Interjero dekoracijos patogesniam gyvenimui

Į baldų salonus užsukama ne tik įsigyti naujų baldų, bet ir neretai pasisemti idėjų, kaip dekoruoti savo namus, kad šie taptų jaukesni ir atspindėtų mūsų asmenybę, gyvenimo būdą.

Prisimatuoja interjero detales

Baldų prekybos centro „Baldų rojus“ specialistai pataria prieš imantis dekoruoti namus visų pirma apsispręsti dėl būsimos stilistikos, o tik po to juos įrenginėti, t.y. rūpintis sienų apdaila, pirkti baldus. Tuomet, kai jau yra sukurtas kambario interjero stilius, galima pasirūpinti įvairiais dekoro akcentais.

Pasak „Odisana. Baldai – e“ įmonės komercijos direktorės Sandros Valiukienės, namų dekoravimas priklauso ir nuo to, kiek žmogus supranta apie stilių: „Labai mažai kas šiais laikais laikosi vientiso stiliaus, bet iš esmės jį reikėtų išlaikyti. Svarbu neperkrauti ir nepersistengti. Neturintiems žinių ir patirties, geriau nerizikuoti ir nesiblaškyti, o pasirinkus, pavyzdžiui, Provanso stilių – interjero detales taip pat reikėtų parinkti tokio pat stiliaus. Meniškos prigimties žmonėms, turintiems stiliaus pojūtį, galima elgtis drąsiau ir nebijoti rizikuoti. Kartais sena ir nauja labai susidraugauja. Visuomet leidžiame parsinešti namo interjero detalę ir „prisimatuoti“. Tik pastačius daiktą į jam skirtą vietą, geriausiai galima pamatyti, ar jis „susidraugauja“ su aplinka“.

Dar vienas dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį įrenginėjant namus – spalvos. „Labai svarbu pasirinkti jums patinkančią pagrindinę spalvų bazę ne daugiau kaip iš trijų spalvų. Tai nereiškia, kad viskas namuose turi būti tik iš šių spalvų. Visa kita turi būti tų pagrindinių spalvų atspalviai. Nors ir kokia graži jums būtų pagalvėlė, bet jos spalva privalo derėti prie sienų, baldų ir viso interjero spalvų“, – pataria S.Valiukienė.

Stiliaus jautimas praverčia dėliojant dekoro detales aplinkoje. Nevisuomet vienas akcentas atrodys gerai ant didelės baltos sienos ir nevisada didelis kiekis papuošimų suteiks taip laukiamą rezultatą. Štai ką pataria specialistė: „Smulkesnės interjero detalės gražiau atrodo po dvi – keturias. Pastatyta viena atrodys, kaip ne vietoje paliktas daiktas. Tuo tarpu didelis stalinis šviestuvas turėtų stovėti vienas, nereikėtų aplink jį statyti krūvos figūrėlių, rėmelių ar vazelių“.

Kilimas – ne tik dekoro akcentas

Geriausia renkantis kilimą pasikonsultuoti su profesionalu – dizaineriu. Jei interjerą kuriate patys, pirmiausia svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokio dizaino ir spalvos kilimas tiktų prie bendro namų interjero.

Kaip teigia UAB „Vernisažas“ direktorė Onutė Mackonienė, šiuo metu auga susidomėjimas ir paklausa klasikiniais raštais dekoruotų kilimų: „Prieš porą metų buvo populiarūs modernaus dizaino kilimai, ypač ilgo pluošto, kurie tiko tiek prie modernaus, tiek ir prie Provanso stiliaus interjerų. Pastaraisiais metais išaugo susidomėjimas klasikiniais raštais. Ieškoma tikrų senovinių Persijos raštų kilimų, taip pat išaugo susidomėjimas natūralios nedažytos vilnos kilimais“.

Kilimas papildo interjerą, padaro jį šiltesniu ir yra viena iš lengviausiai keičiamų detalių, nereikalaujanti didelių investicijų. Pasak O. Mackonienės, kilimas gali būti ne tik puikus interjero akcentas, bet ir veiksminga priemonė izoliuoti garsą: „Moderniame interjere kilimo dažniausiai prireikia iš praktinės pusės: kai viduje yra daug stiklo, metalo, akmens, odiniai baldai, žaliuzės, susiduriama su aido problema. Tokiu atveju gelbsti kilimas, kuris puikiai sugeria garsą. Klasikinio interjero negalime įsivaizduoti be kilimo – tai neatsiejama tokio interjero detalė.“

O. Mackonienė pataria prieš perkant kilimą visada pasiteirauti pardavėjo, kokia kilimo sudėtis, pluošto tankis, aukštis, svoris – visos šios savybės daug pasako apie kilimo kokybę. Pašnekovė pataria nepabijoti rinktis sintetinius kilimus: „Nereikėtų dairytis tik į vilnonius kilimus. Dabar technologijos taip toli pažengusios, jog ir sintetiniai kilimai atrodo nepigiai, o ir jų priežiūra yra paprastesnė. Beje, jei mėgstate dažnai keisti interjerą, sintetinis kilimas kaip tik jums, jų kainos ženkliai mažesnės, o ir dizainas keičiasi drauge su kitų interjero detalių madomis labai dažnai. Tačiau jei į klasikinį interjerą investavote daug lėšų, rinkotės prabangius klasikinius baldus, tai ir kilimą turite rinktis tankų, būtinai natūralaus pluošto, kaip, pavyzdžiui, vilna ar šilkas“.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis