Geros idėjos: kur dėti dviratį?

Jei neturite nuosavo namo su atskiru garažu ar rūsio daugiabutyje, reikia būti kūrybiškam galvojant, kur ir kaip padėti dviratį. Pasinaudokite puikiomis architektų, gamintojų ir dviračių mėgėjų idėjomis, kaip patogiai, saugiai, taupant vietą, laikyti šią dviratę transporto priemonę net ir nedideliame bute.

Praktiškas stovas


Ši idėja pravers tiems, kurie namuose laiko ne vieną, o net kelis dviračius: pakabinti vienas virš kito jie išnaudoja vertikalią erdvę, tad padeda taupyti vietą. Jei tokį stovą norėtumėte statyti balkone, atminkite, kad tiesioginiai saulės spinduliai gadina padangas, o drėgmė kenkia metalinėms dalims, todėl ilgesnį laiką geriau laikyti dviračius kitoje, apsaugotoje nuo drėgmės ir saulės, vietoje.


Žurnalas


Būtinasis elementas


Dizainerio Bastiano Hogeso sukurtas minimalistinio dizaino prieškambario baldas skirtas aistringiems dviračių mėgėjams, kuriems ši transporto priemonė tokia pat būtina kaip batai ar drabužiai: vos grįžus namo reikia nusiauti, pasikabinti paltą ir į specialų stovą, įrengtą toje pačioje kabykloje, įstatyti dviratį.


Žurnalas


Tinka mažoje erdvėje!


Pakabinamasis laikiklis pasitarnaus ir ypač mažoje erdvėje – net ir siaurame koridoriuje. Pakėlus dviratį iki lubų jis netrukdo praeiti ir leidžia praktiškai išnaudoti koridoriaus tūrį.


Žurnalas


Vyriškas akcentas


Kas sakė, kad dviratis netinka miegamajame, ypač jei miegamasis – jauno, šiuolaikiško, miesto ritmu gyvenančio jauno vyro, negalinčio apsieiti be šios transporto priemonės. Architektė Romualda Dainelienė, projektuodama nedidelio buto interjerą jaunam vilniečiui, dviračiui paskyrė vietą ant tuščios miegamojo sienos – čia jis taip pat papildo asketišką vyrišką interjerą ir padeda kurti miesto atmosferą.


Žurnalas


Po stalviršiu


Genialu tai, kas paprasta. Architektas Dalius Regelskis, projektuodamas savo šeimos lofto interjerą, kasdien naudojamiems savo ir žmonos dviračiams statyti numatė vietą prieškambaryje prie sienos, nes taip patogiau: įėjus pro duris dviratį tereikia atremti. Virš šio „garažo“ buvo sumontuotas stalviršis, siekiant praktiškai išnaudoti nedidelio prieškambario erdvę.


Žurnalas

Miesto ritmu

Žurnalas


Kartais prie dviračio galima derinti visą interjerą, kaip tai padarė interjero dizaineris Rimantas Špokas. Projektuodamas nedidelį butą jis turėjo rasti vietos ir būtinam atributui – dviračiui, o geriausiai šiam sumanymui tiko svetainės siena. Dėl šios priežasties ji buvo dekoruota miesto gatvės vaizdu, kad dviratis tarsi įsilietų į interjerą ir taptų išraiškingu akcentu. Dviračiui buvo parinktas patogus laikiklis-lentyna, ant kurios, pakabinus dviratį, galima susidėti kitus reikmenis – pirštines, šalmą, užraktą.


Žurnalas


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis