Kaip sukurti jaukią atmosferą pasitelkus dirbtinį kailį

Dirbtinis kailis gali sukurti jaukumo, svetingumo atmosferą, todėl pastaruoju metu jis vis drąsiau naudojamas kaip skoninga interjero detalė.

Pastebima, kad ne per seniausiai dizaino pasaulyje vyravo paprastumas kartu su modernumu, netgi kiek pereinantis į šaltumą, bet dabar žmonės vis labiau nori, kad namuose galėtų jaustis kaip įmanoma jaukiau ir patogiau.

Be to, dirbtiniai kailiai tampa vis populiaresni ir dėl gyvūnų saugojimo. Tad keletas patarimų, kaip galima paįvairinti interjerą.

1. Naudokite jį tose vietose, kurioms reikia „užpildymo“
Interjero dizaineriai paprastai pataria dėti dirbtinius kailius į švarias ir tvarkingas erdves tam, kad šios atrodytų jaukesnės ir svetingesnės.

Tai gali būti tiesiog dirbtinio kailio pagalvėlė, kilimėlis ar užtiesalas.

Shutterstock nuotr.

2. Optimaliausias limitas – vienas-du elementai

Jeigu turite dirbtinio kailio pagalvėlę, kilimą ar užtiesalą, atminkite – pasirinkite kaip detalę vieną jų, o ne visus tris.

Šiuo atveju galioja taisyklė – mažiau yra daugiau.

3. Atkreipkite dėmesį į spalvų variacijas

Interjere naudokite tik aukščiausios kokybės dirbtinius kailius.

Ieškokite kailio su ilgesniu plauku, kad atrodytų kuo tikroviškiau. Taip pat ieškokite kailio, kuris pasižymi spalvų tonų variacija – ne vienoda pilka arba vienoda balta spalva.

Ir atminkite, jeigu ieškote šviesaus dirbtinio kailio, kreminės spalvos atspalviai visada atrodo natūralesni nei visiškai balta spalva.

Shutterstock nuotr.

4. Šviesesnis variantas tinka visada

Dirbtinis kailis kaip interjero detalė visais metų laikais tinkama, jeigu spalva – pilka ar kreminė. Tuo tarpu tamsesni tonai labiau dera žiemą ir rudenį.

Be to, šviesesnes spalvas lengviau priderinti prie interjero.

Shutterstock nuotr.

5. Derinkite su tinkamomis medžiagomis

Derinti priešingybes – žaismingas ir įdomus variantas. Jeigu gyvenate pernelyg šiuolaikinėje erdvėje, įmeskite dirbtinio kailio detalių ant, tarkim, kėdžių atlošų – tokiu būdu modernas persipins su jaukumo elementu.

Dirbtinis kailis taip pat tinkamas derinti su šilku, aksomu ar vilna.

Shutterstock nuotr.

6. Geriausia pradėti – nuo miegamojo

Tai, ko gero, tinkamiausia vieta naudoti dirbtinį kailį. Taip pat tinkama ir svetainė – dirbtinis kailis dera ant sofos.

Tačiau nebijokite panaudoti dirbtinio kailio formaliose erdvėse, tokiu būdu suteikiant joms šilumos. Baltas dirbtinis kailis biure ant kėdės gali sušildyti erdvę ir atspindėti šviesą, nesumažinant kabineto formalumo.

Shutterstock nuotr.

7. Vieta dirbtiniams kailiams – ten, kur žmonės gali juos paliesti

Minkštas kailis gali tapti priemone, patraukiančia žmones užeiti į kambarį ir paliesti jį.

Dėl šios priežasties dirbtiniai kailiai tinkamai lengvai pasiekiamose vietose. Tai gali būti purus kilimas ar lengvai matoma bei pasiekiama antklodė.

Shutterstock nuotr.


8. Patikrinkite, ar kailis plaunamas

Daugumą dirbtinių kailių galima plauti šaltu vandeniu ir pakabinti džiūti, bet vis tiek būtina įsitikinti, kokios tikslios priežiūros jūsų turimam ar įsigytam kailiui reikės.

Jeigu jo negalima plauti, greičiausiai po kurio laiko tiesiog teks išmesti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis