Individualaus dizaino kilimai

„Dubingių“ salonai pristato kilimų gamintoją „Valley“, nuo 1996 metų audžiantį puikius rankų darbo siūtinius, tik natūralių medžiagų kilimus. Aukštos kokybės žaliavos, plataus spektro spalvų pasirinkimas ir lanksti technologija suteikia galimybę pagaminti išskirtinius kilimus pagal neribotus kliento poreikius ir vaizduotę. Šie kilimai parduodami ir yra gerai žinomi visose Europos ir Skandinavijos rinkose.

Neribotos galimybės

Rankų darbo siūtinių kilimų technologijos esmė – žmogaus rankų darbas. Kompanija „Valley“ itin vertina meistriškumą, tad siekdama tik pačių geriausių rezultatų naudoja vien aukščiausios kokybės žaliavą. Kilimai yra audžiami iš natūralių siūlų: vilnos, lino, „Tencel“ pluošto. Labai įdomus ir gražus rezultatas gaunamas taikant skirtingų siūlų kombinacijas, o jų derinimo galimybės – neribotos.

Ši kilimų gamybos technologija leidžia sukurti įdomią paviršiaus struktūrą. Ji gali būti suformuota iš įvairaus aukščio kilpučių, taip pat galima pagaminti kirpto paviršiaus kilimus, kitaip dar vadinamus veliūrinio paviršiaus kilimais. Klientas gali pasirinkti kilpučių aukštį nuo 10 iki 16 mm arba kombinuoti skirtingus kilpučių aukščius kilimo paviršiuje. Standartinis siūlomas veliūrinio kilimo aukštis yra 14 mm, tačiau pagal užsakovo poreikį galima išausti nuo 12 iki 20 mm plauko aukščio kilimus. Kuo plaukas aukštesnis, tuo kilimas minkštesnis ir komfortiškesnis. Jei klientas pageidauja, gaminami ir aukšto plauko kilimai, kai aukštis svyruoja nuo 25 iki 75 mm.

„Valley“ naujiena!

Rankų darbo siūtinių kilimų technologijos naujiena – „Tencel“ pluošto naudojimas. „Tencel“ pluoštas gaminams iš eukalipto žaliavos. Šis pluoštas pakeitė anksčiau naudotą viskozės pluoštą. Viskozės kilimai turėjo didelį trūkumą dėl gausaus pūkavimosi, be to gana sunku buvo išvalyti dėmes. Minkšti, žvilgantys „Tencel“ pluošto kilimai daug mažiau pūkuojasi palyginti su kitais natūralaus pluošto kilimais ir atsparesni trinčiai, todėl ilgiau išlieka gražūs. „Tencel“ siūlas jau pradinėje gamybos stadijoje yra padengiamas specialia apsaugine mežiaga, o tai didina kilimų atsparumą, jie yra mažiau teplūs, juos lengva išvalyti. „Tencel“ kilimų paviršius subtiliai atspindi šviesą ir suteikia interjerui puošnumo. „Tencel“ kilimams naudojama elegantiška spalvų paletė, jie švelniai žvilga.

Susikurkite kilimo dizaino idėją

Jei pageidaujate individualaus dizaino kilimo, pirmiausia reikia pristatyti savo idėją ir pateikti kad ir ranka pieštą eskizą arba nuotrauką – tai bus pagrindas „Valley“ dizaineriams paruošti kilimo projektą ir aptarti kilimo pagaminimo galimybes. Reikalingos spalvos ir atspalviai renkami iš paruoštos siūlų pavyzdžių paletės. Suderinamas kilimo dydis, forma, paviršiaus struktūros vaizdas, plauko aukštis. Jei pageidaujate rinktis skirtingo aukščio plauką įvairiose rašto vietose, rekomenduojamas skirtumas yra 4 mm. Gana populiaru sukurti 3D paviršiaus efektą, kai atskiros rašto vietos yra rankomis išpjaustomos ir aukščių skirtumas siekia iki 8 mm.

Ne mažiau svarbus kilimo gamybos etapas – pagrindo medžiagų parinkimas ir užbaigimo darbai. Visos pagalbinės medžiagos sukurtos „Valley“ bendradarbiaujant su mokslinių tyrimų laboratorijomis ir yra labai aukštos kokybės bei nekenksmingos sveikatai. Šių kilimų ilgaamžiškumas skaičiuojamas dešimtmečiais priklausomai nuo produktų kokybės ir naudojimo. Kuo didesnis kilimo tankumas (1 kvadratinio metro siūlų svoris), tuo kilimas atsparesnis trinčiai ir yra ilgaamžiškesnis.

Svarbu! Tam, kad kilimai kuo ilgiau tarnautų ir gražiai atrodytų, svarbu laikytis priežiūros ir valymo instrukcijų – jos pateikiamos kiekvienam klientui individualiai. Be to, pageidaujant klientui naujai užsakomi kilimai gali būti padengti kokybiška impregnavimo medžiaga, kuri apsaugo kilimą nuo dėmių įsigėrimo ir lengvina valymo procesą.

„Dubingių“ nuotraukos

Užsakymo nr.: PT_74574580

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis