Lengvai įgyvendinamos idėjos, kaip papuošti stalą per Heloviną

Artėja Helovinas, o tai reiškia, kad pats laikas sugalvoti, kaip reikės puošti šventinį stalą. Egzistuoja daug dekoro variantų – nuo kuklių ir lakoniškų iki gana dramatiškų.

Švęsti Heloviną yra sena tradicija, atkeliavusi dar nuo keltų laikų. Dabar Visų šventųjų dienos išvakarės nebeturi tokios ritualinės reikšmės, tačiau kai kurie mistiniai elementai vis dėl to yra išlikę. Pagrindinės šios šventės spalvos yra juoda ir oranžinė. Pirmoji simbolizuoja tamsybes, o antroji – ugnį. Serviruodami stalą, stenkitės naudoti šias spalvas, kad išsaugotumėt šventės tematiką.


Artėjant Helovinui, parduotuvėse pasirodo daugybė šventinių puošmenų, kurios tinka tiek stalui, tiek namams papuošti. Tačiau neskubėkite išlaidauti. Šventinei atmosferai sukurti ir stalui dekoruoti galite panaudoti tai, ką jau turite. Tereikia šiek tiek fantazijos ar pasitelkti idėjas iš mūsų publikacijos.


Shutterstock


1. Moliūgų tema


Pats paprasčiausias ir akivaizdžiausias variantas – panaudoti puošybai mažus moliūgėlius. Šios daržovės jau seniai yra tapusios Helovino simboliu. Didelis moliūgas puikiai tiks žvakidei pagaminti, o mažesnius moliūgėlius galima tiesiog išdėlioti ant stalo, kad jie suteiktų reikiamą toną.


Jei laukiate daug svečių, ant moliūgėlių juodos spalvos žymekliu galite užrašyti svečių vardus, kad jie lengvai rastų savo vietą prie stalo. Dar viena puiki idėja – iš vidutinio dydžio moliūgų pagaminti dubenėlius sriubai. Minkštimą panaudosite pačiai moliūgų sriubai, o išskobtas puseles – serviravimui.


Shutterstock


2. Oranžinės spalvos vaisiai ir daržovės


Beje, apie sriubą. Jeigu ne itin mėgstate šią šiurpoką šventę, tuomet stalo akcentus sudėliokite ties pačiais valgiais. Pavyzdžiui, galite paruošti įdarytas paprikas, tačiau šiam patiekalui rinkitės oranžinės spalvos daržoves, kuriose išpjaukite akis, nosį ir burną. Į vaisių dubenį pridėkite mandarinų, suplakite kokteilį su apelsinų sultimis, iškepkite morkų pyragą. Patikėkite, šito pakaks, kad pakeltumėt nuotaiką.


Shutterstock


3. Gotikinė tema


Juodos ir oranžinės spalvų derinys atrodo gana dramatiškai. Jį galite išnaudoti, kurdami gotikinį stalo stilių. Juodos aksominės ar šilkinės juostelės, juodi nėriniai ant oranžinės staltiesės ar oranžinės spalvos servetėlės – tai būtiniausios tokio dekoro detalės. Kad įvaizdis būtų išbaigtas, padėkite ant stalo kelis guminius voriukus iš žaislų parduotuvės ar kelis iš juodo popieriaus iškirptus šikšnosparnius.


Shutterstock


4. Rudens atributai


Ne visiems patinka šviečiantys moliūgai ir kitos klaikios detalės. Tačiau Helovino dekorą galima sukurti ir iš paprastų rudens elementų. Tam tiks kankorėžiai, ryškių spalvų lapai, cinamono lazdelės, riešutai ir raudoni obuoliai. Dar viena paprasta, bet įdomi idėja – surišti juostelėmis nedideles rudenines puokšteles ir jomis papuošti stalą.


Shutterstock


5. Vaikiškos išdaigos


Vaikiško stalo puošyba per Heloviną neturėtų gąsdinti jūsų mažųjų – ji turėtų linksminti ir kurstyti susidomėjimą. Šiuo atveju niekaip neapsieisite be saldainių ir sausainių su spalvotu glaistu. Beje, jei vaikai yra pakankamai dideli, jie patys gali puošti šventinius kepinius. Tereikia jiems pasiūlyti keletą įdomių idėjų. Be to, nebijokite ir originalių aksesuarų, pavyzdžiui, vorų.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis