Gimtadienio šventė: raudonos ir juodos spalvų derinimas

Gimtadienis - tik vieną kartą metuose, tad šiai šventei visuomet norisi suteikti naujų atspalvių. Dizainerė Lina Ruokienė pataria, kaip dekoruoti patalpą pasitelkus juodą ir raudoną spalvas bei popierių.

Visų detalių esmė buvo ta, kad jas galėtų pasigaminti kiekvienas su paprasčiausiu spausdintuvu, trupučiu kantrybės ir išmonės bei užfiksuoti fotoaparatu.

Kiekviena įprasta gimtadienio detalė gali suskambėti naujai, jei jai bus parinkti tinkami aksesuarai. Pavyzdžiui, kulinariniai šedevrai paįvairinti smulkiomis detalėmis - vėliavėlėmis, įsmeigiamais patiekalų pavadinimais ir pan. Gaminimo zona buvo puošta raudonų trikampėlių girliandomis.

Langus su juodomis užuolaidomis papuošė tos pačios girliandos ir raudono šilkinio popieriaus burbulai, tinkantys visoms šventėms. O ant stalų centrines kompozicijas sudarė miniatiūrinės raudonos popierinės gėlės, ant ir po taurėmis bei spalvingi vėjo malūnėliai.

Kiekvienas tikrai gali pasidaryti įsmeigiamas korteles, šiaudelius dekoruoti ūsais ar lūpomis, skanėstų padėklus paįvairinti margomis vėliavėlėmis.

Nenuklystant nuo gimtadienio temos, knygų lentynos buvo nukabinėtos linkėjimų kortelėmis, kuras turėtų užpildyti svečiai. Darbas - taip pat iš paprastesnių, jei mokate maketuoti arba tiesiog parsisiųsti paruoštukus iš interneto.

Įrankius taip pat galima dekoruoti ir pritaikyti kiekvienai šventei - pavyzdžiui, perrišti dvispalve virvele ir pririšti po atitinkamos spalvos lapelį su padėka ar tiesiog palinkėjimu Skanaus. Kiekviena tokia smulkmena padaro šventę išskirtinę, jaukią ir šiltą.

Beje, šioje šventėje buvo du stalai, kiekvienam iš jų simboliškai suteikėme Juodojo ir Raudonojo pavadinimus - kiekviename atitinkamai dominavo tam tikros spalvos detalės. Tad ir vardų kortelės ant vieno buvo juodos su raudona gėle, ant kito - raudonos su juodais spausdintais ornamentais.

Įėjimas ir išėjimas į patalpą gali būti taip pat dekoruotas girlianda ir mažesniais burbulais, kad nuo pat pirmo žingsnio būtų aišku, jog atėjote į šventę.

L.Ruokienės nuotr.

Ką manote apie šį gimtadienio dekorą? Pareikškite savo nuomonę komentaruose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis