Kaip nebrangiai prikelti atsibodusį interjerą

Jei turėtumėme milijoną, rodos, įrenginėjant namus galėtumėme nesukti galvos. Visgi, dažniausiai galime sau leisti įsigyti prabangią sofą, tačiau kaip prie jos priderinti likusias interjero detales ir neįklimpti į skolas - reikia fantazijos. Bandome padėti!

Vienas geriausių būdų gražiai, bet nebrangiai susitvarkyti būstą - brangesnius kokybiškus daiktus derinti su pigesniais.

Pirmoji užduotis - nuspręsti, kam išleisti daugiau pinigų, o kur pataupyti. Yra daiktų, kurie neprivalo būti labai brangūs, bet yra ir tokių, kurių sąskaita verčiau netaupyti.

Štai keletas idėjų, kaip tarpusavyje derinti brangesnius ir pigesnius daiktus:

* Negailėkite pinigų kokybiškiems audiniams. Sendaikčių parduotuvėje pirktas suoliukas, sofa ar kėdės atrodys nuostabiai, jei bus apmušti prabangiu audiniu.

* Daugelis žmonių ištisą dieną sėdi palinkę prie kompiuterių. Įsigykite pigų stalą, bet negailėkite pinigų patogiai ir dailiai kėdei, kuri ne tik papuoš kambarį, bet ir apsaugos jūsų stuburą.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dizainerės patarimai, įsirenginėjantiems vonios kambarį
Namai danguje: kvapą gniaužiantis butas danguje

* Kitas būdas - įsigyti kokybišką sofą (kokybiška sofa turėtų tarnauti apie 25 metus) ir papuošti ją nebrangiomis pagalvėlėmis. Sofa tegul būna neutralios spalvos, o pagalvėles galėsite keisti priklausomai nuo sezono ar nuotaikos. Jei nežadate pirkti naujos sofos, senoji atrodys kaip nauja, jei pagyvinsite ją dailiomis pagalvėlėmis iš prabangaus audinio.

* Ant brangių staliukų pastatykite iš „antrų rankų“ pirktus pigius šviestuvus. Jei jie atrodo „pagyvenę“, juos galima perdažyti ir dekoruoti. Svarbiausia, kad patiktų jų forma.

* Nusipirkite pigų kavos staliuką. Ant jo padėkite knygų blizgiais viršeliais ir pastatykite vazą su gėlėmis.

* Pigūs balti indai ant valgomojo stalo atrodys kaip krištoliniai, jei papuošite stalą nuostabiais servetėlių žiedais.

* Kabantys sietynai atrodo daug prabangiau nei lubose įmontuotos modernios lemputės. Šiais laikais tikrai galima rasti nebrangių variantų.

* Negailėkite pinigų geroms užuolaidoms. Dailios kokybiškos užuolaidos gali tapti pagrindiniu kambario akcentu. Tik neišlaidaukite rinkdamiesi karnizus, nes jų beveik nesimato.

* Įsigykite klasikinio stiliaus spintelę ar komodą ir dekoruokite ją skirtingų stilių rankenėlėmis. Jos nėra brangios, tad galėsite reguliariai keisti. Naujomis nebrangiomis rankenėlėmis naujam gyvenimui prikelsite ir seną komodą.

Trumpai tariant, nebūtina, kad visi daiktai būtų brangūs. Negailėkite pinigų tiems dalykams, kurie tikrai svarbūs: geros kokybės audiniams, neutraliems baldams, kurie jums tarnaus metų metus ir tiems daiktams, kurie jums labai mieli ir kuriems jūsų namie visada bus vietos. Neverta švaistyti pinigų madingiems ar trumpai tarnausiantiems daiktams. Nepamirškite, kad dekoruojant interjerą svarbiausias dalykas yra pusiausvyra ir harmonija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis