užsakymo nr.: PT_71151458

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis