Kuo turi pasižymėti modernios lentynos, sekcijos ir stelažai

Vis dar madingas minimalizmas agituoja negailestingai mesti nereikalingus daiktus ir neskubėti įsigyti naujų. Tačiau ką daryti šiuolaikiniam didmiesčio žmogui, kuris skaito knygas ir žurnalus, domisi muzikos naujienomis, renka dėmesio vertus filmus ir daug keliauja. Kur visa tai laikyti? Laimei, dabar yra didelis pasirinkimas baldų tvarkai palaikyti – lentynos, sekcijos, stelažai.

Griozdiškų sekcijų laikai praėjo. Į jų vietą atėję moduliniai korpusiniai baldai atrodo lengvi, atviri ir grakštūs. Modulinių baldų pagrindas – sieninė plokštė su įmontuotomis atviromis lentynomis. Be to, modulinė konstrukcija leidžia sukurti daugybę kombinacijų.

Daugelis dizainerių kuria nuosavas idealaus daiktų laikymo versijas. Baldų parduotuvėse prekiaujama ne tik lentynomis, sekcijomis ir stelažais, bet ir aksesurais jiems – kartoninėms ir medinėmis dėžėmis, kitomis plastikinėmis ir pintomis talpomis daiktams susidėti.

Shutterstock nuotr.

Jeigu anksčiau lentynoms buvo naudojamas medis arba jį imituojančios medžiagos, dabar baldų dizaineriai imasi šiuolaikinių faktūrų. Ypač populiarus plastikas, švytintis ryškiomis spalvomis. Toks baldas pritraukia akį, tampa ryškiu dekoratyviu patalpos akcentu.

Lengvo metalo surenkami stelažai labai paprasti ir pigūs. Tai kaip vaikiškas konstruktorius, iš kurio elementų galima surinkti įvairių konfiguracijų stelažą.

Vieną iš griozdiškiausių baldų – „storą” ir didelę drabužių spintą keičia drabužinės. Jose sumontuotos atviros lentynos vizualiai padidina patalpą, yra labai patogios, nes puikiai matomi jose sudėti daiktai.

Lentynos interjere – neatskiriama šiuolaikinių apartamentų, tipinių butų ir užmiesčio namų dalis. Jos kambariui gali suteikti visiškai kitokį vaizdą ir net proporcijas, nes lentynos neužgožia kambario, nedaro ankštu. Ant jų sudėtos knygos, fotografijų rėmeliai, dekoratyviniai daiktai puošia intejerą.

Fotolia nuotr.

Lentynos gali būti atviros ir uždaros, statomos ant grindų ar kabinamos. Dažniausiai gaminamos paprastai iš medžio drožlių plokštės, metalo, plastiko, grūdinto stiklo, rečiau – iš medžio masyvo.
Į atviras žemas lentynas patogu sudėti didesnio svorio daiktus, kuriais dažniausiai naudojamasi.

Dekoro elementu gali būti ne tik pačios lentynos, bet ir erdvė tarp jų. Dar labai svarbu, kuo užpildyta lentyna. Išdėliojant ant jos dekoratyvinius aksesuarus svarbu nesugriauti vieningo stiliaus ir visos erdvės harmonijos. Chaotiškai sudėti atsitiktiniai daiktai virs marga netvarkinga dėme.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis