Kaip išvengti nedovanotinų interjero klaidų: 5 dalykai, kuriuos būtina žinoti prieš renkantis funkcinius baldus

Kuriant namų interjerą, svarbu nepamiršti vieno iš esminių dalykų – namai turi atrodyti ne tik gražiai ir jaukiai, tačiau ir būti funkcionalūs. Įgyvendinti sprendimai turi ne apsunkinti, o palengvinti gyvenimą. Kaip tai padaryti pasitelkus funkcinius baldus, pasakoja interjero dizainerė Justė Petreikienė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

Tokie baldai turi daugiau nei vieną panaudojimo būdą. Funkciniai baldai iš pietų gali virsti į kavos staliuką, iš sofos į lovą ir atvirkščiai. Dėl to tokie pasirinkimai ypač palengvina gyvenimą mažoje erdvėje.

„Apstačius namus komodomis, pufais ir krėslais, dėl to, kad jie gražūs – erdvumo pojūtį galime pamiršti. Rekomenduočiau įsigyti baldus tik gerai apsvarsčius jų dydį ir funkcijas, pavyzdžiui, jei turite mažai erdvės, geriau rinkitės sofą su gulima dalimi kojoms ištiesti, o ne sofą ir krėslą su papildoma kėdute kojoms arba rinkitės pufą su sandėliavimo funkcija – ant jo ir atsisėsite, ir dar daiktų sudėsite. Tad apskritai, geriausia rinktis funkcinius baldus, t.y. baldus, suteikiančius kelias panaudojimo opcijas“, – pataria interjero specialistė.

Didelį funkcinių baldų pasirinkimą siūlo daniškų baldų salonas BoConcept. „Funkcionalumas yra ypatingai svarbus BoConcept, nes mūsų devizas – erdvė tarnauja žmogui. Vadinasi mūsų baldai palengvina gyvenimą mažoje erdvėje. Rinkdamiesi mūsų funkcinius baldus, neapkrausite savo gyvenamosios vietos, turėsite erdvės ne tik gyventi, bet ir daiktams sandėliuoti ar priimti daugiau svečių“, – pataria Justė Petreikienė.

O prieš renkantis funkcinius baldus, turite žinoti šias penkias gudrybes:

1. Erdvės taupymas. Tokie baldai gali iš mažesnių virsti didesniais, kai kurie netgi turi funkciją, kuri leidžia juos kabinti ant sienų, tad tokios galimybės padeda sutaupyti vietos.

Rubi stalas – iš kavos staliuko gali virsti pietų stalu. Jį galima sustabdyti pageidaujame aukštyje. Be to, kadangi yra tik viena koja, prie šio stalo gali sutilpti gana didelis žmonių skaičius.

Cupertino darbo stalas-baras. Prie šio stalo galima užbaigti likusius dienos darbus, arba paversti užuovėja nuo pašėlusio ritmo ir keliese pasimėgauti arbatos puodeliu ar vyno taure. O netikėtai užbėgus svečiui – stalą užversite ir Jūsų darbinė netvarka bus sumaniai paslėpta!

2. Sandėliavimo galimybė. Namuose pagaliau nebeliks nebereikalingo daiktų „triukšmo“, kuris kuria nešvaros bei netvarkos įspūdį. Daugiau nebebus jokių besimėtančių žurnalų ar akis badančių telefonų įkrovimo laidų bei kitų elektroninių prietaisų.

Chiva kavos staliukas – reguliuojami aukščiai padeda staliuko aukštį išnaudoti maksimaliai –aukštesnioji pakopa suteikia patogumo lengviau pasiekti kavos puodelį ar vazą su sausainiais. Taip jame suprojektuotos ertmės, kuriose galima sandėliuoti – susidėti knygas, žurnalus ar kitas mažas, tą akimirką nereikalingas smulkmenas.

3. Svetingumo kūrimas. Nuo šiol užklydus netikėtam svečiui jis netaps galvos skausmu – yra ne vienas sprendimas, kuris baldą iš pufo paverčia į vienos nakties miegui puikiai tinkančią lovą. O kai kurie baldai, pavyzdžiui, staliukai su nusiimančiais padėklais, padeda sukurti ypatingą aurą, kuri kupina svetingumo.

Cartagena staliukai – trijų dydžių į vieną susidedantys staliukai, kurie sudėti į vieną neužima vietos, o esant reikalui suteikia didesnę serviravimo galimybę. Viršutiniai staliuko padėklai nusiima, tad jį pagriebus galima virtuvėje prikrauti vaišių ir patiekti tiesiai svečiams.

Xtra baldai – tai pufas ir viengulė lova viename. Ypač praverčia atėjus svečiui, nes vakare pufą galite panaudoti kaip papildomą sėdimą vietą, o nakčiai – išskleisti ir pakloti svečiui lovą. Užvalkalą galima rinktis iš daugybės BoConcept siūlomų audinių opcijų.

Melo sofa – jaunuolio, darbo, svečių kambariui.

4. Daugiafunkcionalumas. Akivaizdu, jog šie baldai gali būti panaudoti skirtingoms situacijoms, atlikti įvairias funkcijas. Kartais jie net tampa daugiau nei du viename. Plačiausiai naudojmai ir ypač praktiški yra išskleidžiami stalai, kurie iš nedidelio virtuvės stalo tampa didžiuliais, gausų būrį svečių sutalpinančiais valgomojo stalais.

Ottawa išskleidžiamas stalas yra garsiojo dizainerio Karimo Rashido kūrrinys, kuris prie šio stalo sukūrė ir kėdes, įkveptas gėlės žiedo.

O Milano stalas yra BoConcept vienas iš išskleidžiamų stalų-lyderių, nes turi daug formų, kojų pasirinkimų bei spalvinių variantų.

5. Skandinaviško minimalizmo kūrimas. Skandinaviški namai yra praktiškumo ir funkcionalumo pavyzdys. Išnaudokite savo erdves maksimaliai, pasistenkite jų neapkrauti. Tai sumaniausias mažų erdvių planavimo principas. Jei mylite skandinavišką dizainą – teikite prioritetą funkcijai, tačiau BoConcept siūlomi sprendimai padeda ne tik sumaniai, bet ir vizualiai harmoningai išspręsti didžiausius namų galvos skausmus. Kaip galima pastebėti iš pateikiamų pavyzdžių straipsnyje, šie baldai išsiskiria savitumu, originalumu, o tuo pačiu kuria vientisą, skandinavišku minimalizmu alsuojantį interjerą.

Nuo šiol daugiau edukacinių straipsnių interjero tema, kuriuos padeda paruošti interjero salonas BoConcept, sulauksite kiekvieną mėnesį.



Daugiau informacijos: www.boconcept.com/lt-lt/

Užsakymo nr.: PT_74036176

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis