Minimalistiški aksesuarai, kurie padės sukurti būstą su charakteriu ir individualiu prieskoniu

Iš tiesų šįkart susipažinsime ne su tais tikraisiais „individualistais“, anot žodynų, – „individualizmo šalininkais“, bet svečiuosimės kūrybingo šeimyninio dueto – Justės Kubilinskaitės ir Simono Tarvydo studijoje INDI, kurios pavadinimą jos sumanytojai ir įkūrėjai kildina iš žodžio „individualu“. Apie individualumą, išskirtinumą, originalumą kalba ir poros kuriami interjero objektai.

Žurnalas "Mano namai"

Dosjė
Pasakodami apie savo naujos veiklos pradžią Justė Kubilinkskaitė ir Simonas Tarvydas užsimena apie poreikį kurti – kūrybą, kaip nuolatini procesą, o ne tik galutinio tikslo siekį. Dailės akademiją baigusiam Simonui reklamos sritis, į kurią jis buvo iki šiol pasinėręs, nesuteikė galimybių iki galo atsiskleisti prigimtiniam meniškam pradui, todėl ieškodamas būdų įgyvendinti kūrybinį potencialą jis ėmėsi naujos, visiškai kitokios veiklos – interjero objektų. 

Žurnalas "Mano namai"

Kostiumų dailininkė ir žurnalo „Moteris“ mados redaktorė ne tik pritarė vyro minčiai, bet ir energingai prisidėjo idėjomis ir sumanymais. Taip natūraliai susiformavo darni vienas kitą iš pusės žodžio suprantanti, kūrybiška šeimos komanda. Justė tapo daugiau atsakinga už idėjas bei stilistinę kuriamų daiktų išraišką, o Simonui atiteko technologinė, konstruktyvioji dalis. Tiesa, kaip tikina pašnekovai, šie vaidmenys neretai persipina ir susikeičia vietomis. „Mums kūryba – nuolatinis procesas, kaip ir visuomet kintanti namų aplinka. Lietuviško dizaino individualumas, baltiška dvasia ir šiaurietiškas minimalizmas mus įkvepia kurti savitą gyvensenos estetiką, kupiną šviesos, natūralumo ir šmaikščių idėjų“.

Žurnalas "Mano namai"

Naujausias INDI apšvietimo objektas – vos spėjęs išdžiūti į fotostudiją fotografuotis atgabentas šviečiantis kubas.
Žurnalas "Mano namai"

Jaukus naktinis šviestuvas MAM: čia susipina praėjusio amžiaus vidurio stiliaus elementai ir senosios rankdarbių tradicijos. Šviestuvo gaubtą sukūrė ir stambaus mezgimo raštu numezgė Justė Kubilinskaitė.

Žurnalas "Mano namai"

Baltiškasis identitetas

Kūrybinės studijos INDI duetas įkvėpimo sėmėsi iš nuosaikios tradicinės šiaurietiškos stilistikos – besiformuojančio baltiškojo stilistinio identiteto, artimo santūriai lietuvio prigimčiai. Jiems priimtina natūralių medžiagų estetika, formos ir funkcijos darna, aiškios išgrynintos linijos, ekologijos idėja, todėl, be kitų medžiagų, Justė ir Simonas išmėgino ir fanerą – universalią, daugiasluoksnę, itin plastišką ir funkcionalią natūralią medžiagą. Tiesa, Simonas neslėpė, jog fanera Lietuvoje jau seniai nebėra naujiena, o iš šios medžiagos kuriamų daiktų niša palyginti pilna. Norėdami sukurti kažką kitokio, nei įprasta, Justė su Simonu nesiliauja ieškoję naujų kūrybinės išraiškos galimybių.

Žurnalas "Mano namai"

„Esame šiauriečiai, todėl mums artimas paprastumas, natūralumas, ramybė. Daugumą elementų kuriame savo rankomis. Tai nejučia mus sieja su senosiomis tradicijomis, mūsų sukurtuose objektuose įgaunančiomis naujus originalius pavidalus“.

Žurnalas "Mano namai"

Iliuzinė realybė

Ne veltui sakoma – genialu tai, kas paprasta: visai atsitiktinai Justei gimė mintis interjero objektus kurti taikant seną, visiems puikiai žinomą papjė mašė technologiją. Ji ne tik atitiko natūralumo, ekologijos, minimalizmo idėją, bet ir suteikė galimybę ieškoti naujų išraiškos formų. Patobulinusi ir pritaikiusi savo darbo pobūdžiui senąją „popierinę“ technologiją, INDI komanda atrado būdą, kaip sukurti iliuzinę realybę: itin tvari iš perdirbto popieriaus specialiu būdu pagaminta masė dėl savo spalvos bei faktūros atrodo kaip sustingęs betonas, nors iš tiesų didžiuliai pusrutulio ar kubo formos šviestuvai yra visiškai lengvi – bet kurį jų nesunku pakelti viena ranka.

Žurnalas "Mano namai"

Potekstės

„Lietuvoje – tai kol kas nauja, todėl turime iki galo išnaudoti šią dar neužpildytą nišą“, – sako INDI studijos įkūrėjai, jau ieškantys idėjų, kaip pritaikyti senąją ir iš naujo atgaivintą popieriaus masės technologiją kuriant įvairiausius interjero objektus. „Betoninėje“ INDI kolekcijoje jau puikuojasi įspūdingi masyvūs pusrutulio formos pakabinamieji šviestuvai, itin derantys aukštuose lofto tipo interjeruose, minimalistinio dizaino lakoniškos apskritimo formos laikrodis, masyvus šviestuvas-kubas, galintis tapti ir patogiu staleliu, ir kiti objektai. „Mums svarbu, kad mūsų kuriami daiktai būtų ne tik estetiški, originalūs ar ekologiški, bet ir turėtų potekstę, žadintų vaizduotę“, – taip pasakodami apie savo sukurtus daiktus kūrybos esmę įvardijo „individualistai“.

Kūrybinės studijos komanda – Justė Kubilinskaitė ir Simonas Tarvydas, www.indi.lt.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai prenumeratą.

Nuotraukos – Augio Narmonto ir iš studijos „Indi“ archyvo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis