Kaip nebrangiai, greitai, įdomiai ir paprastai namuose sukurti kalėdinę nuotaiką

12 šventinių namų idėjų, kurios yra lengvai pritaikomos kiekvieno namuose.

1. Prisnigti indai.
Į įvairių formų skaidraus stiklo indus priberkite dirbtinio sniego (jo galima įsigyti floristinių prekių parduotuvėse ar prekybos centruose, kalėdinių prekių skyriuose) – atrodys tarsi prisnigti. Šia kompozicija galite papuošti židinio atbrailą ar palangę. Šventiškumo įspūdį sustiprins keletas kalėdinių žaisliukų ir uždegtos žvakutės.

2. Burbulas-žvakidė.
Spalvingus eglutės žaisliukus galite panaudoti ir kitaip – iš jų padarykite žvakidę (tereikia išimti metalinį pakabinimo įtaisą su dangteliu). Į skylutę įstatykite žvakelę ir turėsite puikią šventinės serviruotės dekoraciją. Tokį burbulą galite panaudoti ir kaip vazelę nedidelei puokštei pamerkti.

3. Žiemiškas pyragas.
Kuo kalėdinis pyragas skiriasi nuo jūsų mėgstamiausio? Nepersistenkite ieškodami stebuklingo recepto – bus paprasčiau iškepti jau ne kartą išbandytą ir visos šeimos mėgstamą pyragą, o jam šventiškumo suteiks puošybiniai elementai, pavyzdžiui, baltas, ledą primenantis glajus, papuoštas ryškiomis uogomis. 

Shutterstock nuotr.

4. Žvakučių dekoras.
Kalėdų stalą galima papuošti ir įprastomis „tabletinėmis“ žvakutėmis – nevarva vaškas, gana ilgai dega, tačiau jos nelabai išvaizdžios... Tai galite pakeisti, metalinę dėžutę apklijavę dekoratyvia juostele (tiks paprasčiausi klijai).

Fotolia nuotr.

5. Pirštinė ant stalo.
Kalėdinis dekoro motyvas ant stalo visada sukuria šventinę nuotaiką. Tačiau tai nebūtinai turi būti eglutės žaisliukas, šaka ar žvakė. Svečius galite nustebinti originalia serviruotės puošyba, jei stalo įrankius sudėsite į dekoratyvią raudoną pirštinę. Ją visai paprasta pasisiūti – tereikia iš raudono audinio iškirpti dvigubą pirštinės formą, prisiūti baltą kraštelį ir dideliais dygsniais susiūti baltu storu siūlu.

6. Vardiniai žaisliukai.
Prie Kalėdų stalo tvarkingai susodinti svečius padės vardiniai eglutės žaisliukai. Reikės tik specialių rašiklių, kuriais galima rašyti ant stiklo. Jais ant skirtingų spalvotų žaisliukų užrašykite vardus ir papuoškite svečiams skirtas vietas. Burbulus galima sudėti į kiaušinių stovelius.

7. Kalėdinės kojinės.

Kur Kalėdų Senelis palieka dovanas vaikams? Kojinėse! Pakabinkite puošnias kojinaites tiesiai ant eglutės, o joms prisegti naudokite įprastus medinius skalbinių segtukus. Taip ne tik sukursite originalią šventinę dekoraciją, kuri per Kalėdas bus pilna dovanėlių, bet ir šventėms pasibaigus šiuos daiktus galėsite panaudoti pagal tikrąją jų paskirtį.

Shutterstock nuotr.

8. Serviruotės spalvos.
Jei norite, kad šventė tikrai būtu graži ir stilinga, pasistenkite sukurti estetišką aplinką. Lengviausia tai padaryti pasirinkus keletą atspalvių – jais dekoruokite namų valgomąjį. Elegantišką ir kartu žiemišką įspūdį padės sukurti baltos spalvos pagrindas – jo fone subtiliai išryškėja melsvi ir samanų atspalviai.

9. Sausainiai-žaisliukai.
Iškepkite sausainių ir papuoškite juos tarsi eglutės žaisliukus – nereikės ieškoti papildomų būdų stalui dekoruoti. Tokiais pačiais sausainiais galite padabinti ir kalėdinę eglutę.

10. Veltinio dekoracijos.
Jei ieškote paprastų, bet įdomių ir neįprastų būdų namams papuošti, stilingų dekoracijų galite nesunkiai pasigaminti patys – tereikės kelių atspalvių pramoniniu būdu pagaminto veltinio atraižų ir aštrių žirklių. Iš veltinio iškirpkite norimų figūrėlių, o, kad būtų lengviau, galite pasidaryti popierinių šablonų.

11. Kalėdų kvapas.
Daugeliui mūsų apelsinų kvapas primena Kalėdas. Šį įspūdį galime dar labiau sustiprinti į apelsiną prismaigstę gvazdikėlių – tada jis taps ne tik aromatingu, bet ir originaliu šventiniu papuošalu. Kalėdinį kvapą skleidžia ir karštas vynas.

Shutterstock nuotr.

12. Papuoškite kėdes.
Kalėdų rytas – išskirtinis, todėl ir namai turi atrodyti nekasdieniškai. Šventines vaišes patiekite stilingai dekoruotame kambaryje, atkreipkite dėmesį ne tik į serviruotę – prie jos puošybos derinkite ir kėdžių dekorą. Itin šventiškai atrodys dideliu kaspinu perrištos kėdžių atkaltės, papuoštos eglės ar amalo šakele.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis