Kaip vizualiai padidinti būsto plotą: patarimai, kurie neištuštins kišenės

Ne visi iš mūsų gyvena erdviuosebutuose ir namuose, o kai gyvenamojo ploto nėra daug, visada kyla klausimų, kaip vizualiai erdves padidinti.

Šviesūs tonai


Jei norite, kad jūsų butas vizualiai atrodytų erdvesnis, atsisakykite tamsių atspalvių ir rinkitės šviesius. Kuo kambarys šviesesnis, tuo didesnis ir erdvesnis jis atrodo.


Shutterstock


Faktūra ir tinkamos medžiagos


Labai sėkmingai vizualiai praplatinti butą gali interjero paviršiai, pasižymintys šviesą atspindinčiomis savybėmis. Sienoms geriausia rinktis šviesių tonų dangas be piešinių ar dekoravimo elementų. Jei siena klojama plytelėmis, jos būtinai turi būti šviesios ir didelio ploto.


Shutterstock


Šviesios grindys


Grindis patartina iškloti šviesių tonų medžiaga ir vengti smulkių detalių. Labai gerai vizualiai erdvę didina skersai plytelėmis, laminatu ar parketu klotos grindys.


Shutterstock


Sienų spalvos baldai


Jei pageidaujate maksimaliai išplėsti gyvenamąją erdvę, derinkite baldų ir sienų spalvą – interjeras atrodys vientisas ir erdvus. Svarbu pastebėti, kad tokiuose kambariuose geriau vengti arkų, bortelių ir kolonų.


Shutterstock


Veidrodžiai


Galima veidrodį pakabinti prieš langą ar paveikslą. Labai sėkmingai erdvę plečia veidrodžiai ant lovos ar lentynų nugarėlių.


Shutterstock


Langai


Labai svarbus yra langų dekoravimas užuolaidomis: derėtų vengti masyvių užuolaidų, geriau rinktis lengvus audinius ar tiulį, nes tokie variantai pasižymi dideliu šviesos pralaidumu.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis