Madinga interjero kryptis tiems, kurie nori atnaujinti namus be išlaidų

Ar galima atnaujinti namus neišleidus nė cento? Be abejo, jei turite kūrybingumo gyslelę ir nesibaiminate darbų. Tuo labiau, kad šįmet patiems imtis dekoro elementų gamybos - viena interjero tendencijų.

Šiųmetėje interjero tekstilės parodoje "Heimtextil" išryškėjo namų dekoravimo rankdarbiais tendencija. Tai pačios įvairiausios interjero detalės, kurias nepagailėję laiko pasigaminsite patys. Rankdarbiai leidžia ne tik sutaupyti, bet ir suteikti namams unikalumo, ypatingo jaukumo.


Patiems dekoruoti namus verta ir dėl teikiamo malonumo. Savaitgalį ar jaukų vakarą gamindami interjero detales atsipalaiduosite, pabūsite su artimaisiais, atsikratysite streso, išlaisvinsite savo kūrybiškumą. Vieniems pakaks ir poros vakarų, kitiems galbūt prireiks poros savaičių, tačiau rezultatas bet kokiu atveju atpirks jūsų pastangas - naujos detalės ir akcentai atgaivins pabodusią erdvę.


2017 m. verta išskirti keletą madingiausių rankdarbių. Žiemos metu išpopuliarėjo megztos interjero detalės, nuo lovos užtiesalų, šiltučių pledų, pagalvėlių užvalkalų iki krepšių ar kilimų. Juos jungia vienas svarbus elementas - mezgama iš superstorų siūlų. Aišku, tokiems aksesuarams gaminti prireiks gerokai storesnių nei paprastų virbalų. Jų paieškoti verta, nes mezgimas be galo ramina, gerina koncentraciją, atmintį, ramina, o milžiniški megzti aksesuarai akimirksniu papuošia namus ir užburia jaukumu.



A photo posted by Вяжу, Создаю Уникальные Броши (@happytiaknit) on Jan 20, 2017 at 6:44am PST

A photo posted by Madeleine Mtb (@madeleine_woolhogs) on Jan 25, 2017 at 9:18am PST

A photo posted by D-EVA (@design_eva_london) on Sep 17, 2016 at 5:10am PDT

Kiti madingi interjero aksesuarų gamybos būdai - pynimas ir rišimas. Tokiems rankdarbiams tereikia audinio atraižų ir schemų, kaip atraižas pinti ir rišti vienas su kitomis, kad pasigamintumėte norimos formos kilimėlį ar kitą elementą, pavyzdžiui, daiktadėžę. Šįmet parodoje "Heimtextil" buvo galima išvysti daugybę iš įvairiausių virvelių ir atraižėlių pintų sėdmaišių, mažučių pufų, dėklų ir kitų ryškiaspalvių akcentų. Šie rankdarbiai pristatyti kaip tendencija, įkvėpta įvairių kultūrų ir joms būdingų amatų.


A photo posted by Ruth Clark (@ruth_clark_) on Jan 10, 2017 at 7:47am PST

A photo posted by Studio G (@studioguk) on Jan 11, 2017 at 7:42am PST

A photo posted by SAPHYR Pure Linen (@saphyr_pure_linen) on Jan 11, 2017 at 4:32pm PST

Drąsiai imkitės ir tapybos - tai bene lengviausiai įgyvendinamas namų atnaujinimo būdas. Galite erdvę papuošti pačių nutapytu paveikslu arba įsigiję specialių tekstilės dažų išpiešti jais audinius, pasisiūti užvalkalėlių, naują staltiesę, užuolaidas, širmą. Jei trūksta idėjų, ką tapyti, leiskite sau improvizuoti. Abstrakcijos - puikus pasirinkimas, čia nereikia nei tiksliai atkartoti pasirinktų formų, nei sprausti savęs į kitokius rėmus. Svarbiausia atsipalaiduoti, išsirinkti tinkamą spalvų dermę ir leisti sau atitrūkti nuo kasdienybės.


A photo posted by Studio G (@studioguk) on Jan 9, 2017 at 10:28pm PST

A photo posted by Thyra Textil (@thyratextil) on Jan 10, 2017 at 4:25am PST

Įkvėpimo kūrybai galite atrasti visur, nesvarbu ar verčiate žurnalo puslapius, ar žvelgiate į žiemišką sodą. Galbūt žurnale pamatytas drabužio modelis užkabins akį patikusiu raštu, o apsnigti paviršiai padiktuos įdomias formas - nesibaiminkite jungti patikusių elementų. Dekoruodami namus patys neprisiriškite tik prie norimo rezultato, juk kartais genialūs dalykai įvyksta ekspromtu. Rankdarbiai turėtų ne tik gražinti namus, bet ir leisti pasinerti į kūrybos džiaugsmą.


A photo posted by Studio G (@studioguk) on Jan 10, 2017 at 10:25pm PST

A photo posted by textiledesigner & knitter (@ponylette) on Jan 11, 2017 at 3:57am PST

A photo posted by Studio G (@studioguk) on Jan 25, 2017 at 3:13pm PST

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis