Kaip suderinti baldus tarpusavyje

Baldai yra bene pagrindinė mūsų namų interjero detalė. Jie mums suteikia jaukumo, patogumo ir leidžia gerai pailsėti. Sprendžiant, kokius baldus turėtumėme įsigyti, pirmiausia žiūrime, kad jie derėtų prie mūsų gyvenamosios patalpos bendro interjero, tačiau reikia nepamiršti, kad ne ką mažiau svarbu, kad baldai derėtų tarpusavyje. Pateikiame kelis aspektus, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti renkantis tarpusavyje derančius baldus savo namams.

Spalva

Harmoniją sukurti savo namuose gali padėti spalvos. Jei norite, kad baldai tarpusavyje derėtų, nebūtina rinktis vienos spalvos. Puikius ansamblius galite sukurti derinant giminingas spalvas, o kartais net priešingai. Jei nuspręsite įsigyti skirtingų stilių baldus, stenkitės, kad jų bendras akcentas būtų viena spalva, taip sukursite tęstinumą savo interjere. Taip pat, jei Jūsų namuose vyrauja šviesios ar monochromatinės spalvos, ryškesnių spalvų akcentai Jūsų interjerui suteiks žaismingos elegancijos. Svarbu tik tai, kad akcentai nebūtų panaudoti banaliai.

Shutterstock

Audinių tekstūra ir ornamentai

Tam, kad baldai derėtų tarpusavyje, nepakanka suderinti tik spalvas. Renkantis baldus nepamirškite atkreipti dėmesio į audinių tekstūrą ir ornamentus. Kartais pasitaiko, kad net ir įsigijus tokios pačios spalvos baldus, jie yra visiškai nesuderinami, o to priežastis - skirtinga audinių tekstūra. Stenkitės, kad baldų, kuriuos namuose statysite į vieną kambarį, tekstūra nebūtų kardinaliai skirtinga. Taip pat nusprendus rinktis baldus su ornamentais, užtikrinkite, kad atskirų baldų ornamentika derėtų tarpusavyje, o jei negalite rasti bendrų elementų, rinkitės minimalizmą ir įsigykite vieną baldą, kurio gobelenas bus su ornamentais, o kitus baldus derinkite atsižvelgdami į bendrą spalvą.

Mastelis

Pusiausvyrą savo namuose palaikysite pasirinkdami panašių gabaritų baldus, kurie tiks Jūsų įrenginėjamo kambario dydžiui. Jei turite mažą miegamąjį, jokiu būdu nesirinkite labai didelės lovos ir didžiulės spintos, kadangi tokie baldai netiks Jūsų kambariui ir jis atrodys vizualiai perpildytas. Jeigu kambarys yra didelis, tokiu atveju nesirinkite mažų formų baldų, kadangi taip prarasite ir neišnaudosite erdvės bei bus nepatogu. Juk baldai turi atlikti savo funkcijas bei būti naudingi.

Shutterstock

Aksesuarai

Labai dažnai nutinka taip, kad vienos paskirties baldas patinka iš vienos kolekcijos, o kito baldo norisi iš visiškai priešingo stiliaus kolekcijos. Todėl labai dažnai kyla klausimas, kaip padaryti, kad baldai derėtų tarpusavyje. Ogi labai paprasta. Tereikia pasirinkti aksesuarus, kurie sujungs skirtingo stiliaus ar spalvos baldus į visumą ir jie tikrai „nesipjaus“ tarpusavyje. Pavyzdžiui, jeigu nusipirkote pilkos spalvos sofą, o krėslo norisi žalsvos spalvos, tokiu atveju nusipirkite keletą pagalvėlių iš tos pačios kolekcijos kaip Jūsų turimas krėslas ir padėliokite ant pilkos sofos. Taip ne tik spalvų kontrastai labai neišsiskirs, bet ir atrodys kaip komplektas.

Shutterstock

„Kadangi baldai gali paveikti ne tik mūsų sveikatą, komfortą ir efektyvumą, tačiau taip pat gali pakeisti ir gyvenimo stilių. Nors toks mąstymas gali apsunkinti baldų pirkimą, tačiau kaskart perkant naujus baldus mums norisi, kad baldai ne tik atliktų savo funkcijas, bet ir derėtų tarpusavyje. Suderinti baldus tikrai nėra sunku, žinant, kad gyvename tokio dizaino amžiuje, kur visos idėjos yra priimtinos ir savaip šaunios bei įdomios. Blogo stiliaus tikrai nėra, reikia šiek tiek idėjų ir pagalbos“, – dalijasi patarimais baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis